pravljica
|
mi vsako leto delamo sami okraske...se pa dopolnjujejo (beri, so nekako v stilu - vsaj barvno), da lahko vedno vse porabimo najlažje se mi zdi, da kupiš belo das maso, zvaljate, potem pa z modelčki izrežete razne oblike (če ne drugega, različne kroge s plastičnimi lončki), s slamico naredite luknjice za vrvico/rafijo, potem izbereš barvo in pobarvate :) vse lahko delata otroka te starosti skoraj sama pa na koncu ni važno, če je vse lepo gladko, če je vse enako veliko, če je vse natančno pobarvano --> da je bilo malo drugače, smo lani te enobarvne obeske polepili s srebrnimi zvezdicami (se kupijo v paketkih ali pa jih naredite sami doma, če imate tisti "strojček" - luknjač z raznimi oblikami - smrečice, zvezdice, snežinke ipd.) mi smo lani delali okraske iz filca (belega in rdečega)...ta starejša lahko s šablonami nariše razne oblike (zvonček, krogec, luna, smrečica, škorenj), ti potem izrežeš (tako da ni važno, če riše natančno), potem z lepilom zalepite po robovih (za 1 okrasek rabiš 2 enaki izrezani obliki) - jaz sem to lepila z vročim lepilom, gre pa tudi z drugimi lepili, le da dlje traja, ker se suši --> na eni strani pustiš odprtino, skozi katero lahko tudi najmlajši tlači vato in nastanejo blazinice...na koncu zalepiš še to odprtino in napelješ skozi vrvico/rafijo...pride res ful ful lepo še lepše je, če je rob namesto zlepljen zašit, ampak tega verjetno otroka še ne bosta znala...mi smo kar lepili, da je lahko pomagala ma imamo polno omaro teh okraskov, ki sva jih delali z našo taveliko vsako leto...moram pogledat pa še kaj napišem