Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 21.5.2006 15:19:09
|
|
|
|
Dejča
|
Ja, danes se nam je zgodilo tudi to - pazila jo je teta, moja sestra, pa ji je mala ruknila ob mizo in malo odkrušila zgornjo levo enkico . Malo je jokala, malo je tekla kri, a ni bilo prehudo. A moram z njo k zobozdravniku, da pogleda, kako in kaj? Sama res ne vem, kako ravnati. Pri kateri starosti pa jo sploh naj peljem prvič k zobarju? Sem spraševala že pediatrinjo, pa je rekla, da je še prezgodaj .
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 21.5.2006 16:03:37
|
|
|
|
April
|
Mi smo bili pri zobarju prvič že pri devetih mesecih. Vse skupaj je zgledalo bolj kot en kretek posvet, kjer nam je zobarica razložila vse o pravilni skrbi za zobke. Naslednjič smo vabljeni čez eno leto. Za odkrušen zobek pa najbž ni pomoči. Pa saj verjetno razen par solzic tudi ni bilo hujšega.Če se pa zobek izpuli se ga pa da nazaj pritrditi.
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 21.5.2006 17:42:54
|
|
|
|
skuštrana
|
Ja, pojdite k zobozdravniku. Mi smo imeli prvi pregled pri cca. 1 letu. Rekla nam je, da naj naslednjič pridemo pri cca. dveh letih, če pa se ji slučajno zobek kaj odkruši pa kar takoj, da bo ona to pogledala in videla kako in kaj. Najbolje da pokličeš v ambulanto in povprašaš.
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 21.5.2006 21:03:07
|
|
|
|
anckabancka
|
Naš ga je okrušil, ko mu je komaj zrasel - pri 7,5 mesecih. Sem se dolgo sekirala. Ampak se zdaj, ko je zobek že fino zrasel skoraj ne opazi. Ne verjamem pa, da bi zobarci držal odprta usta, ker jim meni niti slučajno noče. Kaj naredijo v takem preimeru, pri tako majhnih? Jim na silo držijo usta odprta? Ali jih uspavajo?
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 21.5.2006 21:50:04
|
|
|
|
frutka_
|
Dejča po mojem ni razloga za preplah. Moj si ga je tudi odkrhnil in je zobarka rekla,da ko bo ven padel se ne bo na tanovem nič poznalo. Sta že imeli zobarja? Joj, sestro je menda skoraj kap ruknila?!
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 22.5.2006 8:50:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Obisk pri zobarju ne bo škodoval.Za okrušen mlečni zobek pa ni take panike. Ta bo odpadel in zrasel bo nov tapravi,tistega pa bo potrebno pazit.
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 22.5.2006 20:36:21
|
|
|
|
Dejča
|
Hvala, punce, za odgovore, ste me malo pomirile. Ja, Frutka, sestra se je tako sekirala, da se mi je skoraj še bolj smilila kot .
|
|
|
|
RE: Odkrušen zobek pri 11-mesečnici 22.5.2006 20:49:55
|
|
|
|
April
|
Sem ravnokar prebrala še nekaj o odkrušenih zobkih. Paziti je namreč treba, da ni zobek oster, da se ne bi otrok porezel ali prebil ustnico, ko bi padel. Če je zobek oster ga zobozdravnik zbrusi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zato bi se morali otroci več igratiIgra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?