Paštetka
|
glede na težo in višino, ki si jo napisala.... Res nisi bajsa, te pa razumem, in se strinjam, da če želiš lahko shujšaš par kilogramov. Sem mislila, da si spet ena od suhic, ki se v ogledalu vidi debele. predvidevala sem na prej napisano, glede na količino, ki si napisala, ki jo poveš in glede na gibanje. Pred par leti je moja služba obsegala tudi svetovanje o zdravi prehrani in hujšanju. Zato razumi zakaj sem tako kritična glede vseh teh kilogramov, ker ima svako jakih ljudi. Kao jaoo...nič nejem, še od vode se redim... Eno naj ti bo jasno in vodilo skozi življenje. Telo za opravljanje svoje funkcije potrebuje določeno število kalorij. vse kar je preveč gre v kile, kar je manj, gre dol. 1. Če hočeš hujšati moraš enostavno vnesti v telo manj kalorij kot ga telo potrebuje. Simpl ko pasulj. (hujšanje brez dodatne telovadbe) 2. hujšanje lahko pospešiš tudi tako, da se začneš več gibati (z vadbo telo porabi več kalorij, ker potrebuje več energije npr. za ohlajevanje telesa, prehrano mišic...) 3. pospešiš lahko tudi z boljšo prebavo (pomeni, da se izogibaš jedem, ki zavirajo prehrano) 4. še ena zelo pomembna malenkost (če imaš več manjših obrokov (nekje 5) pomeni, da telo sproti troši kalorije, ki si jih vnesla in si ne dela zalog za slabe čase. Pazi obrok pomeni tudi piškot, jabolko, kozarec soka, sadje..., ki ga poješ spiješ. Naše telo ima zelo dober spomin. To je tista malenkost, ki je najpomembnejša pri hujšanju. Spomin pomeni, da si telo zelo dobro zapomni, vsakokratno hujšanje. Večkrat se spraviš na dieto (kakršna koli, od stradanja, ločevalna....), težje boš izgubila kilograme, saj je telo pripravljeno na stradanje. Ker ni napredka običajno nehamo z dietami in spet gredo kilogrami vedno hitreje gor, vsakokrat dolgotrajnejše in težje dol. Jaz zagovarjam hujšanje na podlagi 1.-3. točke. pomeni brez vsakršnih diet, ampak s spremembo načina prehranjevanja. Tukaj ne gledam samo na količino vnešenih kalorij, ampak tudi na kvaliteto hrane, količino obrokov. Zagovarjam počasno hujšanje cca. 1kg na mesec. Zato so mi smešne tiste tabele, ki jih imajo uporabnice na hujšanju vsak teden (1 kg dol 2 gor ). Brez zamere, se ne vtikam tam na forumu, sem pa mogla zdaj izraziti svoje mnenje) Pozabi na tehtnico, zanašaj se na tvoje počutje. Tehtanje mogoče 1x na mesec. Ko boš naslednjič stala pred hladilnikom, omarico s priboljški, se vprašaj: Potrebuje moje telo to? Vedno se najde lažja alt_ernativa z manj kalorij. Predlagam knjigo: Kitajska študija, ki opisuje osupljive ugotovitve o prehrani. Na spletu si malo preberi katero živilo kaj vsebuje, pobrskaj kaj telo potrebuje... pa še nekaj: hujšanje se začne v trgovini! p.s. še vedno ne verjamem, da poješ samo kosilo in se toliko gibaš , ker potem bi osnove matematike padle v vodo.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 17.8.2012 12:23:51 >
|