Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:28:30
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: GoYa Ali ti v primeru skrajšanega del. časa (6 ur) priprada sorazmerni čas za malico - torej namesto pol ure le 20 min časa za malico? Predvidevam, da ja, ampak če bi pa delala samo 4 ure, potem bi morala vase vse zmetatati v 15 minutah ja, tko je pa sej če delaš 4 ure niti ne rabš it na malco, no vsaj jest nism hodila, poješ kakšno čokolado al pa jabolko pa je. Je pa fajn, da jo plačajo
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:30:45
|
|
|
|
Kiya
|
Pri nas imajo tisti ki delajo 6 ur ravno tako 30 min za malico :) Kolikor se spomnim ti malica pripada če delaš več kot 4 ure.
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:33:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya Pri nas imajo tisti ki delajo 6 ur ravno tako 30 min za malico :) Kolikor se spomnim ti malica pripada če delaš več kot 4 ure. ja pripada ti, to pomen da jo plačajo, kolk časa maš pa odmor za malico je pa odvisno kolk časa delaš. Je pa to dobra volja delodajalca, da si lahko na malici pol ure
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:34:05
|
|
|
|
lindy
|
Če delaš več kot 4 ure ti sigurno pripada malica pol ure, tako da pri 6 urnem delavniku imaš malice pol ure, Nina7 ti nč ne veš
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:37:32
|
|
|
|
GoYa
|
Hm, kje bi pa jaz to preverila, da drži? Bom pogledala v ZDR. No, meni so v novo pogodbo napisali, da mi pripada odmor v sorazmernem času prebitem na delu. Sicer so mi pa tudi napisali, da sklepamo pogodbo za DOLOČEN čas (prej sem imela za nedoločen čas), za obodbje teh 6 let in v nadaljevanju pogodbe nikjer ne piše, da po preteku tega časa velja stara pogodba. To pa ni v redu .
< Sporočilo je popravil GoYa -- 6.7.2009 14:38:03 >
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:39:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lindy Če delaš več kot 4 ure ti sigurno pripada malica pol ure, tako da pri 6 urnem delavniku imaš malice pol ure, Nina7 ti nč ne veš no dej ne prbiji, raj se pozanimi pol pa napiš
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:41:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: GoYa Hm, kje bi pa jaz to preverila, da drži? Bom pogledala v ZDR. No, meni so v novo pogodbo napisali, da mi pripada odmor v sorazmernem času prebitem na delu. Sicer so mi pa tudi napisali, da sklepamo pogodbo za DOLOČEN čas (prej sem imela za nedoločen čas), za obodbje teh 6 let in v nadaljevanju pogodbe nikjer ne piše, da po preteku tega časa velja stara pogodba. To pa ni v redu . ja tm naji bi pisal, se še spomnim k smo se to učil kako so ti pa lahko spremenil iz nedoločenega v določenega
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:41:35
|
|
|
|
lindy
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:45:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: GoYa Hm, kje bi pa jaz to preverila, da drži? Bom pogledala v ZDR. No, meni so v novo pogodbo napisali, da mi pripada odmor v sorazmernem času prebitem na delu. Sicer so mi pa tudi napisali, da sklepamo pogodbo za DOLOČEN čas (prej sem imela za nedoločen čas), za obodbje teh 6 let in v nadaljevanju pogodbe nikjer ne piše, da po preteku tega časa velja stara pogodba. To pa ni v redu . ja tm naji bi pisal, se še spomnim k smo se to učil kako so ti pa lahko spremenil iz nedoločenega v določenega Podpisala si aneks k pogodbi, tako da ko ti ta pogodba poteče (6 let), si spet za nedoločen čas pod pogoji, ki si jih takrat podpisala.
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:47:33
|
|
|
|
GoYa
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina7 ja tm naji bi pisal, se še spomnim k smo se to učil kako so ti pa lahko spremenil iz nedoločenega v določenega ja, ZDR določa sorazmerni čas za malico glede iz nedoločenega v določenega sem pa sedaj videla (v čisto zadnjem členu pogodbe), da po preteku teh 6 let, prične veljati ponovno stara pogodba....tako da to bi pa moralo biti kul
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:51:21
|
|
|
|
jajula
|
tisti ki imajo pri nas skrajšani imajo za malico 30 min in tud dopusta imajo enako kot za polni del.čas
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 14:52:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo sm najdla tud jest. LINDY glej (1) Med dnevnim delom ima delavec, ki dela polni delovni čas, pravico do odmora, ki traja 30 minut. (2) Delavec, ki dela krajši delovni čas v skladu s 64. ali 66. členom tega zakona, vendar najmanj štiri ure na dan, ima pravico do odmora med dnevnim delovnim časom v sorazmerju s časom, prebitim na delu. (3) Dolžina odmora se v primeru neenakomerne razporeditve ali začasne prerazporeditve delovnega časa določi sorazmerno dolžini dnevnega delovnega časa. (4) Odmor se lahko določi šele po eni uri dela in najkasneje eno uro pred koncem delovnega časa. (5) Čas odmora med dnevnim delom se všteva v delovni čas. A tko to, ma ti aneksi glupi nimaš kej, pa misliš da ti bojo pol podaljšal?
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:05:11
|
|
|
|
GoYa
|
Ni aneks, piše zgoraj prav Pogodba o zaposlitvi. Nina7, sem spregledala zadnji člen, kjer piše, da po preteku te (nove) pogodbe o zaposlitvi, prične veljati ponovno stara, tako da je ok.
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:22:54
|
|
|
|
lindy
|
Ja in kaj si zdej najdla, še vedno je če delaš 6 urni delovni čas malce pol ure
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:25:53
|
|
|
|
GoYa
|
IZVIRNO SPOROČILO: lindy Ja in kaj si zdej najdla, še vedno je če delaš 6 urni delovni čas malce pol ure Ne, beri tole: 2) Delavec, ki dela krajši delovni čas v skladu s 64. ali 66. členom tega zakona, vendar najmanj štiri ure na dan, ima pravico do odmora med dnevnim delovnim časom v sorazmerju s časom, prebitim na delu. Torej, bom imela samo 20 minut.
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:28:11
|
|
|
|
lindy
|
ja ne vem no, čudn je tole, jest sem mela 5 urni delovni čas pa sem mela polno malco, se pravi 30 min plačano.
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:29:41
|
|
|
|
špelin@
|
Punce, saj sem hotela biti tiho in se ne vmešavati, ampak...... Tu mač, tole pregovarjanje. Pri skrajšanem delovnem času ti po zakonu pripada sorazmerni delež časa za malico - pač odvisno od tega, za koliko ur si zaposlena. Kalkulator v roke: 30:8=3,75. Potem pa teh 3,75 minut množiš z urami. Pa ne komplicirat še s sekundami Pri meni je bilo v praksi tako, da pripadajočih 15 minut (delala sem na 4 ure) sploh nisem koristila. Delala sem neprekinjeno od 8h do 12h, potem pa na vlaku na poti domov poglodala sendvič.
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:30:18
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: lindy ja ne vem no, čudn je tole, jest sem mela 5 urni delovni čas pa sem mela polno malco, se pravi 30 min plačano. Bodi vesela za delodajalčevo radodarnost
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:38:54
|
|
|
|
lindy
|
Ah brezveze
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:45:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Jah Lindy mal je treba bolš prebrat . Glede tvoje malce pa je njena dobra volja, men je zmer govorila, da mi pripada 15 min. zato grem lohk 2x na čik pa še to ji je blo preveč. No itak nism velik z njo delala
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:47:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, saj sem hotela biti tiho in se ne vmešavati, ampak...... Tu mač, tole pregovarjanje. Pri skrajšanem delovnem času ti po zakonu pripada sorazmerni delež časa za malico - pač odvisno od tega, za koliko ur si zaposlena. Kalkulator v roke: 30:8=3,75. Potem pa teh 3,75 minut množiš z urami. Pa ne komplicirat še s sekundami Pri meni je bilo v praksi tako, da pripadajočih 15 minut (delala sem na 4 ure) sploh nisem koristila. Delala sem neprekinjeno od 8h do 12h, potem pa na vlaku na poti domov poglodala sendvič. ja tako, sej jest sm šla pa raj na čik, pa kej pojedla spotoma
|
|
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:54:33
|
|
|
|
lindy
|
Pa sej s tem se čist strinjam, da je to njihova dobra volja da greš v 4 urah sploh na malco, mi je smešno da sploh greš, ampak ne razumem zakona, pač sem blond!
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 15:57:37
|
|
|
|
lindy
|
Govorim o tem kolk je malca plačana ne o tem a greš al ne.
|
|
RE: Odmor za malico pri skrajšanem del. času 6.7.2009 16:06:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lindy Govorim o tem kolk je malca plačana ne o tem a greš al ne. ja ok, sam vprašanje je bilo kolk ti odmora pripada
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?