|
RE: Oddaja, najem stanovanja 17.3.2006 23:36:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Sama sem že 12 let najemnica in mislim, da sem preživela že vse v zvezi s tem. Živela pa sem malo manj kot po celi Sloveniji, tako, da... Okolica Ljubljane (do 30 km izven, kar pomeni do pol ure vožnje v LJ) ni niti najmanj problematična za oddajo. V tem rangu lahko ljudje za isto ceno kakor v LJ najamejo najmanj 2x večje stanovanje. Ljudje imajo radi prostor, sploh pa, če gre za družino z otroci. In ker je izven LJ za najem na voljo predvsem stanovanje v pritličju ali nadstropju hiše, kar pomeni tudi zagotovljeno parkirišče in prostor za igro otrok, ni problema. Dobesedno bogu za hrbtom je res problem, ampak v kolikor pa je v rangu 15 minut vožnje z avtomobilom infrastruktura (trgovina, pošta,...), je vse OK. Edino, kar ljudi v takem primeru moti, je to, da stanovanje v hiši velikokrat nima lastnih števcev za stroške (voda, elektrika in ogrevanje), ampak je en števec za celo hišo, potem se pa z lastnikom začnejo pregovarjati, da plačujejo preveč oz. še njegove stroške. Kar se pa nakupa tiče - kolegica je v Postojni kupila trisobno stanovanje v bloku za 10 milijonov tolarjev. Starejše, ampak to vseeno ni noben denar za kaj takega. Vožnje do LJ pa ni eno uro, razen v primeru velike gneče, kar pa tudi ni vsak dan. Mama samohranilka? Če bi jaz oddajala, bi bila samohranilka na prvem mestu, da ji oddam stanovanje. Zakaj? Že res, da večinoma nima ravno poslanske plače, ampak v kolikor ima službo in potrebuje stanovanje že zaradi otroka, potem je samohranilka ena najbolj rednih in točnih plačnic. Pred študenti, mladimi pari in družinami, ki si lahko privoščijo več in drugje in kadarkoli.
|
|
|