|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje od pleničke
15.6.2007 8:57:53   
Maleal
Ker so topli meseci in naš user posted image  je že toliko star,da bi lahko šel na kahlico me zanima kako začeti z odvajanjem od pleničke?Ko je zunaj naj bo kar nag?Kaj pa v stanovanju?Kako ste vi to prakticirale?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje od pleničke
15.6.2007 9:03:05   
Miss Piggy
Mi smo doma mel kar spodnje hlačke, tudi zunaj, če smo se zadrževali v bližini doma.- Če smo šli kam na obisk, pa seveda peničko.
Večkrat smo ga dali na kahlo, če jo je napolnil smo navdušeno ploskali, ga hvalili.
Če mu uide v hlačke ga ne kregati. Naprej boš pa že sama videla, kako bo šlo.user posted image

Veliko uspeha in veliko potrpljenja vam želim!user posted image

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2007 9:09:15   
Anonimen
Toplo obdobje je idealen čas,da se poskusi z odvajanjem od pleničk.
Moji so bili ali nagci ali v spodnjih hlačkah,če se je zgodila nereča,sem pač lužico pobrisala.Drugače pa večkrat zaporedoma otroka spraševala:Gremo lulat?Včasih posadila na kahlico in nekaj minut počakala,če se bo kaj zgodilo.
So pa res tudi izjeme,ki nočejo na kahlico,takrat pa si nabaviš pručko in pomajnševalnik za WC školjko.Na sprehode z zalogo garderobe za preoblečt.

(odgovor članu Miss Piggy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2007 10:07:59   
Blacky30
Mi smo začeli 3 dni nazaj. Cel čas ima oblečene sp. hlačke in majčko, na dvorišču pa še kr. hlačke preko. Prvi dan je pritekel vsakič, ko mu je že malo ušlo.
Prvič je bil najbolj smešen, ko je videl, kako je moker in ga je ful motilo.user posted image
Drugi dan pa je bil zelo uspešen. Vsakič je pritekel, ko ga je začelo tiščati, se že od daleč drl Mamiiiii, lulattttt!!!! In sva hitro potegnila vse skup dol in zrihtala. Mu je prav fajn, ker zalivava travico, pa kamenčke itd. In je lulal v 3 urah vsaj 8x, pa nikoli ni nič ušlo v hlačke. Tak, da sem zelo ponosna nanj. Je pa res, da imajo občutek, da jih hladi, ko ni pleničke in posledično s tem tudi večkrat lulajo. Za spanje plenička še ostaja, dokler tega ne bomo obvladali v nulo, pa tudi, če kam gremo, mu jo dam gor. Bomo se poskušali bolj doma držati naslednje dni, da ga ne bo to preveč zmotilo.user posted image

Vso srečo tudi vam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2007 10:31:11   
*alja*
Ja mi tudi prakticiramo bres planičke, ampak nam vedno gre v spodnje hlačke. Sploh noče na kahlico al školko, vse naredi v hlače. Najhuje se mi pa zdi to da sploh nikoli ne pove da jo tišči lulat. Tako da sem po 4 dnevih čist obupana in ji bom danes verjetno dala nazaj planičko. 

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2007 11:43:28   
Lana_s
Aljahanzel mogoče pa še ni pripravljena.
Jaz sem Tino skušala že pozimi odvaditi pa ni šlo. Na začetku se ji je fajn zdelo in je par dni lepo hodila na kahlico potem pa spet nič. Zdaj pa kak teden spet poskušama in ji lepo gre. Redko ji malo uide, ampak takoj se spomni in gre še na kahlico ali v školjko. Razen kakat ne more in ji takrat dam pleničko potem pa je spet brez. Oblečena je v spodnje hlačke in oblekco, kiklco ali pa kratke hlače, karkoli. Danes zjutraj pa se je prvič zbudila s suho pleničko in rekla, da gre lulatuser posted image

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.6.2007 9:22:03   
skuštrana
Pri nas smo prvič začeli z odvajanjem že pozimi, ko je dopolnila 2 leti, ampak je bila ena sama katastrofa. Ni in ni šlo, tako da so se kar hitro vrnili na pleničko. Ko je postalo malo bolj toplo sem se spet odločila probat in prvi teden je bil kar kritičen, se že skoraj hotela odnehat, ker se mi je zdlo da pa morda še res ni pripravljena, ampak potem pa se je čez noč zgodil preobrat - nekega jutra se je zbudila in rekla, da gre lulat na kahlico..In od takrat hodi na kahlico. Najprej sem se full dvoumila kako in kaj pa sedaj, kadar bomo šli kam ven, ampak sem se odločila vse ali nič in smo šli kar pogumno brez plenice. Pa nam je uspelouser posted image Sedaj je suha , ji pa ponavadi kakšna kapljica uide, kadar se full zaigra, jaz jo pa pozabim vprašat, če gre lulat. To je pa res, da jo vsaj vsako uro vprašam, če gre na kahlico.Ponoči sem jo pustila brez plenice, je bila tri dni suha, potem pa dva dni mokra in sem se odločila, da ji vrnem plenico. Je pa problem, ker naša čebela ponoči spi tudi po 12 ur skupaj in več in imam občutek, da je pa to le malo predolgo za takšen majhen mehurček user posted image , da bi jo pa zbujala se mi zdi pa brezveze..

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.6.2007 18:57:08   
viv_
Ko je sama rekla, da gre na stranišče. In to je bilo ravno pozimi...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.6.2007 8:10:47   
dana
Pri nas je zelo podobno kot pri Aljihanzel. In se sploh ne sekira če je polulan, pride pa povedatuser posted image  da se je polulal. Par mesecev nazaj je tkole zvečer ko sem ga umila ful rad šel na kahlico da se je vanjo polulal, ali pa zjutraj, zdaj pa kar naenkrat noče več hodituser posted image . Ne vem kaj ga je pičlo... Bomo še mal sprobali čez poletje, pol pa če bo bo, drugač pa tudi ne. Enkrat bo menda že.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2007 9:11:29   
honey
No, mi smo začeli prakticirat brez pleničke prejšnji ponedeljek (se pravi, danes je 1 teden) in moram reči, da se je prvi dan polulal 2x v hlačke, potem pa vsak dan samo 1x, ponavadi, ko se je tako zaigral, da je pozabil, da ga lulat. Je pa res, da je cel dan zunaj, tako da ni problema, zaliva travo, rožice in vse po spisku. Še takrat, ko je notri, šiba ven lulat user posted image . Kaka pa še v hlačke, to ga pa še nismo navadili, da mora tudi povedat user posted image .

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2007 13:35:36   
medvedek
Zanima me s kolikimi leti ste začele z odvajanjem od planičk svojih sončkov ? Moja je namreč stara 19. mesecev in me že doma priganjajo, da jo naj začnem počasi odvajati. Njo pa kahlica prav nič ne zanima. Ne bi ji pa namreč rada prehitro zatežila, da bi potem imeli težave. 
Kdaj ste torej začeli vi????

LP

Damjana 

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.6.2007 20:02:06   
Anonimen
medvedek, pri 19. mesecih je pa res prezgodaj. Veliko prezgodaj!!!
Mi bomo začeli na dopustu (septembra), ko bo mali star 2 leti in 2 meseca. Pa itak gre potem v vrtec in  bo najbrž spet nazaj na plenički.
Tja do 3 leta je čas. Za moje pojme.

(odgovor članu medvedek)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2007 8:09:45   
honey
Mi smo mu tam nekje pri 19., 20. mesecu dali kahlo za igračo, da se je sploh navadil nanjo in se mu pač povedala, da je to za lulanje in kakanje. Večkrat se je kar oblečen usedel nanjo in se potem drajsal po stanovanju. No, aktivno smo začeli z odvajanjem pa 14 dni nazaj, ko je postalo dovolj toplo, da je lahko kar nag oz. v samih gatkah, pa je star 26 mesecev. Pri 19. mesecih se mi zdi, da je še veliko prezgodaj. Ker zdaj moram reči, da se je prvi dan polulal 2x v hlače, potem še kakšen dan 1x, zdaj se pa ne polula več in pove, da mora lulat pa zna tudi že zadržat, če smo recimo ravno v avtu, da ne moremo ustavit. S tem mislim reči, da ima že toliko razuma, da zna povedat, kdaj ga lulat. Pri 19. mesecih še vedel skoraj ni, da lula user posted image . Hiti počasi! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2007 9:40:00   
arijana..
Živijo!
Tudi jaz sem na začetku podlegla temu, da ko je otrok star 2 leti pa mora ostat brez plenice in pika. Pa sva se mučili, verjetno jaz še bolj kot ona, ki je to, da je mokra sploh ni motilo. Pri 2,5 letih pa je prišlo samo od sebe in je dobesedno čez noč ostala suha.
Mislim, da mora otrok sam biti pripravljen na to, pa potem steče vse samo od sebe.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.6.2007 14:14:42   
tiab
mi smo ravno ta teden začeli, je pa stara 2 in pol. pri nas je sama začela vleči plenico dol in je hotla 'gatke'... ful nam gre dobro z lulanjem, v vrtcu se dejansko ni polulala  niti enkrat v treh dneh , včeraj se je doma prvič popoldne malo v hlačke.... problem je kakanje (hoče imet plenico, ko jo tišči), baje, da je to normalno.... moje mnenje je, da se ne splača prehitevati - otrok sam nakaže, kdaj je zrel in potem gre zelo hitro! tudi v vrtcu so nam tako rekle in drži!
user posted image

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.6.2007 22:59:02   
naniplus4
Trikrat uspešno ponovili vajo pri 2,5 letih. V dobrem tednu dni brez pleničk podnevi in ponoči. In brez velikih pretresov in ogromno pranja.

(odgovor članu medvedek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.6.2007 8:22:41   
mika
moja pupa(2.5let) ne da pleničke. sem jo hotla pustit samo v spodnjicah, pa je jokala, da hoče met pleničko.ne zanima je ne školjka ne kahlicauser posted image . sosedovega fantka je videla kako lula po travici in sem jo vprašala, če bo ona tudi, pa je govorila ne,ne,ne jaz bom mela pleničko.

zadnjič me je moja teta napadla, da kaj si mislim, zakaj je ne prisilim, da se bodo otroci iz nje v vtcu norčevali. odgovorila sem ji, da silit ne mislim v nič.
že pri dojenju me je buzerirala, zakaj jo tak dolgo dojim, da jo moram odstavit.  dojila sem jo do 18mes, potem pa sem jo brez hudih pretresov dstavila.

upam, da bo tako tudi pri plenički.

(odgovor članu naniplus4)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.6.2007 8:48:42   
eva1
Mi sedaj poslušamo že tretjič to leto...vsakič ko je vreme ok, in 2x ni šlo, je bil skoz polulan, pa nisem vztrajala...sedaj pa že par dni (4)lepo dava pleničko dol, 1 in 2 dan se je 1x polulal v hlačke, ostalo lepo  v travico, kahlico al pa na stranišče, sedaj pa mu ne uide več(tok tok)...lepo pove lulat, pa gremo kjer je najbližje...je bil pa zunaj kr nag, tako da je kr sam šel v travico in se polulal(+še svoje noge obvezno, zdej ga ati uči kako mora lulat, da se cel ne polulauser posted image )..uglavnem, zaenkrat nam kr ratuje, tudi ponoči se sedaj ne polula več, čeprav imamo še pleničko gor ampak je vsako jutro suha, pa prvo ko ustane reče lulat pa leti na kahlo! Pridn fant! Bomo vidli kako bo s kakanjem...1x  mu je ušlo, ampak ima tako tekoče blato, da mu kr mal uide, kr ne pride pravo časno do kahle...eh ja se bo že privadil!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.6.2007 8:56:36   
nanka
Nama je uspelo in sva danes preživeli prvo noč brez pleničke in brez da bi se polulal. Za nami je pester mesec, ampak zmaga je tu ( avgusta bo 2 leti). Plenič ne uporabljamo več. Ni pa nič prosila, ern popoldne sem prišla domov odstranila plenico in je bilo. Prve dni večkrat polulana ampak se je splačalo. V stanovanju je skakala nagec na vidnem mestu je bila nastevljena kahla. IN jo je prve dni samo gledala, jaz pa sem jo spraševala če gre lulat. Sama mi pove šele zadnji teden. Pa je pritekla mimo kahle se vsedla, polulala in tako se je začelo. Pleničko smo ji prve dni dajali samo ponoči, čez dan je bila čisto brez, če smo šli kam na obiska, pa sem vzela malo več stavri za preoblečt. Krasno je da je vroče in ne rabi dosti obleke.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.6.2007 11:42:31   
polona2
Pri tej stvari ne moreš ničesar prehiteti. Hana je začela biti brez pleničke v vrtcu, ko je kar sama začela hodit na wc, saj se je zgledovala po prijateljčkih iz skupine. Potem je šlo kar hitro, enostavno se je sama odločila, da bo hodila na wc in ne bo več lulala v plenico. Za ponoči jo sicer še ima, ampak se nič ne sekiram, tudi s tem jo ne mislim obremenjevati, nekajkrat bomo poskusili brez in to je to.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.6.2007 11:50:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

moja pupa(2.5let) ne da pleničke. sem jo hotla pustit samo v spodnjicah, pa je jokala, da hoče met pleničko.ne zanima je ne školjka ne kahlicauser posted image . sosedovega fantka je videla kako lula po travici in sem jo vprašala, če bo ona tudi, pa je govorila ne,ne,ne jaz bom mela pleničko.

pri nas je bilo kakšen mesec nazaj isto.Če sem jo obleka brez plenice je jokala da hoče plenico nazaj.Sedaj pa se lepo odvajala in sva že nekaj dni brez. kakšen dan gre lepo na kahlico, se pa še vedno naredi da se polula v hlačke. Semji pa tud lepo povedala, da je ona že velika punčka in da ne rabi več pleničk, za spanje ji jo še dam in prejšni dan pridem zjutraj v sobo ona pa brez plenic, si jo je slekla in jo vprašam zakaj je dala dol pleničko, pa mi reče, da je ona že velika punčka in da plenice imajo samo dojenčkiuser posted image . Aja stara je pa 2,5leti.

Na tvojem mestu bi počakala še kakšen teden  in potem ponovno poskusila.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
22.6.2007 11:52:26   
Maxica
Mi smo sedaj, v začetku tega meseca, našemu skoraj triletniku dali pleničko stran. Res ni kazal kakršnega koli zanimanja za kahlico ali da bi bil brez pleničke, ampak sem rekla, probajmo. Dvakrat se je polulal v hlačke, potem pa je ugotovil, zakaj se gre. Tudi ponoči je od takrat vedno suh, vendar za vsak slučaj mu še damo pleničko. Čez dan pa ni panike, tudi če kam gremo. Doma se lepo sam sleče, ko čuti, da ga lulat in kakat, in si sam pripravi kahlico in opravi vse.user posted image
Jaz sem mnenja, da pri tej stvari res nimaš kaj prehitevati. Mora le biti otrok toliko dozorel, sicer se ti neuspešni poskusi lahko le ponavljajo, s tem pa tudi obilica slabe volje. Če vidiš, da še ni pripravljen, prenehaj s tem za en čas.
Nag pa ni bil zaradi tega nikoli. Lepo je bil oblečen v spodnje hlačke in kratke hlačke in se je pač slekel, ko je bil čas za lulat.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.6.2007 14:30:44   
Antigona
Naš je zaradi vročine in švica od planičke na nogici dobil ful vnetje, tako da ga sedaj že ene tri dni ko prideva iz vrtca slečem, mu oblečem gatke in mu povem da mora povedat ko bi šel lulat. Polulal se je samo prvič, potem pa je skapčil. Včeraj smo šli celo k babici (cca 20 minut vožnje v eno stran) in sem s sabo vzela samo za preoblečt, njemu pa sem rekla, da je brez pleničke in da mora povedat ko bo želel lulat. Brez problema smo speljali. Če bo tako cel teden, bom tudi v vrtcu rekla da naj bo brez pleničk, bom mu pa dala malce več cunj za preoblečt...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.6.2007 18:56:58   
Pat74
Naši obe punčki sta bili suhi že preden sta napolnili 2 leti - res bili sta pridni - smo jima pa vedno, ko sta šli na malo ali veliko potrebo, naredili pravo zabavo - tako zdaj ta mala še vedno pri opravljanju potrebe vzklika bravouser posted image . Kahlice pa ni marala nobena, vedno smo uporabljali stranišče.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.6.2007 21:46:14   
Antigona
Moj mišek se je po treh popldanskih dnevih odvajanja (no baje je tud v vrtcu kakal na kahlico, vsaj on mi je tako povedal) prejle zbudil in med jokom (na pol je spal) želel lulat. Dala sem ga na kahlico je opravil svoje (planička je popolnoma suha) in takoj zaspal nazaj.

Bravo Žan user posted image  user posted image  user posted image  user posted image !!!

Ima pa 23 mesecev. Sploh ne morem verjet, da je tako hitro skapiral. No, morda ga bo minilo, silili ga ne bomo, ampak danes ko smo šli na sprehod in sem ga vprašala če damo gor planičko je bil proti, smo pa vmes enkrat zalil travco!

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.