Gina
|
PO moje je pa to od šole do šole različno. Pri zajtrku pride točno en kos kruha na otroka ponavadi na pladnju + kar je zraven - sok, sadje... Če otrok ni lačen, ali čemu ni dobro, poje pol kosa ali še to ne. V prvih razredih dobimo več hrane, ker jo same mažemo na kruh, pa tudi otrok lahko izbira, npr. ali bo samo marmelado ali samo maslo ali oboje, ali bo banano zdaj ali kasneje.... Kosila so tudi odvisna od šole do šole. Pri nas kosilo vozijo. Porcije so majhne. Tako majhne, da bi bilo mojemu Dorianu pri letu in pol premalo. Če gre otrok še iskat, dobi samo v primeru, da tisto ni kosovna stvar. Se pravi ne more dobiti še enega kosa mesa, še enega kosa štrudla, ali karkoli na kose prešteto, kar je pripeljano, včasih še golaža ne more dobiti dodatka. Jaz sem se že jezila zaradi tega, pa potem dajemo od otrok, ki niso vzeli hrano na en krožnik, da dobijo repete tisti, ki so lačni. Ampak tu je pa spet vse odvisno od učiteljic in kuharic. Pri nas smo se pripravljene skregat s kuharicami zaradi otork, morda se pa kje drugje niso. Pa še to ne vse. Če pa otrok hodi sam na kosilo, če ni v OPB, pa nima kaj. KO kuharica reče, da ni več, ni več. Starši bi morali to problematiko sprožit na svetu staršev. Moja dva v šoli tudi dostikrat ne dobita dodatka, je podobno kot pri nas, pa na tej šoli sami kuhajo, ne vozijo hrane. POrcije so pa tudi tukaj očitno majhne, ker ko moj pride domov - direkt iz kosila, je že lačen, pa je naš otrok en suhec, ki malo je. Popoldanska malica je pa povsod borna. Par keksov in pomaranča, ali jogurt in kos kruha, ali kaj podobnega, ravno toliko, da čisto glavno kruljenje po želodcu pomiri, da bi se pa najedel pa ni šanse. Cene so pa povsod tam nekje. Sicer je LJ. še malo dražja kot malo ven, ampak vseeno - drago je.
|