|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odklanjanje dojenja?!
5.8.2005 9:23:03   
Soncnica
Hoj!

Jaša je star cca 4 mesece in pol in se polno doji. Dodajam mu praktično ne, adaptirano mleko dobi le, če mene ni doma in ga pazi kdo drug (recimo 2 x na mesec). Vedno se je zelo rad dojil, zadnje dneve pa že na začetku dojenja sam spusti dojko, se obrne stran in radovedno opazuje okolico.

Kako naj si to razlagam? Da ni lačen ali da je začel odklanjati dojenje? Glede na to, da je imel na dan, ko je bil star 4 mesece že 8060 gramov se sprašujem ali bi bil že čas za uvajanje goste hrane. Midva se namreč še vedno dojiva na 2 uri :zmeden2:

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Odklanjanje dojenja?!
5.8.2005 9:28:47   
Maxica
Najprej dva linka:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=346&t=345

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=5002&t=5002

Poglej, morda ti bo kaj prav prišlo.
Je pa tako-midva sva se prve štiri mesece lepo dojila po pol ure na podoj, 15 minut na vsaki strani. Potem pa pri nekako 4,5 mesecih-konec, podoj je trajal 5 minut, ali mogoče kdaj 10. Jaz seveda takoj zagnala paniko, zakaj moj otrok noče več jesti. Pa sem mu dala svoje mleko v flaško, pa pristavljala večkrat, nič. Potem sem pa ugotovila, da je začel ful bolj intenzivno vleči in se je v tistih 5 minutah očitno že najedel in ni bil več lačen. Kot boš pa videla na tistih straneh, ki sem ti jih posredovala-pri tej starosti so otroci že ful radovedni in jih vse sorte zmoti. Priporočljivo se je dojiti v mirnem, zatemnjenem prostoru, kjer ga ne more zmotiti vsaka stvar.
Probaj, pa srečno!:sloncek:

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Odklanjanje dojenja?!
5.8.2005 9:29:44   
Marogica
Po moje je ali imel dovol mleka, ali pa se je mleka "naveličal". To je naredil moj sinko, vendar pri 6 mes. Tako da sem dojenje opustila, ker ni in ni hotel več dojke, pa čeprav mu do takrat nisem dala adaptiranega mleka, pa tudi svojega mu nisem izbriugavala v stekleničko.

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Odklanjanje dojenja?!
5.8.2005 9:33:20   
eva1
Moj isto dela-vleče 2 minute in se stran obrne-jaz mu sicer že dodalaj gosto hrano ki jo obožuje, tako da se sploh ne sekiram-lula dost, kaka tut...je pa res da se sedaj naje v 5 minutah-dalj nikoli ne vkžleče! In dojenje na 2 ure je ful preporosto za 4 mesečnega otroka-sej ni novorojenček! Daj mu na 3-5 ur!

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Odklanjanje dojenja?!
5.8.2005 11:26:24   
Ninica
Tudi moja je taka. Zadnje čase je ob dojenju postala zelo občutljiva. Moti jo že samo, če se s kom samo pogovarjam ali pa če kdo zraven naju govori - se kar začne jokat ali pa obrača glavo in radovedno gleda naokrog. Napapca se v 5 min in to že od drugega meseca dalje. Dojiva se na 2 do 3 ure, včasih na eno. Nikoli se nisem zaradi tega sekirala, tudi meni večkrat zavrača dojko, potem vem, da ni lačna.
Pa poskusim za pol ure.

LP:rozica:

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
5.8.2005 15:10:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Soncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Odklanjanje dojenja?!
5.8.2005 21:16:43   
SaaS
Mogoče pa po dveh urah še ni lačen. Mu po dveh urah ponudiš, ker je lačen in se joka ali ker naj bi bil že čas za dojenje? Potem ko odkloni, se nato joka ali je miren? Če je zadovoljen, mogoče sploh ni lačen. Ponudi mu malo kasneje čez kakšno uro, ko bo pokazal, da je lačen.
Moj je začel nekje pri treh in pol mesecih zavračati. Bil je zaspan, jokal, jaz sem pomislila, da je lačen in mu ponudila. Bolj ko sem mu ponujala, bolj je jokal in nakoncu cel halo. Ga je vzel mož v roke, pomiril, največkrat zaspal. Čez kakšno uro pa sva se normalno z največjim veseljem dojila.
Ko sem omenila pediatrinji je rekla, da to ni tako nenavadno. Moj je veliko bruhal in otroci to že povežejo s hranjenjem in če niso ekstremno lačni, zavračajo. Je svetovala, naj ga ne silim, ampak enostavno počakam, da bo lačen in sam pokazal željo.

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?