|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oblačila za novorojenčka
19.11.2007 10:01:50   
buči
Mi je kar malo nerodno, ker vas moram prositi za pomoč, ampak imam težavico. Ker je že kar nekaj časa, odkar se je rodil najim veliki korenjak, pa še poletje je bilo, imam sedaj težavo, ker ne vem, kaj naj pripravim za smrkca, ki ga pričakujemo februarja. Prosim, malo mi osvežite spomin! user posted image

V materinsko šolo ne bova šla ponovno, ker je bilo že prvič popolnoma brez veze in nepotrebna poraba časa. Če ima katere kakšne pametne "nove" informacije, se priporočam. Baje ne povijajo več na široko!?!user posted image  To me je kar razveselilo. Kako je s tem? Je še kakšna trenutna "modna" muha okrog dojenčkov?

Hvala za informacije in pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oblačila za novorojenčka
19.11.2007 10:05:30   
kjava
Glede povijanja na široko je zdaj v Lj. tako, da že v porodnišnici naredijo UZ kolkov in če ni potrebe, se široko ne povija, sicer pa. Za oblačila ti bojo pa mamice, ki so rodile pozimi bolje znale povedat.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.11.2007 10:11:09   
Strawberrie Cherrie
Pri nas je navada,da se do 3m povija na široko.povijanje na široko ni noben bavbav..

drugače pa bi si jaz pripravila:najmanj
10bodyev na prekop (jaz sem jih imela še dosti več,pa sem porabila vse)
5 mako/tetra majčk (super za pod body)
2topli jopici
2tople hlače
2,3 štramplčke
nekaj nogavičk
2toplapajacka
2bombažni kapici
1toplo kapico (flis,volna)
pajacek za ven
vreča za spanje, pajacek za spanje

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.11.2007 10:26:56   
buči
Hvala. No, vidim, da sicer nisam kaj dosti zgrešila, ko sem že malo brskala po škatli, kjer imam stvari od ta velikega. L ebodije s kratkimi rokavi bom zamenjala, pa jopice. Fono.
hvala še enkrat.

Lp

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.11.2007 11:21:41   
Jurca
Zakaj bi menjala bodije. Vse lahko porabiš. Čez kratke rokave boš pač oblekla še ene dolge. Meni se zdi, da ni prav velike razlike med poleti in pozimi rojenimi. Saj moraš imeti v stanovanju toplo. Samo za ven rabiš več. Pa še tukaj si je za malega dojenčka bolje omisliti dekico, v katero ga zaviješ in jo potem lahko še dolgo uporabljaš, kot pa da kompliciraš z ne vem kako modnimi pajaci, ki znajo biti zelo dragi, rabiš jih pa samo parkrat. Tudi če si kako tako stvar sposodiš od kake prijateljice, ni nobena sramota. Raje potem dokupi, ko boš videla, kaj pogrešaš. Saj veš, še darila pridejo in naenkrat se ti lahko zgodi, da boš imela 5 jopic pa nobenih žabic. Drugi otrok je lahko na začetku (do približno enega leta - torej do vrtca) zelo poceni, če se le malo znajdemo.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.11.2007 11:30:23   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kjava
Glede povijanja na široko je zdaj v Lj. tako, da že v porodnišnici naredijo UZ kolkov in če ni potrebe, se široko ne povija, sicer pa.

A res? No to je pa vsekakor dobrodošla novost user posted image  Hvala za informacijo user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.11.2007 11:54:04   
želva
Glede povijanja, je različno od P. V lj. ti pač glede na slikanje kolkov svetujejo povijanje ali ne, V Postojni pa svetujejo povijanje tudi če so kolki 1a.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.11.2007 14:23:13   
buči
No, saj ni taka panika, ker imam kar nekaj kolegic, ki se želijo znebiti stvari za dojenčke, ker jim zmanjkuje prostora, tako sem res veliko dobila. Ampak se pa vseeno prileže kaj novega kupit. Vsaj eno ali dve stvari.

Kako je pa z odhodom na sprehod? OK, da je kolikor toliko toplo - za zimo, pa da ne pada dež/sneg. Je tu kaj novega?

(odgovor članu Jurca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.11.2007 15:11:33   
TinkiBinki
Glede sprehodov so nam rekli v materinski šoli, da naj postopoma - najprej 5 minut pri odprtem oknu, potem za 10 minut ven in potem stopnjuješ. Naj pa ne bi bilo manj kot 5 stopinj za novorojenčka - ni dobro za razvoj dihal...no, naš bo  januarja...
Če rabiš, ti pa lahko na zs pošljem zapiske predavanj iz MŠ (enkrat so bli na netu zbrani), pa mal pogledaš, če je še kaj takega, kar si pozabila.
LP; TB

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2007 15:36:10   
pupika27
jaz imam rok januarja in sem tudi dobla ogromno oblekic za novorojenčka a sem vseeno kupila nekaj za svojo dušo in dober občutek.glede sprehodov pa so nam v materinski šoli rekli da lahko začnemo kakšnih 7-10 dni po tistem ko pridemo domov iz P,a ne tako da bi cel dan bili zunaj na mrzlem a malo po malo in vsak dan par minut več

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2007 16:19:31   
bina30
Poglej sem: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1848590

Na teh seznamih so punce veliko napisale o vseh potrebščinah, vključno z oblačili. Meni je ta seznam ogromno pomagal, ker pričakujem prvega user posted image  in še to decembra, ko bo zagotovo hladno.

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
20.11.2007 22:47:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bina30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2007 7:42:45   
sanosan
IZVIRNO SPOROČILO: Jurca

Zakaj bi menjala bodije. Vse lahko porabiš. Čez kratke rokave boš pač oblekla še ene dolge. Meni se zdi, da ni prav velike razlike med poleti in pozimi rojenimi. Saj moraš imeti v stanovanju toplo.

Ralika med poleti in pozimi rojenimi otroci je lahko velika. Novorojenčki imajo slabšo prekrvavitev v rokicah in nogicah in posledično ledeno mrzle roke in noge. Moja je rojena konec oktobra, pa si ne predstavljam, da bi ji oblekla bodi s kratkimi rokavi in čez dolgi rokav, ker bi imela roke potem čisto plave in ledene. Tako da priporočam dvojni dolgi rokav. V stanovanju pa se priporoča temperatura med 20 in 21 stopinjami, v prostoru, kjer otrok spi pa 18 stopinj. Tako da le zamenjaj bodije s kratkimi rokavi za bodije z dolgimi rokavi.

lp

(odgovor članu Jurca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2007 15:55:29   
MiRaNi
Moja je rojena julija pa sem ji vseeno prvi mesec oblačila bodije z dolgimi rokavi. Kratki rokavi in pa nekaj čez ti bo prav prišlo samo za notri.
Jaz sem dobila veliko enodelnih pajacov pa sem ji veliko rajši oblačila dvodelne - hlačke in majčka oz. bodi posebej, ker je bolj praktično. Moja je prvi mesec obvezno vsako noč po prvem hranjenju kakala in sem po prvem tednu enodelne pajacke zamenjala za dvodelne zadeve (hlačke, majčka) je bila hitreje previta.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?