ajda11
|
Najprej-ne se sekirat, čeprav vem, da je težko, a govorim iz lastne izkušnje. Moj desetletni sin je bil dojen slabih štirinajst dni, potem pa je do dveh let jedel Pikomil, pa je fant, da ga iščeš, skoraj nikoli bolan in izredno odporen. Sedaj imam trimesečno pupo, ki je polno dojena, in zagotovo drži, da mehka dojka še ne pomeni, da ni mleka. Moje so bile trde in napete le tretji in četri dan po porodu, ko pride do navala mleka, drugače so pa bolj mehke. Včasih imam občutek, da bi jih lahko komot ožela. (malo za šalo) Bolj trde so le še čez noč, ker prva runda spanja traja 6 do 7 ur. Je pa res, da nikoli in res nikoli ne gledam na uro kdaj je jedla. Ker dudo vzame samo, če je res sila jo imam na prsih včasih za cartanje tudi 15 minut po tistem, ko je jedla. Prvi mesec pa je bila itak priklopljena non-stop in mogoče je ravno to pripomoglo k temu, da nama je dojenje steklo. Sem pa tudi sama jokala , ko sem mislila, da mleka ni, in še sedaj pri treh mesecih me potolaži in prepriča le vaga v posvetovalnici, ker še zmeraj dvomim ali ima zadosti. Pa ima, vsaj po vagi sodeč. rojena s 3550g, odpust 3400g prvi mesec 4290g, (+890g) drugi mesec 5550g, (+1260g) tretji mesec-včeraj 6450g (+900g) Samo ne obupat in se imet za slabo mamo, ker to zagotovo nisi. Se pa tudi jaz pridružjem temu, da je to forsiranje dojenja za marsikatero, ki se srečuje s težavami lahko velika obremenitev. Vsaj zame je bila in na čase še zmejaj je. Suzana
|