|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje od plenic
8.5.2006 11:47:14   
Anonimen
user posted image user posted image  Mene pa zanima kdaj ste svoje user posted image  odvajali od plenic - pri kakšni starosti? Saj vem da je to odvisno od vsakega posameznika oz.otroka, a vseeno vprašam.

Namreč moja user posted image  dvoletnica je v vrtcu suha in po vzgojiteljičinih besedah bi lahko že začeli, jaz pa se bojim da je ne bi prezgodaj začela odvajati, potem pa problemi - sem slišala od kolegice, ki je svojega sina prezgodaj "tiščala" in še zdaj moči posteljo.

Moja user posted image  je tudi doma večkrat suha in jo dam na stanišče z nastavkom lulat in skoraj vedno ji uspe. Sama si odstranjuje plenice in posledično - mokra posteljica ker še ne zna reči da jo lulat - jo moram jaz vzpodbuditi (vem da je to normalno).

Strah me je prehitrega odvajanja od pleničk user posted image  - no cenovno se ne bi nič branila user posted image  bi malce res prišparali.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje od plenic
8.5.2006 14:21:44   
jasnika
jaz mislim da ni nič prehitro, če je v vrtcu lahko suha pa naj bo doma tud, saj ni nič slabega če se parkrat polula v posteljo-jo bo že minilo, seveda pa jo moraš toliko bolj ti spremljat da ne bo ležela v takšni postelji, je pa res da ne smeš otroka nič silit ampak še enkrat če je v vrtcu lahko suha pa še naj bo doma
iz naših izkušenj povem hčera je bila suha malo pred 2 letom in je tud čez dan hodila v kahlico smo jo meli kar v dnevni, tako da ko ji je bila sila je lahko hitro šla opravit in nekaj takšnega da si le lahko hitro sama slekla dol in je uspelo prej kot v 1 mesecu, je pa res da dokler bo otrok imel plenico bo tud lulal, zakaj pa ne bi če jo pa zato ima-pač moje mnenje.
vso srečo vam želim in le potrpežljivo
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2006 14:27:02   
DEN
Nerazumem tvoj strahuser posted image  Naš starejši sin je pri 18m sam dal pelenico dol in je blo konc, ponoči in čez dan,
ta drugi sin ima dve leti pa niti slučajno 5 minut brez pelenice  ali pa da bi se čičal na kahlico.
To pomeni ovisno od otrok,user posted image nevidim zakaj se bojiš odvajanja od pelenic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2006 14:30:44   
Seven*
Jaz pa tvoj strah se predobro razumem. Sem ze slisala prenekatero zgodbo o otrocih taksnih starsev, ki so silili na kahlico, ko otrok se ni bil pripravljen. Eni so morali otroka vozit na klistir v zdravstveni dom, ker doma sploh ni vec hotel kakati!! S tem se res ni prevec za igrati, oz. ni dobro biti prevec pogumen..

Delaj po obcutku. Glede na to kar si napisala, je tvoj otrok ze dokaj pripravljen. Koliko casa bo pa rabil pa je tezko recti..

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2006 14:33:35   
san
Če je v vrtcu brez pleničke, mislim, da ni razloga, da ne bi bila tudi doma. Težave so bolj pri tistih otrocih, ki sploh še niso pripravljeni na ta korak, kar tvoja očitno je.
Lp S

(odgovor članu DEN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2006 14:39:09   
san
Aja, nisem pa odgovorila na vprašanje. Moj mali sinko je star 2 leti in tri mesece, pa pod nobenim pogojem ne da plenice dol, zato ga ne silim, ker ni pripravljen. Tudi v vrtcu njegovi sovrstniki že hodijo na kahlo, on pa pač ne gre. Ko bo njegov čas in bo pripravljen, bo že pokazal. Starejša je pa pri dveh kar sama plenico dol dala in je od takrat ni imela ne podnevi, ne ponoči, enostavno je ni hotela. In zanimivo nikoli ni zmočila postelje.
lp s

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2006 14:44:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: san

Če je v vrtcu brez pleničke, mislim, da ni razloga, da ne bi bila tudi doma. Težave so bolj pri tistih otrocih, ki sploh še niso pripravljeni na ta korak, kar tvoja očitno je.
Lp S

Se strinjam. Moj je bi star slabi dve leti in pol, ko sem mu "vzela" pleničko.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2006 14:55:07   
DEN
Seven, ma če otrok je v vrcu suh in doma ga spomneš na to da gre lulat, seveda brez nobene sile, nevemuser posted image user posted image user posted image  res zakaj bi bilo koga strah. Pri nas ta prvi sin sam je hoto it na kahlico in brez nobene sile sam dal pelenice dol je res da smo ga spodbujali, mlajši sin pa niti čut za kahlo pa ga nebomo silili  verjetno ni še priparvljen bo že ko bo, hočem reč da je ovisno od otrok in strah mora bit tiste kjere delajo nekaj na silo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2006 18:30:20   
dory
Jst bom zacela odvajat poleti...enostavno mu bom vzela plenicko podnevi..za spat pa postopoma....bomo vidli...

(odgovor članu DEN)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.5.2006 19:20:45   
Maxica
Baldi je enkrat prilepil en zanimiv link http://www.mojmalcek.si/revija-06-05/kahlica.php
pa si malo preberi.
Naš 21 mesečnik tudi še ni pripravljen biti brez plenic. To vidim po tem, ker ne more biti niti minuto pri miru, da bi sedel na kahlici, pa tudi zjutraj se zbudi s kilsko plenico.
Tako da računam, tako kot Teja, poleti malo dati pleničko dol, pa bomo videli, kako nam bo šlo.  

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.5.2006 21:21:54   
KODA
Mojedva sta oba postala suha okoli 3 let.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.5.2006 9:39:49   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore.

Sem malo user posted image  poslala v vrtec samo s hlačkami in s seboj poslala rezervo hlač in hlačk, tako da bomo videli kako bo napredovala - vzgojiteljica pravi da je ves čas suha. user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.5.2006 10:59:44   
malika
Moj je bil januarja star 2 leti in je že več kot 3 meseca popolnoma čist, tudi ponoči.

Odvadil se je v enem tednu, mesec dni sem mu dajala pleničko še ko je šel spat, ampak je bila vedno suha user posted image user posted image user posted image  tako da imam enega pleničarja pri hiši manj user posted image .

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.5.2006 11:37:19   
viv_
Moja je bila tudi pred kakšne 3 meseci suha in čista čez dan. Potem je pa fasala vnetje mehurja in sedaj je spet non stop na plenicah user posted image

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.5.2006 12:22:53   
Anonimen
Malika ti mi pa daješ pogum za nadaljne odvajanje. user posted image  za vašega že ne pleničarja. user posted image

Viv ne user posted image  ko pride vnetje, je bolje da se pupa pozdravi. Držim pestke.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.5.2006 15:39:05   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Tassy
vzgojiteljica pravi da je ves čas suha. 

Kaj pomeni da je suha. Da lula v kahlico in vmes vodo drži ali da sploh ne lula v vrtcu? Ker če ne lula v vrtcu sploh, potem bo pač lulala doma, a ne.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.5.2006 21:17:37   
Teni_
Pri nas pa imamo še vedno eno veliko pleničarkouser posted image . Full gre rada na WC, ampak misim, da ji je vsega skupaj 1X uspelo lulat. Na kahlico noče, nastavek na wc-ju ji je pa full zanimiv. Gre večkrat, samo lula ne, polula se pa potem v hlačke. Eh, bo že.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.5.2006 23:12:30   
frutka_
Jaz sem se tudi odločila, da poleti hladnokrvno vzamem pleničke vstran in bom videla kakšna bo reakcija.  Zaenkrat prepozna kdaj je pokakan in ga moti, sam prinese plenico da mu jo menjam. Težava je v tem, da nima obstanka. Na kahli ne zdrži niti 5sekund. WC mu ja dokaj zanimiv, najbolj toaletni papir...in potem pozabi zakaj je že šel sedet tja gor.user posted image user posted image user posted image

Po mojem poskusi, ker za zgubit nimaš nič. Če je suha jo daj na kahlo.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.5.2006 11:03:02   
Anonimen
[[/quote]
Kaj pomeni da je suha. Da lula v kahlico in vmes vodo drži ali da sploh ne lula v vrtcu? Ker če ne lula v vrtcu sploh, potem bo pač lulala doma, a ne.user posted image
[/quote]

Tehnofil jasno da sem mislila da je suha, da hodijo na kahlico user posted image  in da pridno hodi, da ni problemov z "nesrečami" - močenjem hlačk. Ne drži vode, zihr ne . user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
11.5.2006 11:08:36   
Anonimen
To bi pa tudi jaz rada vedela,na to vprašanje odgovor oziroma rešitevuser posted image
Naš,ko smo že upali,je bil vsako jutro suh,pa na vece je hodil,pa je prišel dan,ko se je vse podrlouser posted image Nič več veceja,samo še pleničke zahteva z divjim jokom,če mu jo ne dam si jo gre pa iskat sam in si jo sam poskusi namontirat.
Septembra gre v vrtec,ztao nam ostane še poletje,poslednje upanje,da ga bomo navadili brez plenic.Le zakaj pri mojih nisem imela teh težavuser posted image
Vsi trije so se še pred drugim rojstnim dnevom sami odločili,da ne marajo več pleničke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
11.5.2006 11:12:58   
viv_
Naša je šla dones sšet v gatkah v vrtec... na svojo željo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.5.2006 10:33:48   
Anonimen
Bravo Viv oz. Mirna! user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
14.5.2006 15:24:55   
ribica.
Naša  pri dveh letih ni hotla niti slučajno z nago rito vsest se na kahlo, čeprav je vedla v čem je fora. Jaz sem jo seveda vsake toliko pripravljala da bi vseeno poskusila.Pri 25 mesecih sem jo enkrat zopet vprašala, če bi midve dali gatke got namesto pleničke. Najprej sma jih dali punčki, potem pa še njej. Pa potem sem jo vsake 15 min spraševala če jo lulat. Najprej nama je parkrat ušlo, smo se pač malo preoblačili. Potem je enkrat ratalo, da je šla pravi čas na kahlo, pa ni znala spustit. Ampak v roku par dni je skapirala in je suha od takrat. Tudi ponoči. Pa opazila sem, da ji je bilo zelo moteče, če sem ji kdaj zaradi bojazni pred nezgodo, hotela obleči planičko. Tega pač potem nisva počeli. Jaz še sama nisem mogla verjeti, kako lepo nam je uspelo. POvedati pa moram še to, da naša ne hodi v vrtec ampak je doma in jaz z njo, tako da sma se lahko šli to navajanje na spodnje hlačke. Kako je to v vrtcu pa ne vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.5.2006 21:07:43   
karmy
jzt sm mojga tako odvadla plenic, da sem ga kake par mescov ponoči nosila lulat na wc... najprej trikrat, potem dvakrat, potem samo enkrat, zdaj zadrži celo noč, vendar moram vseeno paziti da se ne naliva preveč predn gre spat

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?