|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oddaja, najem stanovanja
17.3.2006 7:10:05   
bambolina
Punce,
dejte mi mal povedat tiste, ki oddajate ali pa ste najemniki stanovanj v okolici Ljubljane (Vrhnika, Ig, kamnik, Domžale, Mengeš, Grosuplje, Škofljica...) ali ste težko dobile (če ste najemale stanovanje) in pa če ste ga težko oddali (če ga oddajate)?
Zakaj to sprašujem? Mi namreč živimo v hiši pri sestri od babice, kateri se na žalost čas izteka. Do njene smrti lahko živimo tukaj (to je lahko še 1 ali pa 5 let), potem pa bo dedovanje in bomo mogli ven. Žal nič ne bomo dobili mi  - razen opreme, ampak tako je, saj dejansko je taka situacija, da so vsi drugi res upravičeni do delitve te hiše. Do zdaj smo plačevali najemnino, zdaj pa nam je ni treba več, saj bova z možem vzela kredit in kupila eno stanovanje (zato so tako prijazni in tukaj živiva zdaj brez stroškov najemnine). Ker pa bova zbrala samo 15 - 16 mio in s tem denarjem ne moreš v LJ kupiti niti garsonjere, razmišljava za nakup ene 40m2 v okolici Ljubljane in pa, da bi to stanovanje za začetek oddajala, dokler še lahko živimo v hiši, potem pa bi se vanj preselili, ko bo nuja. Ali mislite, da bom že v 1 mesecu dobila najemnike (da dobim čimprej najemnino in lahko z njo plačujem del kredita).Vem, da je v Lj zelo veliko povpraševanje po stanovanjih in tu ne bi bilo problema (a nimamo niti za garsonjero), kako pa je s tem v okolici? Da ne bom potem imela stanovanje prazno in plačevala še pol leta sama kredit? Kakšne imate izkušnje?  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oddaja, najem stanovanja
17.3.2006 7:17:22   
matahari
V hiši sem uredila stanovanje 45 m2, poseben vhod, ki ga že tri leta oddajam.Vmes se je zamenjalo 5 najemnikov.To so vedno mladi pari, ki že delajo.Z vsemi do zdaj sem do dobro razumela, plačevali so redno.Vsakič ko sem oddala oglas (v katerem koli letnem času) je bil odziv zelo velik, na ogled je prišlo vsakič minimalno 15 parov.Oddala sem ga isti dan.Je pa satnovanje v Ljubljani, v Šiški.Cena je zmerna - ni mi do tega, da bi lupila ljudi...vem, da so v okolici Ljubljane cene veliko nižje.Za primer ti lahko napišem, da mi podnajemniki plačujejo s stroški vred 90.000 sit mesečno, brez predplačila.Mesečni stroški so nekje 15.000 sit - voda, ogrevanje, elektrika, internet.Upam, da si boš lahko pomagala z informacijo.

(odgovor članu bambolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2006 7:37:33   
bambolina
Ja, hvala za opis in informacijo. Sej vem, da je v LJ tako - da lahko takoj oddaš stanovanje, saj sem bila tudi jaz včasih najemnica in sem imela strašansko srečo, da se je lastnica odločila, da stanovanje odda meni, saj je bilo še najmanj 20 kandidatov, ki so se potegovali za isto stanovanje.
Mene pa vseeno zanima kako je to v okolici Ljubljane? ali je tudi povpraševanje ali bom na najemnika čakala več kot 3 mesece in težko plačevala kredit in izposojeni denar?

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2006 10:30:17   
Anonimen
Pozdravljena!
Midva s fantom sva kašno leto nazaj oz. malo več iskala najemniško stanovanje na notranjskem. Logatec je kar drag, vrhnika tudi pa se mi zdi da ni ravno lahko najti stanovanja (je zelo malo ponudbe). Cene so seveda manjše kot v lj. vendar spet ne ravno nizke. V Cerknici sva našla dvo sobno stanovanje za 50.000 plus stroški čisto brez opreme. Se mi je zdelo kar drago.
No potem sva se odločila za nakup. Kupila sva trosobno stanovanje v Cerknici(zelo ugodno!) s kreditom. Sicer sva celega prenovila, vendar je še vedno prišlo ceneje kot pol manjše stanovanje nič obnovljeno recimo v Logatcu ali Vrhniki.
Sicer še nisva vseljena(bova čez kakšen teden juhej!) vendar mislim da če bi ga hotela oddajat bi hitro dobila interesente saj je v tem koncu ponudba res nizka. Če pa imaš možnost najeti kredit se pa res bolj splača, ker v bistvu ne plačujem dosti več za kredit kot bi za najemnino, s tem da bo to čez leta moje!
Se pa vozim vsak dan v lj. v službo in šolo in se mi sploh ne zdi tako velika razdalja. Prej sem v najemniškem stanovanju živela na viču in sem morala iti isti čas od doma kot sedaj. Je pa res da potrebuješ avto.
No ja pa odvisno v katerem koncu lj. imaš službo.
No mislim da z oddajo v nobenem primeru ne bi imela problemov ker je res ogromno ljudi ki išče stanovanje, sploh v okolici in malo ven iz lj. ker vsi pač ne želijo živeti v lj..

Neposredna povezava do sporočila: 4
17.3.2006 11:43:26   
Anonimen
Midva sva našla stanovanje po fer ceni (opp. to je moje osebno menje), dost hitro. Prek Salomona. Po naključju....sam da sva se lahko vselila je pa trajalo 3 mesece, ker se tisti, kaj so bli pred nama niso mogli zdilat za kontejner v Luki Koper - Američani.

No, kaj ti hočem povedat, PAZI, res pazi, koga boš dala noter. Pri nas v spodnjem nadstropju lastnik že 2 krat naletel na "golazen" (njegove besede)....s temi sedaj ima probleme, ker nočejo ven...ne plačujejo nič, po novem še računov ne. In so vsi stroški na lastniku. Sam njemu ni tako eksistencialnega problema, tebi pa bo, ker boš imela kredit vezan na to vsoto oz. ta vsota ti bo manjkala na mesečni porabi.

To sem ti napisala samo zato, da tut taka je možna situacija. Ampak pri nas je res, da je najemnina veliko višja in z njo povezani stroški kot pri recimo manjšem stanovanju.

Neposredna povezava do sporočila: 5
17.3.2006 11:46:02   
Anonimen
A bi ti vzela mamo samohranilko za najemnico? Jaz iščem, iščem, pa nič ne najdem... Noben noče vzet mame z otrokom al pa mlade družine. Mislm prov podn!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2006 12:20:55   
bambolina
Ja, verjetno bi vzela mamo samohranilko, zakaj pa ne? Saj sem tudi sama mama pa zato ne bi bila nič slabši gospodar.
Hvala vsem za odgovore in vzpodbudne besede.
Ja, sej res, kaj pa potem narediš, če ti ne plačujejo? Ven vreči jih pa tud verjetno ne moreš kar tako? Sej sem tudi sama pomislila na to.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2006 23:36:41   
Anonimen
Sama sem že 12 let najemnica in mislim, da sem preživela že vse v zvezi s tem. Živela pa sem malo manj kot po celi Sloveniji, tako, da...
Okolica Ljubljane (do 30 km izven, kar pomeni do pol ure vožnje v LJ) ni niti najmanj problematična za oddajo. V tem rangu lahko ljudje za isto ceno kakor v LJ najamejo najmanj 2x večje stanovanje. Ljudje imajo radi prostor, sploh pa, če gre za družino z otroci. In ker je izven LJ za najem na voljo predvsem stanovanje v pritličju ali nadstropju hiše, kar pomeni tudi zagotovljeno parkirišče in prostor za igro otrok, ni problema. Dobesedno bogu za hrbtom je res problem, ampak v kolikor pa je v rangu 15 minut vožnje z avtomobilom infrastruktura (trgovina, pošta,...), je vse OK. Edino, kar ljudi v takem primeru moti, je to, da stanovanje v hiši velikokrat nima lastnih števcev za stroške (voda, elektrika in ogrevanje), ampak je en števec za celo hišo, potem se pa z lastnikom začnejo pregovarjati, da plačujejo preveč oz. še njegove stroške.
Kar se pa nakupa tiče - kolegica je v Postojni kupila trisobno stanovanje v bloku za 10 milijonov tolarjev. Starejše, ampak to vseeno ni noben denar za kaj takega. Vožnje do LJ pa ni eno uro, razen v primeru velike gneče, kar pa tudi ni vsak dan.
Mama samohranilka? Če bi jaz oddajala, bi bila samohranilka na prvem mestu, da ji oddam stanovanje. Zakaj? Že res, da večinoma nima ravno poslanske plače, ampak v kolikor ima službo in potrebuje stanovanje že zaradi otroka, potem je samohranilka ena najbolj rednih in točnih plačnic. Pred študenti, mladimi pari in družinami, ki si lahko privoščijo več in drugje in kadarkoli.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2006 10:32:12   
tinatona
To je pa fajn slišat. Ker jaz že nekaj časa iščem, pa mi vsi rečejo ne z majhnim otrokom vas pa ne vzamemo... Jaz pa nočem bit več doma, ker mam dost tega da se stiskava na ubogih 6kvadratih moje sobice...

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.3.2006 11:12:03   
soncek&luna
o tinatona, te popolnoma razumem...
jaz sem lani iskala stanovanje, ko sem postala nosecka... tam kjer sem bila (garsonjera) je bilo premajhno in pozimi prehladno... iskala sem skoraj 3 mesece... vmes sem sicer dobila oz. bila izbrana za stanovanje v mengsu, full lusno, na novo obnovljeno, samo je lastnica hotla prevec (kar ves obrok njenega kredita)...
na koncu sem dobila stanovanje v kranju (s pomocjo RR-jevke user posted image  Splisni), sicer staro in brez opreme, samo mi je bilo vazno, da lastnika ni motilo, da bom imela otrocka - se vesel je bil...

glede neplacevanja je pa tako, da te zdaj lastnik lazje in hitreje vrze ven, kot vcasih... tudi jaz bi enako kot Kerensa, ce bi imela svoje stanovanje oddala tudi samohranilki

Mami, pika moja!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2006 20:25:53   
vava
bambolina
slučajno sem solastnica nepremičninske agencije in tudi bodoča mamica. lahko ti povem, da stanovanja v okolici lj. ni težko oddati, seveda pa je vedno vse odvisno od cene in drugih pogojev, ki jih postaviš najemniku. Če boš rabila kakršenkoli nasvet (ali katera druga) me lahko vprašaš, sicer pa ti želim veliko sreče. Pa še to - ne najemnika ni najlaže vreči iz stanovanja, zato svetujem, da paziš pri izbiri. Vsekakor pa mlada mamica ni slaba izbira, ker se taka navadno še kako potrudi, da ima gnezdece urejeno in varno, saj se je njej veliko težje seliti ... pa saj si lahko predstavljaš...
lp
v

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?