Slavka
|
Tako kot ti, Selena, v nosečnosti tudi jaz nisem imela pojma, kako obleči otroka. Po 7-mesečnih izkušnjah pa sedaj lahko dam nekaj nasvetov. Pred rojstvom mojega nadebudneža sem kupila nekaj tetra majčk - benkic, pa večine sploh nisem nikoli oblekla, ker se mi zdijo nepraktične, predvsem zato, ker zlezejo gor, ko imaš otroka v rokah in ima potem nepokrit hrbet, pa še tisti trakci za zavezat so me motili. Bodi je s te strani veliko boljši, saj ostane na mestu, pri oblačenju pa se "zverziraš" zelo hitro, tako da ni problemov. Sploh pa se dobijo raztegljivi bodiji (z elastanom - od Jutranjke), ki gredo z lahkoto čez glavo, in takšni (v BabyCentru znamke Clar), ki se povsem razgrnejo - kot tetra majčka, namesto trakcev pa imajo nete. Po mojih izkušnjah so ti najprimernejši za novorojenčka. Sama sem rodila januarja in sem sinčka prve tri mesece(in bi enako ravnala tudi sedaj, ko imam že izkušnje)oblačila najprej v bombažen bodi z dolgimi rokavi (seveda nad pampersko, široko povijanje pa ni bilo potrebno), čez pa sem dala ali plišastega pajacka z dolgimi rokavi in s stopali (zapenjanje med nogami je dobrodošlo, ker pri previjanju ni treba sleči celega pajaca)ter nogavičke ali copatke (obiski so mi nanosili zelo pestro izbiro, vendar z večino nisem bila zadovoljna, ker se jih je večina kar naprej sezuvala, tako da sem bila najbolj zadovoljna s plišastimi copatki od Katja&Alen z elastičnim robom, ki ga nisem zavihnila, kot je sicer predvideno, ali pa sem nad bodi oblekla plišasto majčko z zapenjanjem na rami in plišastega pajacka brez rokavov in s stopalci ter nogavičke ali copatke. Ko sva šla ven, sem čez zgoraj navedeno oblekla plišasto ali volneno jopico, termo kombinezon in glavo pokrila najprej z bombažno in plišasto kapo, kasneje pa samo s plišasto. Če je mali bil zunaj v jajčki, sem imela ob zelo mrzlem vremenu pri roki še odejo, v vozičku pa smo imeli termo vrečo. No, čez tri mesece je bil že takšen korenjak, da mu ni bilo težko obleči karkoli, zato sem si dala duška, pa še letni čas se je menjal. Kaj sem oblačila spomladi, ne bom pisala, saj boš takrat imela že sama dovolj izkušenj in boš točno vedela, kaj tebi in tvojemu nadebudnežu (ne boš verjela, ampak že tako majhni imajo "okus" - v nekaterih oblačilih se pač ne počutijo dobro) najbolj odgovarja. Pa srečno!
|