Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 12:00:58
|
|
|
|
Nocturama
|
Pozdrav, veselilo bo me slišati še kakšno izkušnjo ali nasvet glede odvajanja od dude. Imamo dveletnico, ki že eno leto ima dudo samo za spanje in prijetnejše zbujanje. Ko zaspi, jo pljune ven, ampak če se med spanjem kaj predrami, obvezno poišče dudo okoli sebe, si jo vtakne v usta in nazaj zaspi. Kriza je, če se ji duda skrije (zaplete v odejico ipd.), potem vsa zaspana hoče začet jokat, dokler ne najde dude. Zjutraj, ko jo vzamemo ven iz posteljice za previjanje, obvezno vzame dudo ven iz ust, jo vrže nazaj v posteljico in ne nosi s sabo. Torej dudo povezuje le s spanjem. Ne vem, kako bi jo odvadila dude za spanje, ker v polspancu ni dovzetna za kake zgodbice, češ da je "dudo odnesla miška" ali kaj podobnega.
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 12:06:31
|
|
|
|
rakica82
|
moja mal ima 21 mesecev in isto duda samo az spat, takoj ko jo pridem iskat v posteljo jo pljune ven in pusti v postelji. jo pa isto išče ponoči če se zbudi vmes. ne vem jaz ne bom hitela, sploh ker imam ozdej doma še 4 mesečnico in ji nočem delat prevelikih šokov, češ tamala ima dudo jaz pa ne mi bomo počakali dokler ne bo bolj dovzetna za to. sej še noben ni šel pred oltar z dudo
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 13:05:50
|
|
|
|
matkica
|
Po mojem mišljenju vedno pride tisti pravi čas,ko otrok sam da dudo stran.Vsaj pri nas je bilo tako,nikoli nisem s silo vzela dudo ali flaško.Vedno ko je prišel tisti pravi čas je otrok dal dudo sam v koš. Ta velika je vrgla dudo sama v koš in ponoči vprašala za dudo in sem ji odgovorila da jo je vrgla v koš in od takrat ni več spraševala po njej. Tako da se nimaš kaj sekirat ,tudi te dude po noči se boste odvadli. Pa srečno.
|
|
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 13:37:14
|
|
|
|
Medea10
|
Jaz sem ukinila dudo okoli 1 leta. Preprosto sem jo vzela in je ne več dala. Malo je bilo jokcanja ponoči. To je bilo to.
|
|
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 13:52:47
|
|
|
|
Zoja83
|
Mi smo slab mesec brez nje in jo je imel tudi samo za spanje. Junija bo star 3 leta in bo postal tudi bratec, zato sem želela ukiniti dudo prej, ker pol bo spet en šok. Naš je sam ne bi vrgel stran NIKOLI. Bil je počasen proces, sploh z izločanjem vseh ostalih dud, tako da mu je na koncu ostala samo ena in je tudi vedel, da je zadnja. Bili smo v toplicah, kjer so bili tobogani, pa gusarji, pa ogromno okoliških mačk. In muca mu je enkrat popoldne, ko je šel spat, odnesla dudo in jo nesla k svojim mladičkom. Je bilo sprva hudo, vendar sva ga dobila malo na finto, saj je tudi dediju odnesla oblačila, pa babici neko kartico... Uglavnem, vsako jutro ga je pod povštrom čakal žetonček za avtomobile, ki mu jih je nosila muca. Je večkrat prosil za njo (sploh ponoči), ampak sem ga vedno dobila na finto, da bova šla nasl.dan muco poiskat, nasl. dan je pa vedno pozabil. Ko smo bili že doma, je vedel, da je tista muca zelo daleč doma in ni bilo problema...
|
|
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 13:54:19
|
|
|
|
Zoja83
|
Mislim pa, da je veliko bolje odvadit prej, jaz sem bila že kar pozna.
|
|
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 28.3.2013 20:33:07
|
|
|
|
kajalin*
|
Zakaj bi jo odvadila ? Enkrat sem nekje prebrala, da otroci niso krivi, ker smo jih mi navadili od dude, potem pa pričakujemo od njih, da jo bodo dali stran. Zakaj si ji jo potem sploh dala ? Tud naša je bila "dudlar", pa se spomnem na sistematiki k je zobar in so se otroci jokali, ko so jim mame v trenutku ukinile dudo. Naša jo je sama dala stran, pa ima ok zobke, še zobar jo je zadnjič pohvalil, da bo šlo vse lepo nazaj. Malo več razmaka naredi dudica, ja. Me pa zanima, zakaj si se odločila, da jo boš odvadila ?
|
|
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 29.3.2013 12:45:56
|
|
|
|
dreamhorse
|
Tudi jaz sem mnenja, da mame pretiravamo z odvzemom dude... Moja je bila strašni dudar. Ker je v vrtcu ni imela drugače kot za spanje, je doma duda bila večno v njenih ustih. Tako podnevi, kot ponoči... Odločila sem se, da ko bo dovolj stara, da razume miškine zgodbe itd, bova poskusile.. Če ne bo šlo, pač ne... In enkrat je bila slučajno luknica, v njej je bila miška z mladički, ki so potrebovali dudo... Dudo sem ji vzela, malo je bilo joka, dokler nisem povedala, da je miška rekla, da ji bo nekaj prinesla v zahvalo. Zaželela si je dinozavra, ki ga je tudi dobila... In za dudo ni rekla nikoli več.. Četudi je kdaj videla katerega otroka z njo (ker ji je na naši ulici ogromno) je samo povedala, da je njeno pa odnesla miška... Stara je bila sicer malo manj kot tri leta, vendar mislim, da to ni preveč in da ni nič narobe. Ko so sami pripravljeni... eni prej, drugi kasneje... Je tudi imela razmak med zobki, pa se je popravil.. ni ne duha ne sluha o kakšni dudi... Kot je že ena napisala, dude smo jim mi dali...
|
|
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 29.3.2013 13:31:17
|
|
|
|
hedviga
|
Pomoje je odvisno od otroka. Naša dva nista nič jokala, pa smo jih dali stran praktično čez noč. Enkrat sem jo pozabila vzet sabo, ko smo šli spat, pa nista kaj dosti porajtala. Potem pa sem povedala, da jih ne najdem, ne vem kje so in sta sprejela. Pa je bil še posebaj tamal dudar na kvadrat, je mel skos tisto dudo v ustih. Tamala pa je šla spat celo z zalogo ene dveh ali treh dud Ukinili smo pri dveh letih, zobkom ni bilo nič, samo meni se je zdelo da je nimata več za tolažbo ampak bolj iz navade.
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 29.3.2013 18:41:06
|
|
|
|
aprilčica07
|
Mi smo imeli doma totalno duda odvisnico , dude smo skrivali, ker če jo je vidla, jo je pač vzela. Podnevi, ponoči, v avtu, če bi ji pustili bi dudala 24 ur na dan. Dobro leto nazaj pri 2,5 letih pa sem s odločla temu narediti konec. Verjamem, da sem imela srečo, ker dudo smo enostavno vrgli stran, mali pa povedali, da smo jo dali eni majhni punčki (hčerki od sodelavke). Kaj vem, očitno je bla razlaga dovolj, ker preko dneva je blo takoj ok, ene dve noči se je še nekaj zbujala, pol pa spet začela spat kot bubica. Ta velik jo je pa sam pri leto in pol zabrisal v smeti.
|
|
RE: Odvajanje od dude ponoči 29.3.2013 21:51:59
|
|
|
|
mayci
|
Naša pupa je zdaj dober mesec brez dude, stara je 2 leti in 7 mesecev. Pa sem ji jo morala jaz vzet, ker je bila ponoči duda kar naprej v ustih, ni samo zaspala z njo, smo jo tudi iskali, če je ni takoj zatipala (sem imela potem jaz rezervo pod svojim vzglavnikom, da ni bilo krize).. Skratka, imela sem dovolj, da smo se nekajkrat na noč zbudili, da je duda našla pot nazaj v usta in poznal se ji je že vpliv na zobkih. Miška ji jo je vzela neko popoldne, prinesla pa ji je barbiko, ki si jo je želela in to je bilo to. Nekaj noči je bilo potem malo bolj nemirnih (predvsem zato, ker je isti večer zbolela), potem pa vse ok. Dude ni več omenjala niti želela.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?