|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oblačila za prve tri mesece
2.3.2009 10:16:33   
mayuri
Ker si želim že kupiti kakšno oblačilce za mojo pikico, ki pride na svet sredi avgusta, bi rada malo pomoči. Zanima me, kako se razlikujejo konf. številke v trgovinah baby center, h&m in c&a in katero konfekcijsko številko sploh rabim za prve tri mesece.

Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oblačila za prve tri mesece
2.3.2009 10:19:54   
Ribica **
H&M ima najbolj realne, eni pravijo, da so vecje. C&A ima za vecje malo manjse, za dojencke ne vem.

56 bo ok za zacetek, ne kupuj samo 62, ker ce dete ne bo ogromno, bo vse viselo z njega.

(odgovor članu mayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2009 10:20:51   
Lunca1
Mislim da imajo te tri trgovine kar realne številke. Leclerc ima manjše številke. V glavnem ne kupuj manjše od 56. Te številke v bistvu pomenijo dolžino otroka. No pri nas smo pri obeh uporabljali 56, pa je bila tavelika dolga 49 (2920 g), tavelik pa 53 cm (3850 g). Mogoče ti bo kdo svetoval, da ne kupuj manjše od 62, samo meni so prav smešni v prevelikih cunjah. No taveliki je bila 56 velika. Mogoče kupi za začetek 2-3 komplete 56, ostalo pa ti gre potem lahko kupit mož, če je seveda tip za to.user posted image

< Sporočilo je popravil Lunca1 -- 2.3.2009 10:21:37 >

(odgovor članu mayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2009 10:33:35   
TinaV*
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

56 bo ok za zacetek, ne kupuj samo 62, ker ce dete ne bo ogromno, bo vse viselo z njega.

jaz sem zasr**** ker sem vecino kupila 62 pa je bla velika 49...tako da le kupi 56 manjse skoraj ne ker takoj preraste...
jaz sem pac forume brala pa so vse pisale 62 in sem poslusala....z lastnih izkusenj ti povem kupi 56 kot pravijo....
vecino kupim v BC in recimo velika je 64 pa so ji se kaki 56 bodiji prav ...hlace pa itak 56

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2009 10:44:26   
lilka
Jaz sem kupila 56, 62 se mi res velika zdi, 50 pa nebi kupila. 56 se mi zdi za novorojenčka čisto o.k. če ne pa res vse visi in je grdo, pa sej ni treba pretiravat pač malo nekaj, pa se potem dokupuje, ko se vidi kako velik je otrok in kako raste.

Če zdej gledam št. po trgovinah bi ti rekla takole:moja pupa zdej nosi 92-98, pa ji H&M malo veliko, C&A prav in BC prav, Kik prav....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2009 11:18:27   
metka_zone
Jaz sem imela:
-št.50 ( tri bodye in tri komplete)
-vse ostalo pa je bilo 56
Fajn je, da kupiš tko kot jaz, ker večje izgledajo obupno, tiste št.50 pa so fajne za prvi mesec!

Lp

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2009 11:18:45   
Anonimen
Kako imamo različne izkušnje user posted image ... naša je bila pa pravi drobižek (49cm in 2370g), pa čeprav so mi napovedali velikega otroka no in smo nosili št. 50 do enega meseca in pol ... tak da jaz bi za vsak slučaj kupila vsaj kakega pajacka št. 50 potem ko bo pa dete na svetu pa lahko moža, mamo ali kako prijateljico pošlješ kupit tako da bo najbolj prav. Št. 62 sem ji pa začela oblačit šele sedaj pri skoraj 3h mesecih in pol user posted image .

(odgovor članu lilka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2009 12:26:50   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Jaz sem imela:
Fajn je, da kupiš tko kot jaz, ker večje izgledajo obupno, tiste št.50 pa so fajne za prvi mesec!

Lp

razen če se rodi otrok, ki je dolg 58 in ima skoraj 5 kil.user posted image

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2009 12:57:31   
Hope2
Raje malo počakaj z nakupom, da boš vsaj vedela priblino kolk velik otrok te čaka.

Mi smo rabili 56 številko kar 1,5 meseca, zdaj ko se bližamo k 4 mesecem sem začela kupovat 68. Ob rojstvu mu je 56 viselo iz njega, je bil ko eno revšeuser posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2009 13:01:59   
Dream
Jaz sem kupila nekaj 56, nekaj 62, pa za vsak slučaj 1 komplet 50. H&M se mi zdijo malo večja oblačila, saj je velik 67 cm, pa so mu 62 še večinoma vse prav. Očitno je odvisno, kaj se pri otročkih bolj razvija - ali noge ali roke ali trup...

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2009 16:58:11   
Taddy78
Če kupiš oblačila v H&M-u (56), se nimaš kaj bati da bi bilo premalo.
Pri ostalih znamkah pa imam večinoma slabe uzkušnje, sploh kar se tiče bodijev.
H&M pereš in pereš , lahko na 60stopinj in še daš v sušilec, pa ostane cotika ista, iz BC, C&A, Interspar, Hoffer, Pikapolonica,pa grejo že pri prvem pranju na 30 skupaj...bog ne daj, da jih daš v sušilec.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2009 18:31:27   
Pika Zoja
Najbolj neuporabna številka je 62. Mi smo imeli najprej 56, prve 4mesece vsaj, potem pa kar na 68 -> se mi zdi, da je iz danes na jutri zrastel za 5cm.
Drugače pa je bedarija kupovat toliko številk vnaprej. Sploh, ker ne veš, kako se bo otrok razvijal, je bolje kaj sproti kupit, ker res ne veš, ali bo nosil 68, ko bo zima, ali bo takrat že na 74. Kupi tiste osnovne zadeve za prve 3, 4 mesece, potem pa tako ali tako greš v kakšen večji šoping.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2009 18:59:04   
Anonimen
Jaz sem imela:
Fajn je, da kupiš tko kot jaz, ker večje izgledajo obupno, tiste št.50 pa so fajne za prvi mesec

Meni prevelike obleke na novorojencku tudi zgledajo obupno. Ko je ves majhen in nov in sladek, pa z njega vse visi user posted image . Jaz sem tudi kupila to velikost, vse ostalo sem dobila, v ogromnih kolicinah. Tako da ce zracunam strosek na prvo leto zivljennja, je bil minimalen, kljub neracionalnemu nakupu za prva dva meseca.

(odgovor članu metka_zone)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.3.2009 10:16:36   
tasyo
Naša je bila tudi drobižek, tko da so bile vse stvari, ki sem jih kupila v št. 56 - prevelike (je pa bila večina iz h&m, ki ima malce večje št.), tako da smo potem dokupili še 50, ki jo je nosila več kot mesec dni. Itak pa v začetku ne rabiš tolk za oblečt, bodyjev pa sem jaz kar veliko porabila, ker je polivala.
Jaz na tvojem mestu večjih št. tudi ne bi v naprej kupovala, ker se ti sicer zna zgodit, da boš imela eno cifro glih iz napačne sezone - zdej boš npr. kupila poletno, otrok bo pa mal bolj hitro ali počasi rasel, pa bo v predalu čakalo naslednjega...

< Sporočilo je popravil tasyo -- 5.3.2009 10:17:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.3.2009 12:47:30   
poli*
Naša punca je ob rojstvu mela 3310g in 52 cm, pa smo št. 56 nosili skoraj 2 meseca. mi ni žal niti za eno cunjo ki sem jo kupila, ker smo vse dosti rabili.
pa res ne more novorojenček izgledati, kot bi bil v žaklju. za koga pa boš dal kakšen evro več, če pa ne za svojo Srečo?

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.3.2009 14:30:03   
*Mojca*
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Naša punca je ob rojstvu mela 3310g in 52 cm, pa smo št. 56 nosili skoraj 2 meseca. mi ni žal niti za eno cunjo ki sem jo kupila, ker smo vse dosti rabili.
pa res ne more novorojenček izgledati, kot bi bil v žaklju. za koga pa boš dal kakšen evro več, če pa ne za svojo Srečo?

Podpis.

Ko se je rodil je imel 3160g in 51cm, 56-ko smo nosili res dolgo. Še zdaj pri 8.5 mesecih je drobižek in nosi bodije 68 in 74. Ne kupuj prevelikih cunj, ker ko bo dovolj star/a za 62 boš že sama šibala po trgovinah in dokupovala kar manjka.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.3.2009 16:37:29   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

To je že res, ampak ni treba dat evra več za cunje, ki so potem po možnosti še neuporabne ali pa jih takoj preraste. Raje daš denimo na TRR od Sreče. user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.3.2009 21:03:29   
Deja
Meni so naovedovali velikega otroka, zato je v nabavljanju prišla v poštev št 56 in večje.
Potem pa se je zgodilo to, da sem rodila en mesec prehitro (2810g in 49cm) in dete ni imelo kaj za oblečt. Le par tetra majčk (št 50) - ki so bile zavihane do komolcev, en body(št50) in troje hlače (št.50). Vse druga je kar viselo z njega.
Zato je moral ati iti v nabavo, da je nakupil še nekaj bolj malih bodyev, da smo ga lahko oblekli - oziroma da je zgledal koliko toliko vredu.
Zdaj pri 1,5meseca pa so mu body-i št 56 skoraj že premali.

Je pa razlika med firmami. Naprimer H&M ima manjše številke kot C&A. Oziroma kroj bodyev je ožji - za drobnega otročka primernejši. Imam pa naprimer par bodyev ih Hoferja št.50/56, pa mislim da jih še kak mesec ne bomo oblekli, ker so večji od body-a št 62 iz C&A.

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.3.2009 21:14:32   
gita10
Meni se zdi 56 kar uredu številka je pa res, da nikoli ne veš. Jaz sem bila pa po porodu zaradi sebe še mesec dni v bolnici pa je otrok že tako zrastel, da ko smo šli domov so bile cunjice, ki sem jih pripravila premahajne (št. 50). Tako, da bolje je večje kot majhno. Sploh če rodiš poleti in če je vroče kot je bilo v mojem primeru je bolje da ga še cunjice ne stiskajo. Lahko pa iz mojega primera svetujem ne kupuj preveč za vnaprej nikoli ne veš kaj te čaka. Nekaj najusnovnejših ostalo boš potem tako ali tako imela čas kupiti.

(odgovor članu Deja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.3.2009 21:31:21   
gaja*
Tudi jaz bi na tvojem mestu počakala, da boš vsaj približno vedela, kako veliko dete te čaka user posted image
Moja je bila pravi drobižek, 2500g, tako da sem že prej nabavila dosti oblačil št. 50, pa smo potem še kar nekaj dokupili, ker se je pri št. 56 čist zgubila noter. 

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.3.2009 14:22:29   
tasa.m
Jaz sem na svet spravila 57 cm veliko dete (glede na moj trebuh, so se vsi čudili kje se je skrivala user posted image  in mojih 160 cm in 50 kg (pred nosečnostjo)), tako da s št. 50 raje počakaj in kupi raje potem, ko se dete rodi, jaz sem imela ene tri pajacke št. 56 in 5 majčk na preklop. Vse ostalo pa št. 62. Pajacke je prerasla po mesecu dni, majčke pa še zdaj nosi pri treh mesecih. Tako da pošlji raje potem kakšnega v nabavo, če bo dete manjši od 50 cm in bolj suhcano.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.3.2009 17:14:18   
Najaa
Prva hčerka je bila ob rojstvu dolga skoraj 56cm tako da te številke ni prav dolgo nosila. Na splošno mi je bilo glupo kupovat manjše št. od 56. Pol sem pa drugo hčerko rodila 2 meseca prej. Dolga je bila 46cm in še v št. 50 se je zgubila. user posted image  Fizioterapevtka mi je rekla, da ni dobro, da nosijo prevelika oblačila, ker so vsa zgužvana pod njimi. Pa ne sam zarad tega, tudi da ni treba 5x zavihat rokavov, smo nabavili nekaj teh malih št.

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?