|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odklanjanje mleka pri 7.mesečniku
12.2.2005 14:22:00   
saratanja
Hola!

Moj mali sedemesečni malček me je čez noč postavil pred velik problem. Do šestega meseca sva se skoraj izključno dojila. Dobival je le razne sveže stisnjene sokove in nekaj sadih (jabolka,hruške, korenček in podobno) kašic. Potem mi je začelo zmankovati mleka in smo začeli dodajati mleko ..pikomil. Že takrat si je mali kar čez nič umislil, da je pitje mleka pri meni pretežko in smo zaključili dojenje.

Iz pikomila smo prešli na aptamil, pa ga ni preveč maral in je bil zadnja dva tedna na BEBA 2 mleku. Še v začetku tedna sem se ubadala s problemom, kako mu malo zmanjšati količino mleka (je pil tudi po 7 krat na dan) da bi počasi prešel bolj na trdo hrano. Že dva dni pa povsem odklanja vsako pitje mleka po steklenički. Dali smo mu tudi rezredčeno navadno mleko. Poskusili smo tudi z dodanim vanilijevim sladkorjem, ker obožuje ta okus...pa je bilo vse zamanj. Sedaj sicer poje več čvrste hrane, pa še zdaleč premalo,da bi povsem nadomestil pomankanje mleka. Ali je imel kdo podoben probelm. Kako ga rešiti? Koliko časa lahko dete ostaja brez mleka? a ja, pa kakšnih mlečnih kakšic sploh ne mara. Poje samo kakšen jogurt na dan.

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
12.2.2005 15:18:34   
Gina
Otročki imajo obdobja, pa k sreči minejo. Meni včasih po cel teden odklanja kaj. Včasih mleko, nazadnje vse, kar je bilo slanega, pred 2. meseci sadje...Ti mu kar še naprej ponudi vsakič mleko, pa bo že. Zakaj si pa zamenjala pikomil, če mu je bil všeč? Saj je vseeno, če je enka. Mi smo šli iz pikomila na milumil, pa mu je všeč. Pa zdaj mu komot daš kakšne skutice in mleko v prahu mu lahko zmešaš v zelenjavo ali krompir. Ne obupat, saj ga bo minilo.

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2005 16:58:27   
saratanja
Pikomil smo nehali, ker ga zadnje čase sploh ne najdem nikjer. 2. so umaknili, ker nekaj ni bilo vredu z vzdrževanje kvalitete. Ker smo tudi pri nas dobili pokvarjenega, se bojim, da so ukinili tudi enko.

Upam, da je to res samo njegova muha in bo s časoma spet začel piti. Problem je, ker druge hrane ne poje bistveno več. Skutice poje ravno za dobro čajno žličko in odneha. Od mlečnih še največ poje vanilijevega jogurta. Zelenjave in krompirja ne poje kaj dosti, bom pa vseeno poskusila z dodanim mlekom.

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2005 19:21:53   
ZARA
...tocno tako kot pravi Gina...pri nas so isto vzponi in padci (ze od 6 meseca) glede pitja Aptamila3,enkrat vec enkrat manj,zdej je spet en obdobje ko pije manj...

lp

Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2005 21:20:55   
TaRe*
Jaz sicer nisem dojila,mi je pa tudi pri nekje 5 mes.in pol začela štrajkat pri mleku.V parih dneh smo iz štirih mlečnih obrokov prišli na nič.Meni se je kar mešalo.(pila je milomil)Pri šestih mesecih smo imeli cepljenje,pa sem pediatra vprašala kaj naj naredim,ker tudi teh kašic,ki se naredijo z mlekom ni marala jest,da ne bo popolnoma brez mleka.Pa mi je rekel,da naj se ne sekiram,pa naj ji te kaše probam dati z navadnim mlekom,ker nič več ne drži,da kravjega mleka ne sme piti da 1 leta,ali pa še dlje(seveda če v družini ni alergij).Sedaj je...medolino in keksolino z navadnim mlekom,nekaj kašic imamo takih ki se mešajo z vodo,za malico je pudinge,skute,jogurte...,kosilo ima pa že itak tapravo..zelenjavo,juho...Pa se počutimo fajn in zeloooorada papca vse,kar dobi.:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2005 16:37:32   
saratanja
hvala za te odgovore. Sem že malo pomirjena. Sicer pri nas nismo tako uspešni z zelenjavo, ki je nikakor ne mara. Zato pa sedaj poje vče sadja in raznih sadnih frutkov, pa tudi navdušenje nad jogurti raste.

Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?