|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupujem - sem slaba mama!?
19.10.2004 22:29:46   
lorelei
Ne znajdem se v nastali situaciji. Zdaj me že malo poznate in veste, da imam dva sinčka... mlajši je naše življenje postavil na glavo. Enej (starejši) se cele dneve trma, nič ne uboga, samo nagaja, ko dojim dela vse tisto, česar mu sicer ne dovolim.
Na bratca sicer ni ljubosumen, zelo rad ga ima, pri njem se crta, ga boža in mu daje poljubčke. Sam od sebe ga skuša tolažit kadar joka in vsem ponosno razlaga, da je Maj njegov bratec.

Toda sicer je pa postal zahteven. Vem, da je zanj sprememba huda, saj se svet ne vrti več samo okoli njega. Razumem ga, a hkrati mi zmanjkuje živcev. Moj možek večinoma dela. Ko je doma se strašno trudi, da mi pomaga, a kaj ko je to le zvečer, dan pa je tako dolg! Včasih se mi zdi, da se mi bo kar zmešalo. Rada bi se igrala s starejšim, ko me tako milo prosi. Istočasno bi morala kaj skuhat, pa cunje, pa pokakan mlajši, itd itd. Največkrat se potem derem na Eneja, češ naj počaka, naslednja faza pa so solze, ker sem taka do lastnega otroka. Pridejo trenutki, ko je Enej tako tečen, da bi ga kar nekam oddala, ko se mi zdi, da ga sovražim. Potem pa me grabi obup, ker vem, da ga imam tako rada, da boli, pa ne zmorem obvladat situacije. Mislim, da sem zajadrala v poporodno depresijo. Na pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.10.2004 22:37:32   
Urša
Nisi slaba mama. Vse to je normalno. Jst na čase še ene :duda: ne obvladam, kaj šele 2! Poskusi se kdaj dogovorit s kakšnim sorodnikom, da pride k tebi za varuško, ti se pa takrat odpočij, pojdi na zrak, v shopping, h kozmetičarki, na tortico... karkoli ti paše. Če misliš, da si zapadla v poporodno depresijo, se o situaciji čimveč pogovarjaj s partnerjem-gotovo ti bo stal ob strani. Vsekakor se pa javi nam-me ti bomo vedno pomagale z nasveti in poslušanjem! :muca: In nikoli več ne reci, da si slaba mama!;)

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2004 22:39:15   
lorelei
Ojej - nisem hotla zamorit večera. Saj je že zdaj, ko sem si dušo olajšala, malo bolje.:):):)

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2004 23:08:06   
Moyca_
daj starejšega v vrtec. Imel bo družbo, kjer se bo igral, porabil dosti ebnergije, se socializiral,... Mi tudi dobimo čez mesec novega člana- mali je sedaj star dobrih 13 mesecev in je od 1.9 v jaslicah. Se ni znal nikoli sam zamotit in me je tako skrbelo. Zdaj je ves vesel ko gre. Ima tam svoje prijateljčke, doma se mnogo več igra in to samostojno. Je postal pravi mali mož. Ve sedaj da ni edini na svetu in da vedno vse ne more biti po njegovo

saj bo- čez dober mesec boste pa mene tolažile:)-

:sloncek::sloncek::nosecka:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2004 7:50:36   
dory
Nobena mama ni slaba...vendar pa vse pridemo v tako obdobje, ko mislimo, da nam gre vse narobe, da ne bomo zmogle....ampak to je samo obdobje,ki bo slo in spet bo prisel nazaj tisti optimizem...tu ne gre za poporodno depresijo...poskusi se pogovorit z mozem ali kako prijateljico..pojdi ven med ljudi...vozicek ni ovira...govorim iz lastnih izkusenj...tudi sama veckrat padem, a se kmalu poberem...zase in mojega soncka...

Bos vidla da bo vse ok...vzemi si nekaj casa zase, glede hisnih opravil pa...kaksna stvar lahko kdaj tudi pocaka ane? Trenutki z otrocki pa se ne vrnejo nikoli..

posiljam ti en objemcek

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2004 7:58:52   
VALENTY
Lorelei pr nas je isto.Le da men živčke kravžla mala.Včasih je vse o.k.,včasih pa kt vreme - nevihta.Vse bo,še kej se oglas in ven s sebe dej pa bo pomagal,tud jaz bom včas se oglasla in pojamrala,da me boste mal prenašale,mam full težav in ko enkrat pride vse na plan jih je treba nekam vršt.Me boste mele polno glavo,pust opravila in izkorističas vsaj za kratek objem.

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2004 8:05:21   
Drejči
Draga lorelei :rozica:
Tako kot so ti že ostale napisale, nobena mama ni slaba mama,...pride pa včasih dan,..obdobje,..ko imaš občuetek, da je vse narobe, da ne zmoreš več,...te občutke pozna marsikatera, tudi tiste, ki še nismo mame,...
Predlagam ti, da se dosti pogovarjaš s tvojim partnerjem (če vama le čas dopusšča), da se obrneš na svoje starše ali njegove, na ostale sorodnike in prijatelje,....mogoče pa bi res starejšega dala v vrtec:zmeden:
Vsekakor si boš mogla nekaj časa vzeti zase in se super fajn sprostit,....Upam, da boš našla toliko časa in, da ti bodo ob tem tvoji bližnji priskočili na pomoč9nebesa. Želim ti, da se čimprej znebiš tega občutka "slabosti",...do takrat pa ti pošiljam šopek :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

...zmeraj pa najdeš pomoč in spodbudne besede tukaj na RR, kjer so punce res fajn :):bravo::bravo::bravo::bravo:

lp:muca:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2004 8:36:55   
tiha
Lorelei, tudi jaz mislim, da bi morala dati Eneja v vrtec-ne zato, da se ga znebiš, on potrebuje družbo vrstnikov, otroško igro....:muca::kuza:
Oba tvoja otročka rabita zadovoljno mamico...

:rozica::miska::rozica:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2004 10:38:44   
kimi
si kot supermamica. Dana situacija je težka mislim pa, da je pri večini tako.

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2004 10:39:21   
kimi
In seveda vrtec, vrtec vrtec

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2004 10:44:52   
kimi
Jaz sem ravno prijateljici govorila, da občudujem mamice z 2 otrokoma, ki hodijo v službo + vse postorijo doma. Ti pa namesto službe 24 ur stojiš dojenčku ob strani + starejšemu otroku + vse postoriš doma. Svaka ti čast.

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2004 13:27:48   
Nogavička
Zelo dobra mama si, če ne si niti priznala ne bi, da imaš včasih take občutke, kot jih opisuješ. In, ki so čisto nekaj normalnega. Mogoče bi Eneja kdaj kdo popazil ali pa bi mu res koristil vrtec, kjer bi imel družbo svojih vrstnikov, tako kot so ti že punce svetovale.

Jaz imam eno miško (4,5 meseca)pa včasih komaj "folgam". Potem malo zatežim možu, da neha prej delat in si vzamem kakšno uro zase, da si napolnim baterije, pa gre.

Drži se!:)

Tea

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2004 14:31:37   
VITA74
Lorelei,

te popolnoma razumem, kako brezupno se moraš počutiti v nastali situaciji, sploh v trenutku ko se vse slabo/težko nabere na kupu...
Ostale so ti že svetovale Vrtec za Eneja, a to ni možnost? Mene osebno je kr strah za mojo prijateljico, ki bo kmalu na istem kot si ti, doma z dvema malima, mož bo sicer malo prej doma, kot tvoj a vseeno, si jo kr predstavljam kako bo težko. Malega ne more dat v vrtec ker nimajo dovolj denarja :( Sama sem se ji že ponudila za pomoč, občasno varstvo, ali pa da ji skuham kosilo....Imam morda ti kakšno prijateljico/sorodnika ki bi ti lahko priskočil na pomoč?
Kaj pa občasna varuška z aEneja, da lahko se ti malo nadihaš sama z Majem??? Kar nekaj rešitev se mi poraja, a vendar te ne poznam toliko, da bi vedela kakšne so tvoje možnosti.
Kada ti bo težko se nam oglasi, zato smo tukaj da se spodbujamo ko nam je težko in vedi NISI SLABA MAMA!!!!!!
Drži se! in lep pozdrav Majda

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2004 14:33:24   
Blink1
Slaba mama???? Jaz enega otroka komaj sfolgam...in občudujem tiste, ki se spopadajo z dvema ali večimi.

Tako da...:rozica::rozica::rozica: za tebe in tvojo družinico. Pa drži se in ne obupuj:angel:

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2004 20:43:45   
Anonimen
Ti pa res nisi slaba mama!!! Imam kar nekaj izkušenj s starši in povem ti, da se slaba mama ne briga za svoje otroke. Namesto, da bi se z njimi ukvarjala, jih tepe, ali pa jih pošilja v šolo že ob šestih zjutraj v jutranje varstvo in jim dovoli priti domov šele ob štirih popoldne iz popoldanskega varstva, same pa so vmes same doma in posedajo pred hišo ter obirajo vaške čenče, ker si ne vedo kaj začeti. Pri slabi mami otroci dobijo le sendvič za kosilo, ker mora mama reševati križanko; pa tudi lepe besede ne poznajo. Slaba mama utrujene otroke pošilja garat na dvorišče, da bodo prinesli domov nekaj denarja. Ne skrbi je otrokovo zdravje in tudi, če ima otrok dobesedno požrt zob od kariesa, ga ne pelje k zobozdravniku.

To je slaba mama! Če pa ti ob obilici dela kdaj pa kdaj ne najdeš časa za svojega fantka, pa ne bodi žalostna. Saj mora konec koncev tudi otrok vedeti, da ni zmeraj vse dosegljivo.

Aha, in še to: ko sem opisovala slabo mamo, sem opisala tisto, ki jo osebno poznam in vem, kako se obnaša do svojega otroka.

(odgovor članu lorelei)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2004 22:51:23   
lorelei
Punce, stokrat vam hvala za spodbudne besede. Danes sem dala Eneja popoldan v varstvo k mami, potem pa ga je šel iskat možek, jaz pa sem šla malo v shopping z Majem. Čeprav sem imela seznam dolg 2 strani, nisem dobila skoraj nič, a bila sem sama s seboj in mojim malim sončkom, ki je ves čas pridno spančkal.9nebesa

Začela sem tudi bolj konkretno razmišljati o vrtcu za Eneja, čeprav imam kup pomislekov. Prvič: nekoliko predrag je, mi pa pravkar začenjamo z gradnjo hiše, drugič: je kar obveznost, pa bojim se, da bi nam postalo potem žal, tretjič: ker ga v našem kraju ni, je zoprno vozit otroka tja, pa ga potem hodit iskat - sploh ker nimam kam dat Maja za ta čas, pa bi moral vedno z mano. Potem pa vse tisto odpravljanje - bojim se, da bi bilo to še bolj stresno. Že zdaj me je groza, ko se moramo kam odpravit. Če drugo ne, se Enej vedno zadnjo minuto pokaka ali pa umaže, tako da je vedno pestro, ko kam gremo (in vedno povsod zamujamo).

Kako pa je z vpisovanjem otroka v vrtec sredi leta? Jeseni 2005 smo ga tako ali tako imeli namen dat tja, letos pa ga nismo hoteli, da se ne bi čutil odrinjenega, ker je prišel dojenček.

Upam, da bo nekako šlo.:zmeden: Res vam hvala, ker me spodbujate - laže se je zaupati vam, kot pa nekomu, za katerega ti je pozneje žal, da te je videl v trenutkih nemoči...

(odgovor članu lorelei)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Kdo je izbral ime?
Erin

Kdo je bil tisti, ki je dokončno odločil o imenu otroka?

mati (22%)

oče (10%)

skupaj (68%)

Število vseh glasov: 285

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!