Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Odlašam obisk pri ginekologu 9.6.2009 9:29:26
|
|
|
|
Jane77
|
Pozdravljena dekleta! Mene pa zanima, koliko vas je tu na forumih, ki se kljub temu, da že dolgo čakate na zanositev niste mogle odločiti za dohtarje - to pomeni, da niste šle na nobene preiskave in postopke ter da še vedno upate na naravno zanositev? Jaz osebno se za to zelo težko odločam...pa vem, da čas beži. Kr en odpor imam do teh bolnišnic in preiskav, ki te kar nekako razosebijo, se mi zdi. Počasi je že leto naokrog odkar se trudiva zanositi, stara sem 31 let, vsaka M me počasi že spravlja v obup - zakaj ne rata???? PA venda r se ne morem odločiti za korak naprej. Partner ni toliko obremenjen (ali pa mi morda tega ne pove), tudi spolnih odnosov ravno ne planirava in tempirava, ker je to zame čist mim. Poskušava pa čimvečkrat med plodnimi dnevi... No, koliko je še takih, ki upate in verjamete, da vam bo enkrat uspelo, brez zdravniške pomoči? Lp
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 10.6.2009 9:25:12 >
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 9:34:08
|
|
|
|
sayuri
|
Hja, lahko upaš in možno je, da naravno zanosiš. Možno je pa tudi, da ne. Jaz na tvojem mestu ne bi odlašala. Čez 10 let bo mogoče že prepozno. Nikoli ne veš. Obiski pri ginekologu pa niso tak bavbav. Ko si enkrat "notri", vidiš, da je ogromno parov, ki iščejo pomoč. Jaz ti želim, da zanosiš naravno, ti pa polagam na srce, da ginekologi in ambulanta za neplodnost res ni velik bav bav.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 9:45:21
|
|
|
|
Tanik
|
pri nama je minilo leto in pol kar sva poskušala in ni uspelo. potem sem lih zamenjala G (zaradi selitve) in sem se odločila, da mu to tudi zaupam. imela sem reden pregled, bris pa še pogledal je kako je z ovulacijo (je bil lih čas po datumu zadnje M). potem mi je rekel, da nimam ovulacije in sva se pomenila. najprej sem dala kri za pregled hormonov, moj je pa šel na spermiogram. potem sem dobila datum, da grem naprej na pregled. no in vmes sem pa zanosila. torej novembra sem zaupala G moje težave, januarja je bil test pozitiven. seveda me je to presenetilo, ker sem se sprijaznila s tem, da bo treba it na preglede, umetno,... zakaj sem ti to napisala. zato, da vsaj svojemu G omeniš težave, če še nisi in začetek pregledov ni nič posebnega, kaj pa veš, mogoče pa vama vmes uspe. samo obupat ne smeš in čakat, pogovori se s svojim G. tudi jaz sem že čez 30 in to je moja prva nosečnsot.
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 10:13:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Čimprej k G!!! Lahko ti povem, da sem sama kar precej let mlajša od tebe, vendar sedaj že 1,5 leta hodiva okoli zdravnikov. K sreči me je moja G takoj ko je ugotovila da nimam svojih ovulacij dala na Klomifen. Po 6 mesecih ni bilo nič in sem šla na HSG, moj pa na spermiogram. HSG je pokazal 100% neprehodne jajcevode. Sledila je laparoskopija, kjer so to še enkrat potrdili + par drugih diagnoz. Sedaj sem že na IVF. Zavedaj se, da ko boš šla prvič k G, bo potem do npr. IVF (če bo potreben) minilo vsaj leto če ne več. In potem imaš lahko nekako 4 postopke na leto. In leta hitro tečejo, zato jaz ne bi odlašala. Mogoče pa sploh ni nič narobe, le da nimaš ovulacij ali kaj podobnega.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 10:27:27
|
|
|
|
limonita
|
Pozdravljena! Tudi jaz ti svetujem, da greš čimprej do ginekologa, da ti opravi vsaj osnovne preiskave - pregled krvi in UZ - morda imaš pregrado ali pa policistične jajčnike. Tvoj pa naj gre kar lepo na spermiogram. Vseeno pa lahko v tem času seveda poskušata naravno. Jaz res ne razumem tistih ki kar odlašajo in odlašajo z obiskom ginekologa. Nekateri celo po več let. Pa veliko sreče.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 12:17:15
|
|
|
|
S*
|
Jaz sem bila kar podoben primer kot ti. Napotnico za neplodnostno sem imela več kot 6 mesecev, preden je padla odločitev, da greva na pregled. Včeraj sva bila pri Dr. Rešu in me je precej nakuril, da kje sva bila pa do sedaj . Tako da jaz ti is srcs svetujem, da ukrepaš in da greš naprej čim prej.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 12:30:27
|
|
|
|
ursa30
|
čim manj zavlačuj in se čim hitreje odpravi do zdravnikov! jaz sem šla do G šele po dveh letih, ko mi ni uspelo zanositi. in sem potem najprej čakala na HSC, po pol leta še zmeraj ni uspelo, zdaj moram spet čakati do jeseni, ko bom imela še laparo. leta pa tečejo..stara sem 31 let. naroči se čimprej, sploh glede na to, da se že skoraj eno leto trudita. če je karkoli narobe, boš čakala in čakala, preden boš prišla na vrsto za kakšen poseg.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 14:12:59
|
|
|
|
Jane77
|
HVala punce, za vse vaše odgovore in mnenja! Ja, ljudje pač različno razmišljamo.... No, glede ovulacij in podobnih reči - ovulacije imam, merila sem si že temperaturo in uporabljala ovulacijske teste, ki so to potrdili. Menstruacije imam zelo redne, praktično skoraj neboleče, vedno enake krvavitve. Sicer se mi pred M pojavlja nekaj dni izcedek. Sumim, da je morda problem v partnerju, ki je imel neko operacijo na modih v otroštvu... Bom razmislila, pa jeseni na pregledu pri G res omenila težave. Bomo videli, kako bo šlo naprej. Res upam na naravno zanositev...kmalu....
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 15:26:17
|
|
|
|
S*
|
Jane, tudi moj dragi je imel operacijo na modih v otroštvu in Reš je včeraj dejal da je skoraj 100%, da zato njegovi plavalčki niso ravno najboljši. Nočem te nič strašit, ampak preden greš ti kamorkoli je pametno, da partner naredi spermiogram in bosta takoj vedela pri čem sta.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 9.6.2009 18:56:00
|
|
|
|
giotti
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jane77 HVala punce, za vse vaše odgovore in mnenja! Ja, ljudje pač različno razmišljamo.... No, glede ovulacij in podobnih reči - ovulacije imam, merila sem si že temperaturo in uporabljala ovulacijske teste, ki so to potrdili. Menstruacije imam zelo redne, praktično skoraj neboleče, vedno enake krvavitve. Sicer se mi pred M pojavlja nekaj dni izcedek. Sumim, da je morda problem v partnerju, ki je imel neko operacijo na modih v otroštvu... Bom razmislila, pa jeseni na pregledu pri G res omenila težave. Bomo videli, kako bo šlo naprej. Res upam na naravno zanositev...kmalu.... Če si si merila O s testi in imaš redno M, potem je res ogromna verjetnost, da je s tabo vse okej. Naj gre res partner na spermiogram za začetek, sploh če njemu niti ni taka frka to. Ti pa se zaenkrat res lahko izogneš pregledom. Edino, tale tvoj izcedek mogoče nakazuje na premalo progesterona Ampak to se da ugotovit s hormonskimi preiskavami, tako da tudi nič ne šarijo po tebi. Zaenkrat mogoče res poskusita preverit to dvoje, on semenčke in ti hormone. Ne boli, ni invazivno, zveš pa veliko. Srečno
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 12.6.2009 17:05:35
|
|
|
|
rinamali
|
Redna menstruacija in ovulacija še ne pomenita, da je vse ok. Lahko gre za neprehodne jajcevode in se v tem primeru lahko trudiš 20 let pa ne bo uspelo. Jaz sem pri 25 letih začela načrtovati otroka in sem sedaj že blizu 27 pa nama še ni uspelo. Imam pa redne menstruacije , neboleče, točne kot ura ter vsak ciklus na 13. dan ovulacijo. Spermiogram ok. Jaz bi na tvojem mestu sedla k telefonu in poklicala vse možne ginekologe in šla k tistemu ki bi me najprej vzel. No, vsaj jaz sem tako naredila, ko je minilo točno eno leto poskušanja. Ker ko boš začela s preiskavami, se boš zavedla koliko se čaka in čaka. Partner pa naj opravi spermiogram, ker je to le ena neboleča in neinvazivna preiskava.
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 12.6.2009 17:13:55
|
|
|
|
Reby
|
IZVIRNO SPOROČILO: rinamali Redna menstruacija in ovulacija še ne pomenita, da je vse ok. Se popolnoma strinjam. Sama sem imela redne menstruacije in ovulacijo. Po 1,5 leta truda sem dobila Klomifen in sem ga jemala pol leta, pa spet nič, potem HSG, laparo in histero (ugotovili so mi endometriozo), pol leta zatem sem šla na IVF samoplačniško, da spet nisva preveč čakala in je uspelo v prvem. Vse skupaj pa je seveda trajalo 3 leta, tako da sploh ne čakaj. Držim pesti!
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 19.6.2009 10:56:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rinamali Redna menstruacija in ovulacija še ne pomenita, da je vse ok. Lahko gre za neprehodne jajcevode in se v tem primeru lahko trudiš 20 let pa ne bo uspelo. Kako imaš lahko neprehodne jajcevode, če ovuliraš? ni tako,da če imaš zabasane tudi ovulacije nimaš
|
|
|
|
RE: Ne morem se odločiti... 19.6.2009 11:07:01
|
|
|
|
majalina
|
ne, to ni res.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?