Jančika_
|
Pa nimam v mislih obnašanja otrok - ne, mislim predvsem na babice in varuške, skratka tiste starejšega datuma. Meni je namreč ful smešno, kako to zadnje čase zgleda: vsak dopoldan peljem malega na ograjeno in lepo urejeno igrišče. Tam ga spustim iz vozička, se poknem v senco, dvignem noge (a.k.a. buhtlje) nekam višje (do igrišča je tričetrt ure peš, zatečena sem pa ko sam vrag) in gledam potomca, kako se preganja okoli. K njemu stopim samo na njegovo željo, pa ko vidim, da bo poskusil kako novo foro, za katero ne vem, kako se bo iztekla, ali ko ga imam na sumu, da bi rad metal pesek v živa bitja. Skratka, ne skačem okoli njega in ga ne držim za roko, če za to ni potrebe. Hecno je pa to, da babice/varuške, ki jih tam srečujem, očitno hudo skrbi za dobrobit mojega otroka. Recimo danes je eno tetko kar v luft vrglo, ko je začel mali plezat na tobogan, zraven se je pa besno ozirala naokoli, da bi videla, kdo je neodgovorni lastnik male opice . Sicer je potem previdno vprašala, a to že zna? In sem jo lahko pomirila, da ja, zna, vsaj večinoma . Prejšnji teden bi to isto tetko gladko kap, ko se je mali odločil, da se bo ob izteku tobogana zanalašč metal na tla in se je zraven režal ko zmešan (kljub nekaj buškam in praskam). Ali pa tole: par dni nazaj je Vasja nekje našel nekakšno vejo in jo zadovoljno začel grizti. Pa se najde neka babica, ki s strogim pogledom, napol usmerjenim proti meni in zelo povišanim glasom z drugega konca igrišča prijavi: "To pa ni za v uuuuuuustaaaaaa. A boš daaaal veeeen????" Očitno je pričakovala, da bom vsa vesela planila po otroku in mu začela zadevo puliti iz rok in je bila očitno pretresena, ker se mi ni zdelo vredno dvigniti debele riti . Ne vem, no. Meni pač hudo trapasto peljati otroka na igrišče, potem pa mu stati za ritjo in ga komandirati: ne v peskovnik, ker je not pesek (a ja???); ne na tobogan, boš padel (in to triletni otrok). So pa tudi drugačni primerki na srečo - zadnjič sem srečala simpatičnega dedka, ki se je skupaj z vnukinjo poknil na sredo peskovnika in sta delala gradove in potičke . Že na daleč je bilo videti, kako oba uživata. Ja, pa zdajle mali spi, tako da imam ful časa take neumnosti pisati .
|