|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obnašanje na igrišču
19.6.2006 15:27:52   
Jančika_
Pa nimam v mislih obnašanja otrok - ne, mislim predvsem na babice in varuške, skratka tiste starejšega datuma.

Meni je namreč ful smešno, kako to zadnje čase zgleda: vsak dopoldan peljem malega na ograjeno in lepo urejeno igrišče. Tam ga spustim iz vozička, se poknem v senco, dvignem noge (a.k.a. buhtlje) nekam višje (do igrišča je tričetrt ure peš, zatečena sem pa ko sam vrag) in gledam potomca, kako se preganja okoli. K njemu stopim samo na njegovo željo, pa ko vidim, da bo poskusil kako novo foro, za katero ne vem, kako se bo iztekla, ali ko ga imam na sumu, da bi rad metal pesek v živa bitja. Skratka, ne skačem okoli njega in ga ne držim za roko, če za to ni potrebe.

Hecno je pa to, da babice/varuške, ki jih tam srečujem, očitno hudo skrbi za dobrobit mojega otroka. Recimo danes je eno tetko kar v luft vrglo, ko je začel mali plezat na tobogan, zraven se je pa besno ozirala naokoli, da bi videla, kdo je neodgovorni lastnik male opiceuser posted image . Sicer je potem previdno vprašala, a to že zna? In sem jo lahko pomirila, da ja, zna, vsaj večinomauser posted image . Prejšnji teden bi to isto tetko gladko kap, ko se je mali odločil, da se bo ob izteku tobogana zanalašč metal na tla in se je zraven režal ko zmešan (kljub nekaj buškam in praskam).

Ali pa tole: par dni nazaj je Vasja nekje našel nekakšno vejo in jo zadovoljno začel grizti. Pa se najde neka babica, ki s strogim pogledom, napol usmerjenim proti meni in zelo povišanim glasom z drugega konca igrišča prijavi: "To pa ni za v uuuuuuustaaaaaa. A boš daaaal veeeen????" Očitno je pričakovala, da bom vsa vesela planila po otroku in mu začela zadevo puliti iz rokuser posted image in je bila očitno pretresena, ker se mi ni zdelo vredno dvigniti debele ritiuser posted image .

Ne vem, no. Meni pač hudo trapasto peljati otroka na igrišče, potem pa mu stati za ritjo in ga komandirati: ne v peskovnik, ker je not pesek (a ja???); ne na tobogan, boš padel (in to triletni otrok).

So pa tudi drugačni primerki na srečo - zadnjič sem srečala simpatičnega dedka, ki se je skupaj z vnukinjo poknil na sredo peskovnika in sta delala gradove in potičkeuser posted image . Že na daleč je bilo videti, kako oba uživata.

Ja, pa zdajle mali spi, tako da imam ful časa take neumnosti pisatiuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obnašanje na igrišču
19.6.2006 15:36:10   
dulcinea
Jančika user posted image user posted image user posted image !

Men gredo tud na živce take mamice, ki otokom vse stari dezinfekticirajo preden jim jih dajo v roke. Ni čudno da so pol vsi neutrjeni...

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2006 15:46:08   
Jančika_
Verjetno ne bo odveč pojasnilo, zakaj govorim o babicah: dopoldan na igrišču praktično ni mamic otrok, starejših od enega leta, ker so pač v službah. Popoldan je na tem istem igrišču veliko večji direndaj in kaos, in tudi atiji, ki se praviloma sekirajo ene taužentkrat manj kot mamice, niso redka dobrinauser posted image . Moj mož je bil lani znan kot "a, to je tisti, ki otroku pusti jesti kamenje"user posted image .

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2006 16:22:28   
Primoza
No jaz hodim za tamalim po igrišču, ampak zgolj zaradi preventive. Drugače ga pustim da se kontrolirano razsuje amapk le kontrolirano.

Se pa strinjam, da je lepše biti flegmatik, ampak pri tem ne morem iz svoje kože, planinski izleti z otroki so lahko vir nesreč, zato te moje oči na pecljih uporabljam podzavestno tudi v dolini.

Pa potrdijo mi lahko udeleženci RR piknika, da sta bila stalno v akciji, tako da sva z ankaa-o istočasno sedela oba le par sekund po naključju.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2006 16:35:23   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Drugače ga pustim da se kontrolirano razsuje amapk le kontrolirano.

No, to je pravi izrazuser posted image . Če greva kam na nov teren, sem seveda tudi jaz pozorna - pa kar neverjetno je, kako hitro znam skočit s tem trebuhom, ko je res trebauser posted image . Zadnjič sem dejansko stegnila Joeja, ko sva oba stekla za tamalim, ki je odhlačal proti Savinji. Se je drl za mano, ne laufaj s trebuhom, hehe.

Sicer moram reči tudi to, da se mi po eni strani zdi lepo od kake mamke, da pogleda še za drugimi otroki. Imam pa rada to konkretno igrišče, ker je ograjeno, dokaj majhno in pregledno. Na našega direkt za blokom ne grem, ker tam mi lahko dete uide čisto na vse strani neba, vmes pa naleti še na eno ali dve pasji miniuser posted image .

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2006 16:41:53   
cmokec
Jaz tudi kar pustim, da se Sara igra, kjer se pač želi in jo temu primerno tudi napravim v ne ravno najlepša oblačila. Ker žal so starši s svojimi otroci začeli na igriščih izvajati prave modne revije, kateri je lepše napravljen. In jasno, da potem fina mamica zgubi živce, če otrok raca v obleki za 20.000 SIT in nima pojma, kako naj iz kolenov opere travo.

Kar se pa palic in kamnov tiče - tega pa tudi jaz nisem pustila v usta nosit, kaj šele to jesti.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
19.6.2006 17:48:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2006 21:17:50   
lelaval
Jančika, se strinjam s tvojim načinom, saj vendar pelješ otroka na igrišče, ne pa v strogo varovan zapor, kjer še dihat ne smeš brez dovoljenja. Jaz mojim pustim svobodno raziskovanje in druženje, ki pa mora bit v dosegu mojega vidnega polja user posted image  in primernega obnašanja (brez tepenja, pluvanja ali žaljivk). Če pa lahko, pa tudi sama z njimi norim po igralih (včasih prej preverim, da ni kakega poznanega v bližini, ker bi mislili, da se mi je ' sčamalo'. user posted image
Se mi pa res smilijo otroci v varstvu starih staršev, ki morajo dobesedno maširat z njimi in se ne smejo niti levo, niti desno obrnit. In - bog ne daj, da se umažejo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2006 21:35:01   
Anonimen
Sama imam našega lumpija na igrišču "na očeh"-tako, da vidim, kako se igra, s kom se igra, da ne počne kakšnih neumnosti.... Ne maram namreč, da bi v peskovniku ravno komu na glavo pesek stresaluser posted image in obratno pričakujem tudi od ostalih ammic/varušk... - torej, da so toliko pozorne na svoje otroke, da jih imajo na očeh, da mulci ne zganjajo traparij.

Pri nas se namreč velikokrat dogaja, da mamice pametno čvekajo in razpravljajo, mulci pa celo igrišče na glavo obrnejo, mimogrede še kakšnega otroka oklofutajo, se vrivajo v vrste, spotikajo, mame pa ničuser posted image ... tega pa res ne maram user posted image user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2006 21:57:21   
Jančika_
Ja, to pa itak. Pod nadzorom morajo biti, ampak pod takim neočitnim. No, tule na omenjenem igrišču v bistvu še nisem opazila kakega večjega incidenta; sicer tu in tam kakšen otrok poskuša metati pesek (tudi moj, seveda), ampak še vsakič je mama posredovala. Celo dopoldan, ko pridejo otroci iz bližnjega vrtca (nimajo svojega igrišča), se ne dogaja nič takega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2006 22:45:55   
babylove
Jaz mojemu otroku sledim kot senca po celem igrišču, da lahko pravočasno preprečim morebitne incidente, odkar je moj dečko začel fizično obračunavat s sovrstniki user posted image .

Mene pa moti nekaj druga, ne na igrišču, temveč povsod. Zmeraj se namreč najdejo očitajoči pogledi, ko se malček na ravnem zvrne, jaz pa zraven stojim in čakam, da se bo pobral. Nikoli ga nisem pobirala, razen če prav pade in se udari. Saj se komot sam dvigne. Mimoidoči me pa postrani gledajo. A vi jih vsakič poberete?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.6.2006 22:50:52   
Jančika_
Ah, kar naprej moram ponavljati mimoidočim, da se bo že sam pobral. Zanimivo - ko malega zloži, je takoj kdo pripravljen ga pobrati in me zraven gledati s poudarkomuser posted image , ko pa poskušam visoko noseča dvigniti voziček čez stopnice, ni pa nikjer nikogaruser posted image .

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2006 0:22:08   
Anja**
Najbolj me je zadnjič razopizdila (ja točno tako) ena babica (!!!!) , ki je svojega vnuka držala cel čas za ovratnik (ja za ovratnik) in hodila tako za njim po peskovniku v parku (Magdalenskem parku), kuj penasta sem ratala! Mali pa 3 pa pol star! Ja vprašala sem...

še zdaj mi dekl dviguje ko se spomnim...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2006 6:22:46   
Anonimen
jaz vedno precenim ali je zuadeva"življenjsko nevarna" oz. koliko se lahko poškoduje, če skače recimo iz tretje oz. četrte stopnice. Ali če hodi po škarpi. Če ni žilvnjenjske nevarnosti, ga mirno pustim, da dela kar hoče oz. skače (zdaj je v fazi skakanja in plezanja ala ninje), nikoli nisem hodila za njim kot senca in nikoli ga nisem pobirala, če se je "kontrolirano razsul". Otroci se morajo učiti na sovjih napakah.

(odgovor članu Anja**)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2006 7:13:27   
skuštrana
He, he, Jančika..Samo otroški Rock Otočec mu pa ne diši najboljuser posted image user posted image ..Vse samo ne blatouser posted image user posted image

Drugače pa moje mnenje že itak poznaš, meni so te babice čist mim. Mi je full smešno, ko pridejo s tamalimi ven in potem se cel čas za njimi derejo - pazi umazal se bošuser posted image . Misli, saj ni treba za perkovnik, vrt ali igrišče dat gor ta boljših cot..Ker normalo, da se bo otrok umazal. To je pravzaprav njegova naloga. Otroci morajo biti umazani, zapackani in se zabavat...
So pa izjeme med temi babicami, ko smo imeli rock Otočec ( Jančika že ve o čem govorim) je mimo prišla ena babica in je bila navdušenauser posted image user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.6.2006 10:05:55   
Anonimen
O ja imaš prav jančika,če jim bomo skoz za ritjo,kdaj pa bodo postali samostojni?Jaz sem mojimvedno pustila vso prostost gibanaj in odkrivanja.
Seveda ne brez nadzora.Od daleč sem jih imela vedno na očeh,tako na igriščumkot na kopanju v poletnih dneh.Takoj,ko so bili sposobni plavat z rokavčki in kasnje brez sem njih samo od daleč opazovala in bila v pripravljenem stanju priskočit na pomoč.
Ena izkušnja:Mala Nika stara tri leta na igrišču pred našim blokom.
Pridruži se nam soseda,ki je imela enako staro punčko.Naša divjak,povsod,soseda se ne premakne od mame.Nika gor in dol po toboganu,pa še takem,kjer se na staru nimaš kam usest in podričat,ampak,kar iz stopničke direkt na drčo in fijuuu navzdol v pesek,da se je kar zakadilo.
Mala soseda naveličana stati ob mami, skuša splezat na klopco,da bi se usedla.Mama panična,NEEE Ela boš padla!!!user posted image Kajjjj?Padla iz klopce,ki je segla do pasu otroku?Moja pa se brezkrbno podi po igrišču.Soseda vpraša:Ojoj,pa kaj se nič ne bojiš,da pade?Ne,pa kaj pol,če pade,se bo pobrala in bo.
Pogledala me je,kot,da vidi pred sabo najbolj neodgovorno mater na svetu.
Seveda je prepovedala druženje njeni tamali z mojo,češ,da je divjak.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.6.2006 20:50:23   
Anonimen
ja js tiso krpustim da leta kukr ji paše ji pa skos sledim ker je zlo štoraste narave in se hit nekam prebrne. bl sem tm za pihanje in tolaženje kot pa da bi jo držala za kroglc. to mi je pa res bedasto. je pa taka da hoče recimo na vrtiljak pa sploh nima nobenga filinga. ker ona gre k tank direkt gor pa čeprov se vrti in je vstop smo na eni strani drugje pa ograja. ona bi kr šla da bi jo sam zadel pa odpihnl v neznano. take stvari je pa treba preprečit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2006 22:13:44   
Pilar
Pri nas isto sranje, ampak ne na igrišču, temveč pred domačo hišo pri tašči.Primer: Že dolgo je, odkar je Jure shodil, tašča pa za njim z razširjenimi rokami, da ne bo slučajno padel....ali pa: se igrava s tamalim na pesku, prinesem vodo in delava malto, Jure proba pesek, tašča pa zraven histerično krči : Bek je to, bek, pljuni ven.....in zraven on pljuva...jaz pa na flegma zraven sedim...ampak se res ne sekiram, če je od peska, zemlje....ker vem da se igra in je vesel, pa nič ne škodi sebi in sploh nikomur. Al kaj????

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Posvojitev
agnes

Ali bi posvojili romskega otroka?

da (25%)

ne (48%)

ne vem, se ne morem odločiti (27%)

Število vseh glasov: 508

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!