Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:09:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Naj vam pojamram. Z mojim sva se dogovorila, da bova ta vikend ostala doma in se ne bova vozila iz MB v SG na obisk k babici in dedku samo zato, ker sem imela se namen učit za izpit. Vse je bilo lepo in prav, dokler zvečer ni poklicala babica (moja tašča) in bila BLAZNO razočarana, ker ne prideva gor.:grrr: In nama seveda s tem povzročila krivo vest in slabo voljo. Veva, da si želi biti z vnukom in jo po eni strani razumem. Zato smo se dogovorili, da bosta prišla s tastom k nam na obisk. Problem je v tem, da mi bo zaradi tega šel cel dan. Saj veste - najprej počistit stanovanje, potem postrežba, pa igra z vnukecom, jaz pa se ne bom mogla nikamor umaknit, ker imamo samo enosobno stanovanje. :grrr: Sicer mi je moj predragi bodoči možek obljubil, da bodo šli vsi skupaj na sprehod, jaz pa bom v tem času imela ljubi mir (max. 2 uri). Kako ji naj namignem, da čez vikend ni najbolj zaželjena? Edino takrat lahko ati prevzame malega že od jutra dalje, ko se sama tudi najlažje učim. Izpit se dokaj hitro približuje, sama pa se nisem začela še nič učit. Naj povem samo še to, da čez teden popoldan nikoli ne prideta, ker je dedek po službi preveč utrujen za vožnjo iz SG v MB in nazaj. Onadva pa nekako pričakujeta, da bomo potem mi vsaj vsak drugi vikend viseli pri njih doma. :hudicek:
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:12:03
|
|
|
|
KIRA
|
hmmmm. probaj jima razložit, da si trenutno bolj zasedena in da nimaš dosti časa za obiske, ter da se boste en cajt manj videli. ob vikendih pač moraš koristit čas za učenje - to je bolj važno. če bi pa dedek in babica hotela vnučka res tak ozelo videt, bise pa tudi med tednom lahko pripeljala. pa če ne vsak teden, pa na 2... LP
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:16:45
|
|
|
|
kimi
|
Če te ponavadi ne moti otrok med učenjem te mogoče tudi sedaj ne bo. Jaz nebi nič rekla le, ko bi prišli bi se usedla pa učila...ali pa se zmeni z možem najdita skupno rešitev saj so njegovi starši in naj jim on to pove bodo bolj razumljivi
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:17:50
|
|
|
|
Blanka77
|
1. možnost Povej jima, da imaš izpit in da se moraš učit. Če sta normalna, bosta razumela. 2. možnost Al pa atiju napokej tamalga in vse potrebno s seboj, pa naj gresta v SG k babici in dedku, ti boš imela pa cel dan mir (razen, če dojiš). 3. možnost Nič ne pospravljaj. Ko pridejo, pa se pejt učit. Tašča lahko ta čas pospravi in skuha kosilo, dedek in ati pa se ukvarjata z Davidom in ga peljeta ven. Vsaj dve ali tri urce miru bi morale uspeti. Želim ti, da bi čim bolje opravila izpit. Si pogumna. Jaz si sploh ne predstavljam, da bi se morala zdej ob moji pikici še učit za izpite. Pa se mi ni to nikol zdel prov grzn. Lepo soboto vsem vam.
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:21:15
|
|
|
|
Lejči
|
hm, zoprna reč. jaz bi ji poskusila dopovedat, da se moraš pač učit in da ne gre drugače, pa da boste že kasneje vse not spravili. mislim, da bi morala to razumeti, pa da nima bit za kaj užaljena. razumem, da si želi bit z vnukom, ampak če ne gre, pač ne gre. pa tudi, če se ji zameriš, je po moje bolje prva zamera. če se boš uklonila, boš ti slabe volje, pa še slabše izhodišče boš imela za naprej, ko bo poskušala kaj storiti proti tvoji volji. ne vem, no, takšno je pač moje mnenje. aja, pa itak ne verjamem, da boste na obiske hodili kar naprej. kaj pa, če bi ji nenazadnje tvoj to poskušal dopovedati? želim ti vse dobro. lp, pa čimbolj študijsko obarvan vikend ti želim, Lejča
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:32:13
|
|
|
|
Pia73
|
Jaz bi na tvojem mestu poslala moža s sinom naj jih obiščeta in bi dan koristno uporabila!
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:33:51
|
|
|
|
KIRA
|
tudi ni slaba ideja, ampak če se bo le znašel sam. naš se nebi.
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 22:44:17
|
|
|
|
Primoza
|
Ineresi ožje družine so vsaj pri nas vedno pred intersi širše družine. Žal je okrog tega vedno veliko zapletov, svojo situacijo pa najbolje pozna osebno prizadeti. Je pa v danešnjem hitrem tempu življenja zelo težko pričakovati vsako tedenske obiske pri starih starših, posebno tistih ki živijo v različnih krajih.
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 23:09:38
|
|
|
|
Annny
|
Oj, saj jima lahko poveš po pravici...da te čaka težek izpit, da se moraš pripraviti nanj in da je ob otročku težko, da ga lahko fanz popazi le čez vikend itd. Saj bosta razumela, da včasih pač ne gre. Obljubi jima, da boste prišli takoj, ko bo ta težki izpit mimo..saj bo:)
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 10.12.2004 23:59:48
|
|
|
|
Lučka*
|
Sem zašla na ta forum pa vseeno. Tašča in tast, kakor koli se sliši ni tak bav bav. Lepo jima razloži, da imaš izpit in, da bi ji bila hvaležna za pomoč. Naj peljeta otročka na sprehod, pa še očka naj gre zareven, ti boš pa imela mir za učenje. Izpiti in otročki mi je znano, pomoč tašče pa prav pride. Samo lepo se je treba pogovorit in te ženske lepo razumejo tudi potrebe svojih snah. Veliko sreče z izpiti pa staščo tudi.
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 11.12.2004 16:14:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Naj vam povem, da me je danes zjutraj babica sama poklicala in mi rekla, da je mogoče pa le bolje, če se učim brez nje. Seveda sva se potem pogovorili in sem ji lepo razložila, da je 20. januar edini rok, na katerega bom lahko šla, ker je popoldan. Naslednji možni rok bo šele junija, kar bo precej pozno. Zato moram do takrat snov perfektno obvladat. Žal to, da bi ati sam šel na obisk z Davidom, ne bo šlo, ker se dojiva, mali pa je komaj v četrtek sprejel stekleničko s sokom. Ko sem kasneje poskusila z mojim mlekom, ni več šlo. Torej, dokler ne bomo na gosti hrani, bova z malim privezana eden na drugega. Tako bom morala izkoristit vsako minuto prostega časa, ko bo mali ali spal ali pa se igral.
|
|
|
|
Oh te tašče... in tasti! 11.12.2004 21:56:57
|
|
|
|
Anonimen
|
:) Hm... vem, kako se po angleško reče stavek! :)-:)-:)- No, nekaj malega sem že predelala, ne pa kaj dosti. Torej, če povzamem - od nekaj čez petsto strani sem predelala tri. Bravo mami!!! Blanka, a si ti študirala v MB ali v LJ? Jaz sem tudi namreč končala RP in vidim, da sva isti letnici. Mogoče sva pa bili sošolki na faksu???
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?