|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obveznosti 10 - letnega otroka
10.3.2008 15:58:00   
Anonimen
Pozdravljene.
Tiste, ki imate nekje okoli 10 let stare otroke, kakšne obveznosti imajo doma za narest npr(iti po krompir, nesti smeti...). pa ubogajo vedno al kako imate zmenjeno? Jih kaj nagradite in s  čim? Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obveznosti 10 - letnega otroka
10.3.2008 16:56:59   
Anonimen
moja dva sta stara 8 in 7 let, pa sem jima že pred leti dodelila delo-vsak si pospravi svojo sobo-posteljo, mizo, papirčke.....eden skrbi za odnašanje perila v pralnico-s koškom, in posesa stopnice, drugi pa prinaša v kuhinjo mleko, pijačo....iz kleti....po krompir hodita izmenično, nosita določene stvari na mizo in z mize in vse pospravita v pom. stroj in hladilnik...,tudi  posodo iz pomivalnega zložita.....velikokrat tudi posesata in pobrišeta prah......kmalu jih je treba navajati, drugače je prepozno......krive bomo pa mame, ko bo rekla ta mlada da nič ne znajo narediti..........mislim, da so veliko sposobni, le dovoliti jim je treba......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2008 17:27:04   
Jutra
Moji punči še veliko manjka do 10, bom pa ponovila vzorec iz svoje primarne družine. Pri 10 letih so bile moje obveznosti: 1x tedensko čiščenje kopalnice, sesanje stanovanja in čiščenje stopnišča, brisanje prahu v stanovanju, pospravljanje in čiščenje moje sobe ter odnašanje smeti.user posted image  Te delovne navade so mi vcepili že pri šestih letih, seveda pa sem za to prejemala žepnino.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2008 21:24:56   
vesel
Moja hči bo pa stara 3 leta in mi že zdaj kar pridno pomaga.
Skupaj briševa prah,sesama,po obroku sama odnese krožnik iz mize na pult,pridno pospravi igrače,.... Za nagrado pa dobi eno kinder čokoladko en zavito rebro.

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2008 22:17:41   
Gina
Moja 10-letna hči:
- itak da naredi domačo nalogo in vadi instrument, to šteje pod logične obveznosti
- pospravlja svojo sobo
- v polovici primerov ona pere perilo in ga zlaga v sušilec, ter posušenega prinese gor ter razgrne po postelji, kjer ga jaz potem do konca razvrstim, ali je za likat ali za v omaro
- vsak drugi dan pospravi kuhinjo po kosilu (vsak drugi dan pa sin)
- vsak drugi vikend pomije kopalnico
- včasih preobleče ta malega bratca
- sem in tja, redkokdaj posesa, ter odnese smeti v pravi kontejner, ker to večinoma dela njen brat
- dokler smo stanovali tako, da smo lako peš prišli do trgovine, je šla dostikrat tudi po kruh in mleko, zdaj pa ne more, čeprav je to zelo rada delala.

Našo bejbo je treba večno opominjat. Ona zavlačuje, pa se pusti prepričevat, na koncu vedno ta kratko potegne. Ta velik naredi vedno takoj, pa ima potem več ugodnosti in ves ostali čas zase. Te reči so odvisne od karakterja, se meni zdi.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2008 8:51:12   
tana-2
Naš 11 letnik je pravi sanjač. Vedno ga je potrebno opominjati, ampak potem naredi. Nosi smeti, zloži v pomivalni stroj in iz njega, nese perilo v sušilca, pomete dvorišče, posesa, pospravi sobo, pospravi čevlje...Ves čas se pa jezi, ker nekih stvari od mlajšega 6 letnika še ne morem zahtevati. VSE pa opravi na hitro in površno. Tamali (6 let) je že zdaj sposoben v nulo pospraviti sobo, res lepo pomesti pločnik...in to z veseljem. Ugotovila sem torej, da pri tem igra veliko vlogo značaj. Tavelik pa zelo rad  kuha in peče. Muffine zna speči boljše kot jaz:)). Tako da...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?