Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 11:12:01
|
|
|
|
kristinaj
|
...jaz sem bila na koncu zmatrana ko pes, kljub dobri fizični kondiciji....mogoče se le pri iztisu na koncu ne zmatraš toliko, jaz sem samo trikrat in v drugo mi je že sestra, ki je bila z mano pridržala noge v luft ker jih sama nisem bila sposobna dvignit :=))) kolegica ima tri punčke, tri porode za sabo pa niti dva si nista bila enaka.......najtežji je bil pa zadnji :=)))....
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 11:23:19
|
|
|
|
MamiBom
|
Po mojem je tu več odločilnih faktorjev ... ne vem, ker sem noseča prvič morda je odvisno od telesne konstitucije, fizične pripravljenosti, pri vsaki je najbrž drugače. Jaz samo upam, da ne bo predolgo, ker bolečin ne prenašam ravno najbolje.
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 11:28:09
|
|
|
|
pufka
|
Rečejo-čim več sexa v času nosečnosti,da je porod lažji-ampak lažejo! Sama sem pol dneva pred porodom to delala pa ni nič pomagalo bolelo je ko hudič
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 11:41:15
|
|
|
|
MamiBom
|
zanimiva metoda
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 11:53:14
|
|
|
|
anny1
|
Halo,nisem bila fizično-rekreacisko nič uspešna pred porodom-rizična nosečnost 2- pa sem v 4h -prihod v porodno do poroda- zaključila, nisem bila izmučena ampak šokirana na koncu poroda saj mi je zaradi prvega poroda ki je bil cr sledil tudi pri tem pa sem vseno rodila vaginalno . Šla pa sem v porodnišnico ko so bili popadki rrrrrrrrreeeeeeeesssssssssss močni in na 10min-odhod iz Tržič-porodnišnica Ljubljana- ko sem prišla je bilo pol že za mano .Ne glejte kakih hudih filmov kako hudo je ko se rojeva in naj ne bo nikogar strah-mene je bilo,pa sem preživela- sonček 2 mi je poplačal trud .Srečno
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 11:54:12
|
|
|
|
TONČI.
|
Pri porodu je VSE odvisno od BABICE. Kako ti pomaga, ti kaj prereže, ti svetuje,.........
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:06:20
|
|
|
|
smeja2
|
Od tvoje psihe in od tega kolk zaupaš v svoje telo in sposobnosti!
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:14:23
|
|
|
|
Naja31
|
Od tvoje psihe in od tega kolk zaupaš v svoje telo in sposobnosti! Oprosti, ampak to je neumnost. Veliko je odvisno tudi od velikosti dojenčka. Včasih je pač tako zelo velik, da gre ven zelo, zelo težko. ali pa sploh ne gre ven in potem naredijo CR. Psiha ti tu nič ne pomaga, lahko si miselno pripravljena na vse, ampak dojenček z obsegom glave 40 cm pa ne gre ven.
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:14:57
|
|
|
|
frutka_
|
Jaz sem celo prvo nosečnost športala pa ni kaj veliko pomagalo. Je pa fajn, da si fit tudi po porodu, da čimprej prideš k sebi, zgubiš kile ipd.. Porod je trajal 7ur, nobenih posebnosti.
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:32:13
|
|
|
|
MAŠKA
|
IZVIRNO SPOROČILO: smeja2 Od tvoje psihe in od tega kolk zaupaš v svoje telo in sposobnosti! Ma ne vem... sem kar zaupala svojemu telesu in prav nič me ni bilo strah poroda. Ampak na koncu je vse skupaj trajalo 13 ur pa še zelo je bolelo
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:33:15
|
|
|
|
srki
|
Jaz pa mislim, da ni od ničesar odvisno, kakšen bo porod. Pač, je kakršen je.
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:34:21
|
|
|
|
srki
|
Aja, razen seveda otroka samega (lega, velikost,...). Da bi pa športnice ali nešportnice lažje ali težje rojevale, pa ne vem no.
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 12:43:15
|
|
|
|
mateyka
|
ah ja, fizična kondicija.. če maš lažne popadke cel teden in se stopnjujejo tako, da 5 in 6 dan skor nič ne spiš in potem greš še rodit, si crknjen že na začetku poroda v vsakem primeru ok, šalo na stran; men se zdi da keglove vaje in perinealna masaža pomagajo - da je tam dol vse bolj prožno in to.. je pa odvisno od kupa stvari kako bo šel porod; babica (kakor je že tonči omenila), telesne konstitucije, kako otrok leži in kok je velik, visok prag bolečine, psiha porodnice seveda... itd.
|
|
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 13:04:31
|
|
|
|
Ninica
|
tudi napačna lega otroka lahko podaljša porod. Tako je bilo vsaj prvič pri meni.
|
|
RE: Od ČESA JE ODVISEN POROD?! 28.4.2008 16:13:30
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Ja, Julči - jaz mislim, da fizična pripravljenost koristi - sama sem bila operirana na križu in od takrat dalje redno fitnisiram moje notranje trebušne mišice -kljub težkemu porodu s samim potiskanjem nisem imela problemov, pa tudi kaka babica se mi ni na trebuh vrgla! Veliko bolj je pa po moje važna psihična pripravljenost! bolj kot te je strah, dlje traja, ker strah zakrči mišice in ne gre...
|
|
RE: Od česa je odvisen porod 28.4.2008 20:54:34
|
|
|
|
Paštetka
|
večji športnik si, močnejše vezi imaš, težje se odpiraš, in tudi medenica ne gre tako fajn zaradi teh močnih vezi narazen. Vsaj pri meni je tako bilo. nič ne pomaga, če imaš trebušnjake za ven potisniti , če je "luknja" premajhna
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 28.4.2008 20:55:26 >
|
| Stran: [1] |
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?