barni
|
Pri nas (lahko prebereš moja vprašanja malo nižje na isto temo) je bilo tako, da je bilo v vrtcu kar malo krize, ker sem pričakovala več podpore pri odvajanju. Ja jaz sem kar vztrajala, da sem rekla, da naj bo brez pleničke, čeprav so jo morale na začetku prvih nekaj dni tudi po 4x na dan preobleči. Je trajalo kaka 2 tedna, da je bila tudi v vrtcu res vsak dan cel dan suha (razen med spanjem). Doma je bila veliko prej. Imeli smo tudi problem, da ji je bilo v vrtcu nerodno rečt za lulat in je kar tiščala, dokler je lahko. Potem smo jo doma trenirali kako na glas mora rečt, da jo lulat in smo se hecali in vpili in kričali...vse sorte, da je premagala tremo in tudi v vrtcu potem vedno na glas povedala, da jo lulat. Kakamo v stranišče vendar imamo težave z zaprtjem že od prej, tako da je to malo težje. Plenico ima sedaj po 1,5 meseca odvajanja izključno za nočno spanje in podnevi, kadar spi v posteljici, če je v avtu se tudi med spanjem nikoli ne polula (smešno, ne vem kaj je fora). Jaz sem vztrajala tudi v vrtcu, čeprav me je vzgojiteljica vprašala, v čem je fora, da jo puščamo, da je polulana, češ da nima nič od tega, kako da je še premajhna (je sama izrazila željo, da bi bila brez plenice). Pa sem vseeno lepo prosila, da naj vztrajajo, da pri njej pač ne bo šlo čez noč. Če ne bi bilo doma tako ok, kot je bilo, potem ne bi vztrajala tudi v vrtcu. Ker pa ji je doma šlo res dobro, sem rekla, da naj se potrudijo tudi v vrtcu. Zjutraj pa sem vako jutro nesla v vrtec celo potovalko cunj, vključno z rezervnimi copati. Zdaj mi je to že smešno, malo nazaj, pa sem bila v istem zosu in dilemah kot ti.
|