|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odsotnost staršev
23.8.2007 8:46:12   
pety78
Veliko sem že prebrala na temo, kako so mamice večino časa same z otrokom, očki se vračajo domov pozno zvečer, ... Mene pa zanima, koliko vas je takih, kjer sta OBA starša odsotna vsak dan (razen vikende) od 7:00 do nekje med 17:30 in 18:00? Otrok se trenutno čuva pri tašči in tastu, vendar je začel vsako jutro jokat, ko greva od doma. Ko bo šel zopet v vrtec, bosta po njega hodila tašča in tast, da bo do cca 18:00 ure pri njima v varstvu, saj otrok tako dolgo v vrtcu ne more biti.
Včasih razmišljam, da bi bila rešitev tudi večizmensko delo, bi bila vsaj kak teden dopoldan lahko jaz z otrokom, zvečer pa očka.

Opažamo spremembe pri njemu, odklanja babico in dedka, ki sta mu bila včasih bolj pomembna kot midva s partnerjem, ponoči se zbuja in histerično joka (o tem sem včeraj pisala na forumu otroci), ... Star je pa 23 mesecev.

Kako pa imate urejeno pri vas doma?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odsotnost staršev
23.8.2007 8:59:04   
aluš
Jaz sem že po koncu porodniške pri prvem otroku zamenjala službo (prej sem delala v banki, deljen delovni čas, ko sem prišla vmes za uro in pol domov je otrok bil ravno za dat spat), zvečer sem bila doma okrog 18,00. Sem šla na bistveno slabše plačano službo, v podjetje ki je bilo tik po stečaju, vendar sem se sama tako odločila, ker mi več pomeni otrok kot denar. v tej službi sem imela davnik od 7-15.00. Čez 6 let sem imela še enega otroka, nikoli mi ni bilo žal, da sem to naredila, čeprav se moja delovna doba v tej drugi službi lansko leto zaključila in sem trenutno zaposlena za določen čas, in ne vem kaj bo naprej.
Pa ne me narobe razumet, da ti ni nič do otroka, ko še nisi zamenjala službe. Ampak jaz bi o tem razmišljala, ker druge variante ni. Če prideš domov ob 18,00 ti res ostane premalo časa za otroka, tudi ko začne v šolo, te rabi popoldan, ne samo zdaj ko je majčken. Je pa danes res zaj.... s temi službami. Nič čudnega da marsikdo sploh nima več otrok. Žalostno.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.8.2007 9:04:37   
Anonimen
u hudiča kašne službe pa mata da sta tolk odsotna? ne vem midbva oba delava od 7h do 3h in smo ob 4h ponavad že vsi na kupu. tut ko sem menjala službo mi na misu ni blo da bi sprejela delo kjer bi bil delovnik daljši k do treh ajde 4h. če bi imela tako službo že od prej pa definitivno menjam. saj nisem imela otrok zato da jih bi čuvali stari starši al pa popolni tujci??!! kok pa bi bla pol z njima če gre pa ob 7h spat?! ne vem men se to ne zdi ok??!!

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.8.2007 9:08:32   
pety78
V to odsotnost je vključena tudi vožnja. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2007 9:33:01   
itata
Jaz sicer še nimam otroka (do februarja), ampak sem že gruntala o tem in sem razmišljala, da bi tko naredila, da bi delala 3x na teden dalj (do 16:30 recimo) pa bi ga moji starši šli iskat pa čuval, 2x pa manj (do 15h) pa bi ga šla sama iskat v vrtec - no ali pa obratno seveda. je problem ker sem sama (nimam menjave) in moram pač zadeve imet narejene... in ker delam izven kraja bivanja, se imam kar nekaj za vozit (1h do 1,5h na dan za obe smeri). sam tolk za idejo. če sta 2 se pa lahko menjata glede teh dni, če je to opcija mogoče...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2007 9:35:52   
piščanc
mi smo se dlje vozili in posledično prihajali kasneje domov. ampak sva se z možem večinoma usklajevala med sabo. ampak vikendi in prazniki odtehtajo veliko.

za nekaj časa je OK, bo pa treba razmišljat o službi bliže. meni je začelo presedati po 3 letih in še posebej potem, ko sta bila dva otroka. kakšnih večjih reakcij pa pri otrocih nisem opazila, pa selili smo se tudi veliko (v 6 letih 3 krat).

pa tudi zdaj grem jaz zjutraj kasneje in pridem pozno.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.8.2007 9:37:21   
Pajaca
Pri nas za enkrat gre, sam ne vem kaj bo ko bo šel moj v službo, pa jaz tud prihajam dost zgodi domov. V tvojem primeru bi pa res probala najti drugo službo, al ti al on, da je vsaj en malo več z otroki. Ker če jaz pridem domov ob 18 pol to pomeni eno uro igranja pa spanje. Ni čudno da je pol slabe volje pa tečen pa noče v varstvo.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2007 9:41:21   
taška30
Kaj pa skrajšan delovni čas? Mislim, da lahko do otrokovega 3.leta delaš po 6 ur?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2007 9:45:40   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Kaj pa skrajšan delovni čas? Mislim, da lahko do otrokovega 3.leta delaš po 6 ur?

Ne pride v poštev, ker se sedaj s partnerjem voziva skupaj. Bi mogla potem še en avto nabavit, pa potnih stroškov ne dobim.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2007 9:50:03   
Anonimen
Kaj pa če ga daš v vrtec bližje službi?
Moja sodelavka živi v Kranju, otrok je pa v vrtcu v Ljubljani, tam kjer dela (5 minut od službe).

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2007 9:55:13   
pety78
Smo ga imeli čisto blizu. Je bil vedno zadnji v vrtcu, včasih sam z vzojiteljico, ki je pospravljala, čistilka pa že vse sčistila. Ni pa nikogar v LJ, ki bi lahko hodil prej ponj. Zato smo se tudi preselili v kraj, kjer bivata tašča in tast. Bo res treba še s službo nekaj ukrenit. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2007 10:01:33   
kalbo
Pomoje bo treba mal začet razmišljat o zamenjavi službe. Sej ni mus jutri, ampak jutri že lahko začneta iskat. Tist od vaju, ki bo dobil boljšo, zamenja službo, pa bo.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2007 10:07:59   
Anonimen
ena je zgoraj napisala, v kakšnih službah ste tiste, ki delate pozno popoldne. Danes je ratal tako, da je to neki čist normalnega, službe do treh so prava redkost. Večina služb je danes do štirih ali petih in če te potem še čaka ena ura vožnje (npr. iz lj, kjer je večina služb) je to kar kriza. Jaz bom tud mogla v službo (verjetno v lj, ker pri nas ni takih služb) po končani porodniški, in me je že zdaj groza. Tast in tašča sta že vse preračunala, da bosta onadva hodila po tamalo, saj ima bom hvaležna, sam po drugi strani me je pa groza, ker bodo drugi več s tamalo kot jaz al pa mož.

Glede polovičnega delovnega časa bi bla pa prec za to, sam a mislite, da je to tolk enostavno. Kdo v današnjem času te bo vzel sam za pol dneva?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.8.2007 10:25:05   
jade1
Če imaš 1 otroka lahko do njegovega 3 leta delaš skrajšan delovni čas (polovični), če imaš 2 otroka ali več lahko do njegovega 6 leta delaš polovično. Delodajalec pa ti to mora omogočiti.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/krajsiDelovniCas.asp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.8.2007 10:42:48   
Anonimen
Jaz sem doma že tri leta vsak dan.Moj pa ima ruski turnos tako da dela en dan cel dan 12 ur plus dve uri vožnje tja in nazaj.
Drugi dan dela ponoči isto 12 ur.
Potem pa ima dva dni prosto.No ja včasih pride kaj vmes da dela bolj pogosto zdaj npr..ko so dopusti potem kakšne bolniške.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.8.2007 10:57:37   
Vešča
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Ne pride v poštev, ker se sedaj s partnerjem voziva skupaj. Bi mogla potem še en avto nabavit, pa potnih stroškov ne dobim.

To ni res. Potne stroške dobiš tudi če delaš skrajšani čas (vem, ker sama delam!). Prav tako malico. Eno staro petko si pa lahko kupiš za 500 €.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.8.2007 11:00:09   
mojmaček
Ja hudič je s temi službami. Včasih je pa tak da ni druge izbire. Mi dva prideva ob pol 4, al pa 4 domov, pa se mi zdi da smo tako malo skupaj. Pa smo cel popoldan skupaj. Mali je 15 m star, mi včasih še gre popoldne spat, večer pa ob 8 pol 9.

Če so spremembe pri otroku je po moje normalno, saj vaju pogreša. Tudi, če tast in tašča lepo skrbita zanj, je drugače in mogoče te spremembe ne mara tako zelo, če praviš da ju odklanja? Njemu po moje tut ni fajn da je cel dan zdoma.

Poskušaj najti rešitev v menjavi službe

lp

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
23.8.2007 11:05:45   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Vešča

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

To ni res. Potne stroške dobiš tudi če delaš skrajšani čas (vem, ker sama delam!). Prav tako malico. Eno staro petko si pa lahko kupiš za 500 €.

Potnih stroškov nimam že sedaj... Ker se s partnerjem voziva skupaj.

(odgovor članu Vešča)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.8.2007 11:06:37   
diva 4
Pri nama je bilo tako, da sem jaz delala en teden dopoldan, drugi pa popoldan.Kadar sem bila popoldan sem otroka videla le zjutraj , ko je šla v vrtec. user posted image  je pa bil v  službi  oz. odsoten zaradi vožnje na delo od 7.00 - 19.30, kadar pa sem bila popoldan v službi pa je komaj prišel do 17.00 po njo v jasli.Vmes sem še izgubila službo in zanosila .Med drugo porodniško sva se odločila , da si on tačas poišče boljšo službo , jaz pa zaenkrat ostanem doma.Službo je hitro našel - s plačo ,ki je s starima službama oba, nebi dosegla , pa še 15.15 je najbolj pozno doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.8.2007 11:07:50   
kalbo
Danes je ratal tako, da je to neki čist normalnega, službe do treh so prava redkost.

Službe od sedmih do treh so, sam poiskat jih je treba, če se pa sprijazniš z 10-12 urnim delavnikom jih pa niti ne moraš najt.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.8.2007 11:16:26   
Špacka

Mogoče bi bilo fino razmišljat o kakšni menjavi službe, vsaj eden izmed vaju, če je to mogoče.

Pri nas je tako, da mož dela najmanj do 17.30 ure, jaz naj bi načeloma delala samo dopoldne, ampak pri nas se spomladi zelo poveča obseg dela, tako da je potrebno delati tudi izmensko. Ko delam popoldne, gre mala zjutraj v vrtec, kakšen dan jo pustim tudi doma, kwer mi je kar dolga cel teden, da je nič ne vidim, potem jo peljem k mami. Drugače pa gresta moja starša ponjo v vrtec in je potem tam, dokler mož ne pride ponjo. Se pa mož poskuša držati tega, da res ne dela več, raje si nese delo domov in še doma kaj naredi, ko mala zaspi.
Kakšne večje krize pri mali nisem opazila, mogoče samo takoj po porodniški, ko sem šla delat se je malo bolj obešala name, tudi na wc nisem smela it, je že prilezla....ni trajalo dolgo. user posted image  Je pa naša mala zelo odprta, rada ima veliko različnih ljudi okoli sebe, nekaj časa je bil problem, ker sploh ni hotela domov, zdaj pa samo da se gre, že maha v pozdrav.user posted image

Ko pa smo doma, stvari počnemo skupaj, od pospravljanja, kuhanja do igranja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.8.2007 11:20:03   
sarka
kalbo, žal se ne strinjam s tabo, verjetno pa je to odvisno od izobrazbe. po diplomi bom univ.dipl.ekon., in res ne vem, kje bi lahko našla službo od 7 do 15. večina podjetji dela od 8 do 16, ponavadi pa še dalj, saj se delovni časi kar povečujejo oz. če hočeš službo boš delal. Prav tako dalj delajo banke (od petih do šestih zvečer) in še kakšen primer bi lahko dala

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.8.2007 11:20:40   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Vešča

Ko bi bilo res le 500 EUR...je pa malo več, če seštejemo bencin, cestnino, gume, vzdrževanje stare petke pa tudi ni poceni....A bi se to res splačalo za polovično plačo?

(odgovor članu Vešča)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.8.2007 11:24:30   
Anonimen
Ne.

Sem pa ogromno odsotna jaz. A mislim, da več ne bom dlgo, ker bom prav zaradi tega zamenjala službo, da bom več z otrokoma. Šola, vračam seuser posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
23.8.2007 11:27:01   
maruškaŠ
Ko bi bilo res le 500 EUR...je pa malo več, če seštejemo bencin, cestnino, gume, vzdrževanje stare petke pa tudi ni poceni....A bi se to res splačalo za polovično plačo?

najverjetneje ne, kaj pa javni prevoz?

Dandanes nakup avta ni drag, drago je vzdrževanje in uporaba le-tega. Aja, pa registrirat ga je tut treba.

in ja službe od 7-3h so, vendar redke. In ja težko jih je najt. Pa kaj ti pomaga 7,-3h, če je potem 1-2 uri vožnje?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?