|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oblačilca-oddati,prodati,posoditi?
16.7.2007 13:16:54   
Bejba
Kolega me je prosil, če bi mu lahko posodila oblačilca mojih dveh korenjakov, ker pač pričakujejo.
Je pa rekel, da tudi odkupi.

Sedaj pa ne vem kaj naj. Razmišljam nekako takole, da mi naj ne bi več meli otročkov (vsaj načrtujemo jih ne), tako da je brez veze, da se vse praši na podstrešju. Je pa tudi res, da sva praktično VSA oblačilca kupila sama, ni nič pojerbanega in uničenega, so lepe stvari in zato mi jih je tudi škoda kar tako dati. Dobro, je res da je šlo čez dve ritki (pa še to ne vse, ker sta moja miškolina rojena v različnih letnih časih in ni prišlo vse v poštev za ta drugega), ampak mislim, da je vse odlično ohranjeno.

Sedaj pa me zanima kaj bi ve naredile?  Bi prodale in če bi za koliko (neka realna simbolična cena)? Ali bi posodile ter rekle, ko ne bodo več rabili, naj vrnejo nazaj?

Stvari je kar veliko, recimo od 0-12 mesecev praktično vse.

Torej kaj naj? Hvala user posted image

LP; Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oblačilca-oddati,prodati,posoditi?
16.7.2007 13:23:30   
Ivi33
Jaz bi na tvojem mestu posodila,
saj ne moreš biti nikoli 100% da ne boste imeli še enegauser posted image .user posted image

Po drugi strani pa ne moreš ne vem koliko zaračunat za oblačilca.
Ti si sicer dala veliko, so še čisto lušna, pa vendar so ponošena.

Življenje je lepo ...

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2007 13:31:42   
soncece24
Jaz bi jih prodala, za neko simbolično ceno, par zadev pa obdržala za spomin. Zakaj? Ker kot praviš, nimate namena več imeti user posted image , in je škoda, da se ti doma prašijo, če pa jih posodiš, pa oni še kaj dokupijo, dobijo itd., pa potem na koncu pol stvari ne boš nazaj dobila, par jih bodo poflekali, kakšno zadevo izgubili, pa se boš samo sekirala user posted image Če boste pa vseeno imeli še kakega razgrajača, pa boš sigurno tudi ti od koga lahko dobila po simbolični cene kakšna oblačila, mogoče odkupiš celo svoja nazaj user posted image user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2007 13:32:39   
nuala
Jaz sem na koncu vse podarila, ker poznam veliko ljudi, ki pač potrebujejo stvari za dojenčka.
Eni prijateljici sem samo posodila, ker sem takrat že bila 2. noseča. Ampak to je bila res prijateljica.

Ni pa po moje nič narobe, če vse skupaj ( 0-12 ) zapakiraš v škatlo in prodaš. Za koliko pa res ne vem, odvisno kaj imaš, poglej po oglasih.
Če ne načrtuješ otrok se mi ne zdi smiselno šparat.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2007 13:39:14   
BONI*
Tudi jaz bi jih posodila. Meni so vse naše cotke tako kjut in sem navezana na tazaden štunfek tako da jih ne bi mogla kar dati. jAZ BOM TISTA ZOPRNA VSILJIVA TAŠČA, KI BOM IZ PODSTREŠJA PRAŠNE PUNKLE DOL VLAČILA ZA VNUKE/VNUKICE.

sorry za napake. je user posted image v eni roki.

Obstaja pa tudi možnost, da daš cotke v komisijsko trgovino (npr. Mulc v Šiški) za prodat. Mi bomo zihr kej tudi tja dali ker smo tudi dosti tam kupili.

Boni

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2007 13:39:27   
Nika v službi
Gre za osebno odločitev, težko svetujem. Jaz sem precej dobila posojenega in vse tudi vrnila (oz. nekaj še nosimo), jasno je, da se nekaj teh posojenih stvari tudi uniči oz. poškoduje, vendar vsak, ki posoja, to pač ve in s tem ne bi smelo biti problemov.
Imam pa tudi ogromno robe, ki sem jo sama kupila in jo tudi naprej posodila naprej. Za prodajo se nisem odločila, čeprav zelo verjetno ne bomo več imeli naraščaja....
Zaenkrat stvari ostajajo lepo shranjene, če imaš prostor, niti ni takega problema....
Mogoče se kdaj kasneje odločim vse skupaj prodati, ne vem.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2007 13:39:51   
lojzika
Jaz imam sindrom hrčkanja in vse šparam. Imam namen imeti še enega. Mi je pa ko sem rodila sestrična posodila (prostovoljno) oblačilca ampak je vsem razlagala, da kolk je meni fajn, da mi ni potrebno ničesar kupiti. No tega je bilo za prve 3 mesece ampak ne komplet, par benkic pa pajackov. Od takrat naprej zavrnem vse kar mi ona ponudi.

Občasno pa posodim eni kolegici ampak sva dobri kolegici.

Je pa tudi res, da če npr sedaj podariš. Npr ti imaš ne vem ugibam leto dni starejšega otroka, bodo potem kar čakali, kdaj boš zopet kej podarila. Tako se bo vleklo v nedogled. To zna biti včasih kar moteče.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2007 13:42:53   
Strawberrie Cherrie
Jaz sem vse stvari od 0-6m posodila kolegici. Sicer je rodila punčko, ampak tja nekje do 3m imam v večini samo bež, zelene in rumene stvari, pa mislim, da ji bodo prišle prav.

Jaz bi posodila, potem pa rekla, ko ji ne bodo več rabili, naj jih vrnejo. Praktično tja do 4m otrok sploh ne uniči cotk.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2007 13:44:49   
viv_
Pri prvi sem posojala, pa sem potem dobila nazaj.

Zdaj sem se pa odločila, da za ziher ne bomo imeli več otrok. Kar je bilo takih lepih kompletkov in pajacov, sem dala oglase, na RR in na Bolho. Nekaj sem prodala, ostalo sem pa pošenkala dvema kolegicama in jima rekla, da naj mi ne vračajo.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2007 13:53:25   
polona2
Jaz sem nekaj posodila, predvsem stvari in oblekice za dojenčka, nekaj sem podarila, nekaj sem nesla v komisijsko, sploh tiste stvari, ki mi niso bile všeč. Če ne nameravaš imeti več otrok, prodaj po simbolični ceni, vsaj tako bom jaz naredila potem, ko bomo s tem zaključili.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2007 14:12:52   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Ker kot praviš, nimate namena več imeti user posted image , in je škoda, da se ti doma prašijo, če pa jih posodiš, pa oni še kaj dokupijo, dobijo itd., pa potem na koncu pol stvari ne boš nazaj dobila, par jih bodo poflekali, kakšno zadevo izgubili, pa se boš samo sekirala user posted image

se strinjam user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2007 14:39:22   
tipajaz
IZVIRNO SPOROČILO: polona2

Jaz sem nekaj posodila, predvsem stvari in oblekice za dojenčka, nekaj sem podarila, nekaj sem nesla v komisijsko, sploh tiste stvari, ki mi niso bile všeč. Če ne nameravaš imeti več otrok, prodaj po simbolični ceni...

nekako takole,

tiste, ki so ti najbolj pri srcu obdrži za spomin,

če se bosta odločila še za enega, ne veš v katerem letnem času in katerega spola bo,
oblačilca zastarajo ali pa se jih naveličaš,
danes je možno kupiti lepa in dobro ohranjena oblačila po nizki ceni,

če oblačil ne nameravaš oddati, prijateljici svetuj naj pokuka na forume o prodaji.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.7.2007 22:32:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba 

Je pa rekel, da tudi odkupi.

Ja prodaj mu jih.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.7.2007 23:09:41   
Anonimen
Jaz bi jih prodala. Sama si jih morala kupiti in najbrž denarja nimaš na pretek, tako da vsaj za neko simbolično ceno, če ti je težko za kaj več, bi jih prodala. Vsaj ta res lepo ohranjene. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.7.2007 7:50:58   
Mojca B
Jaz jih posojam prijateljici. Ampak ona tko pazi, da dobim nazaj še lepše k dam naprej...:) malo takih. Je pa res, da imam prvega fantka, drugo pa punčko. Tko, da gajeva oblačila posojam prijateljici. Jonina oblačila pa dobim od svakinje..:) Je lih 1 leto razlike in mi super prav pride.. Odloči se sama. Jaz bi jih dobrim prijateljem posojala... drugače je pa bolje, da prodaš, saj so cunjice kr drage..

Gaj - 28.06.2004
Jona - 20.04.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.7.2007 8:42:37   
Anonimen
jaz sem hotla vse prodat pa pošenkat..oz kako res lepo zadevo prihranit za spomin. pa me je moja mati napadla da nej ne šenkujem nej dam vse njej - brat še nima nič otrok namreč pa mogoče njemu kaj prov pride. ene par stvari sem vseeno prodala, ostalo pa dajem zdaj mami v hrambo, če bo bratu prav prišlo pa tudi prav.

(odgovor članu Mojca B)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
17.7.2007 12:34:40   
Lenny
Tudi pri nas naraščaj ni več v planu, zato nekaj oblačil, ki so unisex varianta, dobi bratranec za svojo pupo, druga dobro ohranjena sodelavka za sinčka, ostalo, kar je sicer še uporabno, vendar vseeno že bolj ponošeno, pa podarim Humanitarnemu društvu iz Ptuja. Seveda sem obema shranila določene stvari, na primer prvo pižamico, prve čevlje, prvo šiltarico, .....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.7.2007 19:09:04   
frutka_
Večino sem posodila. Ohranila sem res samo prve stvari (prvi kompletek iz porodnišnice, prve kavbojkice, rokavičke,...). Sicer rada posodim, ker sem mnenja da če imam, dam. Če nimam pa nič!

Težava je v hranjenju teh stvari. Vse imam lepo po št. zloženo v IKEA škatlah. Teh stvari pa se je seveda v
3-eh letih nabralo kar nekaj. 

Na tvojem mestu bi opremo oz. oblačila prodala. Tudi ti si jih kupila. Zakaj bi morala vse šenkat?

lp

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.7.2007 22:27:25   
HuAnita
Jaz bi/bom prodala, kar je lepega/nič uničenega, ker sem dobila, sploh za Capinko - ogroooooombno lepihh sztvari, ki jih ni imela časa ponositi, gre pa tudi za 'hude' firme (na katere sicer ne dam velikouser posted image ).
Brez veze šparati na podstrešju. Splho po tragediji, ko sem ostala brez brata, sicer bom še nekaj časa šparala, če se bo mali brat česa lotil v tem smislu, ampak ne predolgo, ker raje prodam, kot da se mi molji nabirajo.
Bom pa prodala za manj kot polovično ceno, pa iz tega nekaj obema knedloma kupila za oblečt.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?