|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupana
8.6.2005 9:11:32   
gaja17

Res ne vem kaj vse še bom morala narediti,da bomo pri nas dobili eno majhno:duda:! Bilo mi je rečeno, da se po laparo in histeroskopiji možnosti zanositve povečajo pa nič! Vsak mesec lepo pride tista nezaželena:hudicek:.
Kaj narediti, ker mislim da sva žeoba s partnerjem zelo nervozna.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Obupana
8.6.2005 9:17:52   
Špelka
Gaja, jaz sem na istem. Imela laparo in histero v septembru. Tud jaz mam včasih cele travme zaradi neplodnosti, dala bi ne vem kaj, da bi zanosila, vendar ne gre. Zakaj? Ne vem. Morda nama še ni usojeno, morda sloh še nisva pripravljena, morda je to le lekcija na najini poti. No, po žalosti vedno posije sonce. Meni je sedaj v uteho to, da vendarle obstaja še IVF, torej še imam upanje za zanopsitev, čeprav je upanja za naravno zanositev že zelooo malo.

Včasih je prav da počasi sprejmemo kar nam je namenila usoda. Ni lahko, je pa edini način, če hočemo ostati umsko zdravi. Drugače... kaj kmalu pademo v spiralo brez dna. In čeprav se zdaj sliši puhlo, verjemi, da boš takrat ko ti bo usoda končno namenila :modri:, rekla, uh, ravno ob pravem času.

Verjemi!!!!! :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Obupana
8.6.2005 9:27:16   
gaja17

Hvala za te lepe besede, ki resnično pomagajo v teških trenutkih, ko človek včasih ne ve kaj bi sam s sabo. res upam, da bo tudi za naju kmalu posijalo sonce sreče!
Povej mi še nekaj kaj pa so tebi našli ko so ti naredili laparo in histreo!

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Obupana
8.6.2005 9:31:57   
Špelka
Ah, zamašene jajcevode oz. saltosalpinks in mater. pregrado :(. Pa pri tebi?

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Obupana
8.6.2005 9:37:26   
gaja17

Pri meni so na HSG ugotovili, da imam delno neprevodne jajcevode. Nato so me operirali in našli v obeh jajčnikih ciste te so mi odstranili z elektrokavterizacijo in pa imela sem edomentriozo! Problem pa je v tem,da sem nekje prebrala, da se z vsako menstruacijo edomentrioza začne nabirati nazaj na maternico!
Veš ti kaj o tem?

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Obupana
8.6.2005 9:40:24   
Špelka
Sem slišla, ja, o tem, da se endometrioza rada začne nabirati ponovno. Ampak ne misli zdaj na to, saj verjetno trpiš pri sebi, ko takole premlevaš, tuhtaš, razglabljaš,... Ni ti treba sami sebi tega počet. OK, včasih je treba izkričat bolečino, ampak imej se tudi malo rada in ne obremenjuj se iz dneva v dan! Medicina je dandanašnji že tko razvita, da ni vrag, da se bo našla pot tudi zate, kot za vse nas!!!! :rozica:

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Obupana
8.6.2005 10:09:01   
bebi
gaja 17!

Mogoče te bodo te vrstice malo potolažile, vlile novega upanja :rozica:

Ko hodiš,
pojdi zmerja do konca.
Spomladi do rožne cvetice,
poleti do zrele pšenice,
jeseni do polne police,
pozimi do snežne kraljice,
v knjigi do zadnje vrstice,
v življenju do prave resnice,
v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
A če ne prideš ne prvič, ne drugič
do krova in pravega kova
poskusi: vnovič
in zopet
in znova. (Tone Pavček)

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Obupana
8.6.2005 10:09:18   
pika74
špelka kaj si ti mela?

saltosalpinks:zmeden2:

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Obupana
8.6.2005 10:10:26   
Špelka
al neki tacga, ja. Zakaj?

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Obupana
8.6.2005 10:12:29   
Špelka
Aja, izraza ne razumeš: to je na obeh straneh zamašen jajcevod, v katerem se nabira tekočina, da se potem jajcevod razširi. Najprej je hidrosalpinks, pol pa saltosalpings. Skratka - zdej so mi na obeh straneh to počistli, ampak uspeha še vedno ni. Mislim, da mam tud sluznico jajcevodov uničeno do te mere, da ne more prenašat jajčec do maternice, niti spermijev do jajčec - in zato ni nič. :(

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Obupana
8.6.2005 10:12:35   
pika74
jst sm mela saktosalpings al kako se že napiše - to so vrečkaste oblike jajcevodov in so mi jih pošlihtal na laparo:bravo:

saltosalpings pa ne poznam :zmeden2: a ma to kšno vezo s salto :)-

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Obupana
8.6.2005 10:13:22   
pika74
ja na obeh straneh je zamašen oz. kokr zaraščen pol pa ful razširjen - taki so bli moji 8)

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Obupana
8.6.2005 10:13:39   
pika74
sacto - vrečka

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Obupana
8.6.2005 10:15:14   
emaa
špelka samo, če je hidrosalpinks napredoval do te mere kot pri tebi, tudi IVF ne uspe, ampak morajo jajcevode odstranit, pol pa z IVF zanosiš brez problema, sem takrat iskala, ko so mi povedali, da sem imela hidrosalpinks.

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Obupana
8.6.2005 10:17:10   
pika74
čak, sam en je hidro-salpinks en je pa sakto-salpinks

jst sm mela tak sakto - kokr vrečka

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Obupana
8.6.2005 10:21:16   
Špelka
sorči, no, ma je že tolk dolg od laparoskopije, da sem mal pomešala. :)-:)-:)-

V bistvu sva meli isto foro. :(

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Obupana
8.6.2005 10:23:51   
Špelka
no, sej ne vem, če ni bil še kr hidrosalpinks. V glavnem, Vogler je na laparo oba jajcevoda ohranil, ker je rekel da neki upanja še je. No, tale -salpinks, karkol je že blo, je bil sam na desnem jajcevodu, levi je kukr sam mal razširjen, ne pa na obeh straneh neprehoden in vrečast. :zmeden2::zmeden2:

Sej pravm, prave dohtarce smo že - sam a nam bo to tud kdaj pomagal, al je le dobra tolažba, če mal več veš??? :)-:)-:)-

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Obupana
8.6.2005 10:25:49   
Špelka
Ema, a kr tko, brez problema???? Hino! Mogoč je pa men zato Vogler napovedla še en HSG, da vid, če se je spet naredu -salpinks. :zmeden2::zmeden2: Mislim, v fazi pred IVF??? :zmeden2: Možno, ne? Samo men ni jasn, če je naredu na laparo prehodne, pa nubenga vnetja nisem vmes mela, kuko bi se spet zamašil? :zmeden2: Ah...

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Obupana
8.6.2005 10:29:04   
emaa
salpinks je jajcevod, hidro pomeni, da je napolnjen s tekočino, če je sluznica fejst poškodovana je res, da jajčece ne more potovati nikamor in do zanositve ne pride, pa še zapre se rad nazaj. Tekočina, ki pronica, pa ubija oz. preprečuje jajčecu vgnezditev.
Sakto je pa vrečka, tako da vrečast jajcevod.

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Obupana
8.6.2005 10:30:02   
emaa
če dap v googla hydrosalpinx boš našla linke, kjer razlagajo, pa tud slike kako zgleda (pa ni privlačno kot kaka klobasica)

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Obupana
8.6.2005 10:31:32   
Špelka
Ejga, Ema, medva mava podobno dolg "stalež" poskušanja. Kolk dolg si pa ti že v postopku do IVF? In - so ti po laparo in pred IVF tud napovedal še en HSG če ne bo nč? :zmeden2: Ej, sam se pa dobr sliš - kr zanosiš brez problema - si zihr? :bravo::bravo::bravo:

In Pika - kuko pa je pr teb rečen? :zmeden2:

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Obupana
8.6.2005 10:31:41   
pika74
ja kt ene klobase so:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Obupana
8.6.2005 10:33:57   
Špelka
Mene sploh ne zanima, kuko je to vse vidno.

Pika, a teb na izvidu z laparoskopije kje piše, da si mela -salpinks? Al samo tehnike operiranja? Ker men nč ne piše.Men za jajcevode samo piše:

Hromohidrotubacija: Desna tuba je distalno okludirana, leva distalno subokludirana. :zmeden2::zmeden2::zmeden2: To pomeni samo neki razširjena, ne pa prou -salpinks.

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Obupana
8.6.2005 10:34:44   
pika74
piše saktosalpinks oz. neki tazga :)-

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Obupana
8.6.2005 10:36:47   
Špelka
Aha, prou na izvidu od laparoskopije? Ker men so napisal oz. ugotovil -salpinks na HSG-ju, k pa itak ni zanesljiva preiskava. Tko da je čist možno, da sploh nisem mela nobenga -salpinksa? Ema??? Heeeelp! :)-:)-:)-

(odgovor članu gaja17)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.