|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupana
6.10.2010 1:26:24   
janapan
Ma kaj je z mojim otrokom...ne vem več kaj bi si zmislila. Stara je 5 mesecev in do 6 dni nazaj, ko je zbolela za 6. boleznijo je spala od 9h do 7h vmes se je 1x zbudila za jest. Evo takoj ko je zbolela se je pač to njeno spanje poslabšala zbudila se je 4-5x na noč z jokob...ok je bla bolana zdej ko je ozdravla se zbuja vsake 50 min. z dretjem....pol se 1 minuto dere in zavrača dudo nič ne pomaga in po 1 minuti prime dudo in zaspi za 50 min in opet jovo na novo....jaz sem obupana...a ima katera podobno izkušnjo, kaj je naredila, naj pustim da se dere.......kaj naj

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 6.10.2010 16:38:06 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OBUPANA OBUPANA
6.10.2010 7:11:12   
aprilčica07
Podobno je blo pr nas, začelo je tudi pr 6,5 mesecih (prej je bejba spala celo noč od 3 tednov dalje) in je trajalo cca dobra dva meseca. Kaj naredit? Zate nevem, jst sem najprej vstajala, mirila, dudo dajala, čaj dajala.. naslednji korak je bil spanje z nami, spali smo seveda slabo, ker mala tudi pr nas ni spala... Ko mi je resnično vse skupaj prišlo do meje, sem prebrala knjigo od E. Pantley in smo  začeli postopoma po določenih nasvetih. Rezultat: po 14 dnevih se  je mala umirila, začela lepo spat in od takrat spi v svoji posteljici, se zbudi, ampak si najde dudo sama in sama zaspi dalje. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2010 7:12:45   
aprilčica07
Da bi se drla je pa nisem nikoli pustila. No, razen, ko smo začeli spat in je bil na začetku seveda protest. Ampak ko je tulila, sem sedela zraven nje, ji govorila, ji pela.... Mi ni blo, da jo pustim, da tuli.. 

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2010 7:17:38   
lananai
Če prav razumem, se to dogaja šele 6 dni? Počakaj. Mogoče še ni popolnoma zdrava. Se bo po mojem sama vrnila v taprav ritem.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2010 7:24:38   
Petka09
Janapan, jaz pa mislim, da so to posledice prebolele 6.bolezni. Namreč, pri tej bolezni je prisoten tudi rahel meningitis, kar pomeni večjo razdražljivost, jokavost, neješčost, nespanje... Traja pa vse skupaj tudi do 14 dni, šteto od prvega dne vročine (ko se začne 6. bolezen).
Pri nas je bilo tako,da je imela tri dni vročino, nato dva dni pikice.. Ko je bla že kao čist zdrava, se je pa začela huda razdražljivost - samo nosili smo jo, sam jok (že če si jo pogledal, jok), slabo spanje ponoči.... Za znoret je blo, ker je bla rees tečna.
Potem pa sem brala, da je to lahko čist normalno ob tej bolezni... Potem pa kar izzveni po nekaj dnevih. Tako da upam, da je tudi pri vas samo to in se bo uredilo.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2010 8:05:14   
ledenaa
Kaj pa ti znaš kaj ji je? kaj če jo je strah,jo kaj boli itd.... A misliš da otrok ne bi spal celo noč in to dela da te heca user posted image A misliš da otrok to tako rade volje dela

ja,pusti jo da se dere,pa ko se posere v plenico jo tudi pusti cel danuser posted image

Mislim halo. otrok ti NE more drugače povedati kaj mu je kot s tem da joka.In verjemi ,če bi bilo vse ok potem se ti ne bi zbujala na 1 uro

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2010 8:27:19   
Barbara_L
res je. verjetno ni ok. jaz bi šla k ped.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2010 9:07:24   
jakipaki83
Jaz ravno k pediatru še ne bi hodila. Ker taka situacija se ti bo še velikokrat zgodila. No, vsaj nam se dogaja. Mali je spal odlično od 6 meseca naprej. Ampak vsake toliko se pač ni počutil ok (zobki, prehlad,..) in se je ful zbujal. Ko smo se začeli uvajati v vrtec je bilo najhuje. Dretje za zaspat (ki ga prej nismo poznali), dretje ponoči (se ga ni dalo pomiriti),... Kaj sva počela - mirila sva ga, bila ob njem in čakala da mine. Zdaj (1 mesec kasneje) spimo bolje, še vedno pa ne tako, kot pred vrtcem. Pač, z jokom sporoča, da se ne počuti ok. In če je otrok spal odlično to ne pomeni, da bo vedno tako. Sploh ne ob bolezni, zobkih, vrtcu, .... Če si ti pod stresom, tudi slabše spiš. Samo da se ne dereš user posted image

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.10.2010 9:15:02   
mateyka
se strinjam z ledeno in Barbaro_L.

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.10.2010 9:27:47   
tanja1980
to se pri otrocih tako spreminja, da je noro...

lahko ti rečem samo, da imaš srečo...no si jo imela do zdej...mi imamo stalo za vsak zob (prebedela cele noci), za vsako cepljenje histerija (14 dni sem misla, da bom znorela, ker je tako delala..stalno jokala, se zbujala, kričala), da je zaspala podnevi sem včasih po 1 uro zraven sedela. Sedaj pri 16 mesecih se mi zbudi sredi noči in ne spi po tri ure, pri čemer moraš zraven sedet ona pa kinka, če greš vn znori....vsak polna/prazna luna je obup...

tile otroci so ocitno full bolj obcutljivi kot smo bli mi...jaz bi počakala, je pač bla bolana in se ji zmesa ritem...
drugače je pa poanta, da se čimmanj nerviraš, ker jih ne moreš naprogramirat, našo če pustiš, da joce nima glih nekega efekta...

pride pa mine...glupo se sliši, ko čuješ to od drugih, ampak potem res hitro pozabis, ko je mimo...so pač bolj občutljivi eni otroci...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.10.2010 9:58:09   
Barbara_L
Ja, verjamem, da se bo jok še velikokrat ponovil, ampak kaj veš, kaj jo daje. K SREČI!!! so naši dojenčki tako občutljivi in jokajo in nas nervirajo-si zamišljate, kaj bi se zgodilo, če bi bili tiho, spali 8 ur podnevi in 12 ponoči, potem pa naenkrat mrknili v onostranstvo? Naš je do 3 m veliko prejokal zaradi krčev, nato cepljenje, sedaj nahod. Vsakič znova se ob tem kaj naučimo-o njem, o sebi.

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2010 11:55:30   
janapan
ma zdej zgledam kot ena morilka ; ) je videt, da sem post pisala v afektu beri sredi noči.  ; ). valjda je ne pustim jokati in stresno mi je predvsem zato ker študiram kaj bi lahko bilo narobe, seveda vem, da mi z jokom nekaj pove al da jo kaj boli ali pač samo da je razdražena. Vem pa tudi, da je čez dan čist ok, da je vesela nasmejana. Saj vem da je pri otrocih vse možno zato je itak dejstvo, da če bo tako pač tako bo in vseeno ji bom stala ob strani in jo tolažla....vprašala sem pač za nasvet kaj bi mogoče lahko storila.  To moraliziranje ledenaa je v bistvu brezveze ker tako ali tako me skrbi ker ne vem kaj ji je ne zato ker vem...in če bi jo pustila jokat ne bi tle spraševala kaj naj nardim  a ne?  Mamice, ki jim otroci slabo spijo že vedo kako je ko se trudiš otroku ugoditi v vsem, jo ujčkaš, crtaš, dojiš, daš k sebi v posteljo - preveriš ali ni kaj bolan- in še nešteto stavri pa še kar naprej joka in ti si zraven nemočen ker kot prvo ti je hudo za otroka in drugo po tednu neprespanih noči si ti kot cunja......zato je vsak nasvet dobrodošel, torej tudi ta da nič ne pomaga.....dejstvo da sem napol idiot ker na forumu  ki je namenjen predvsem izkušnjam mamic sprašujem kaj lahko storim da bi otrok spal bolje...pa se mi zdi res neumno izpostavljati

Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2010 12:03:36   
spelka12
Če te lahko potolažim, pri nas se je takole zbujal 3 mesece, samo naročje je pomagalo, pa še to ne vedno. AMpak pri nas se je zbujal na 15-20min, ne na 50. Potem sem ga eno noč pustila, da se je parkrat sam umiril (po 10min joka je zaspal) in od takrat naprej (vsaj zaenkrat) spi po 3-5 ur skupaj.
Je pa vsak otrok drugačen, tko da svetovati ti ne morem. Upam, da se kmalu naspiš.user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2010 16:02:25   
jaša2
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Kaj pa ti znaš kaj ji je? kaj če jo je strah,jo kaj boli itd.... A misliš da otrok ne bi spal celo noč in to dela da te heca user posted image A misliš da otrok to tako rade volje dela

ja,pusti jo da se dere,pa ko se posere v plenico jo tudi pusti cel danuser posted image

Mislim halo. otrok ti NE more drugače povedati kaj mu je kot s tem da joka.In verjemi ,če bi bilo vse ok potem se ti ne bi zbujala na 1 uro

saj se strinjam s tabo, ledenaa, ampak lahko bi to na malo lepši način povedla, ne pa tako - na način, ki je značilen zate. sorry, nič slabega ne mislim, ampak takoj sem vedla kdo je to napisal - pa sem najprej prebrala komenta, potem šele ime.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2010 16:04:28   
ledenaa
No ,potem me ne boš nikoli zgrešila. Pišem tako kot pišem,če ti je všeč ali ne.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2010 16:34:38   
Barbara_L
@janapan: ne, nisi kot morilka, sam ene mamo mal na šerf stil. Ni panike, mislimo dobro. Naš tudi veliko joka. In ko ne morem več, oz. že prej, ker otrok tudi čuti, kdaj si znervirana, prosim za pomoč očeta ali koga bližnjega. Drug prijem, nova energija, pomaga. Samo zdr. razloge pa le pazi.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?