|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiski vrstnikov
19.2.2012 14:41:38   
LuLu
Ojla,
malo bi rada izvedela kako gledate na to.
Moj 5 letni pubec ima dostikrat željo, da bi bilo fajn, če bi mu en prijatelj iz vrtca prišel na obisk. Meni načeloma ok. Ampak, ker je to zame prvič, da bi nekdo bil tu, ki ni otrok moje prijateljice, pa mi malo probleme dela. Za varnost otroka in vse potrebno bi bilo zagotovljeno iz moje strani. Glede na to, da se ne poznava, se samo pozdraviva v vrtcu. Ok, vidiva obe, da sta najina pubeca dobra prijatelja. Če se postavim v njeno kožo, jaz tudi glih ne bi zaupala kar neki ženski svojega otroka, nje pa sploh ne poznam.
Lahko bi sicer tudi njo povabla, ... ne vem... kako se sploh lotit tega. Lahko ji tudi direkt rečem, saj ni kaj izgubit... Dajte mi malo napisat kako je bilo pri vas, kdaj ste začele s takimi obiski...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obiski vrstnikov
19.2.2012 15:40:32   
hmm...
Na tvojem mestu bi jaz za prvi obisk povabila oba. Prijatelja od tvojega sina in njegovo mamo.
Potem pa bi že videla kako je za naprej, ali lahko prijatelj pride sam, brez mame oz. če se njegova mama s tem strinja.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2012 16:15:04   
skuštrana
Meni je ravno par dni nazaj v šoli prijetljica od tamale rekla, da naj njena mam in jaz postaneva prijatelji9da da bo lahko potem ona prišla k nam na obisk in naša k njim user posted image user posted image

Povabi za začetek oba.

Mi smo tudi letos prvič imeli situacijo ko je punca želela povabit prijateljica katerih strašev ne poznam. In sem potem v šoli zahakljala mamo, jo prosila za telefonsko pa smo se nekako dogovorili.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2012 16:20:32   
LuLu
Ja, meni je tudi tečnaril, naj jo pokličem. Pa od kje meni njena telefonska?? user posted image
Njim je to tak na izi, reči, pokliči jo in to je to... jaz pa stara koka glih ne iščem novih poznanstev kar tak v tri dni user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2012 16:21:57   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Povabi za začetek oba.

Ja... mi bo pa hudičevo nerodno, če mi bo rekla, ne... ker ji mogoče jaz nisem všeč user posted image  Kaj naj potem sinu rečem?

Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2012 16:22:24   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Ja, meni je tudi tečnaril, naj jo pokličem. Pa od kje meni njena telefonska?? user posted image
Njim je to tak na izi, reči, pokliči jo in to je to... jaz pa stara koka glih ne iščem novih poznanstev kar tak v tri dni user posted image

user posted image

Ma, saj meni tudi ni bilo ravno...Samo kaj naj, punci non stop skupaj tičita. Sedaj se pa slišimo tu in tam, pa včasih ona pride k nam popldan, včasih gre naša tja...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2012 16:27:43   
skuštrana

Povabi za začetek oba.

Ja... mi bo pa hudičevo nerodno, če mi bo rekla, ne... ker ji mogoče jaz nisem všeč user posted image  Kaj naj potem sinu rečem?

Če je mama kolikortoliko normalan po moje ne bo rekla da ne, že zaradi sina ne, če se full družita user posted image Saj ne rabite postat the best frendice..

Če pa reče ne, potem pa ne vem,nimam tega scenarija user posted image .

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2012 16:31:51   
LuLu

Ja, ta del me glih najbolj zanima... če je ona ZA, potem je vse ok, če pa ne? user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2012 16:37:09   
skuštrana

Ja, ta del me glih najbolj zanima... če je ona ZA, potem je vse ok, če pa ne? user posted image  

Jaz bi jo potem verjetno vprašala (če se že z mano ne želi družit user posted image ) če se lahko vsaj otroka kdaj pa kdaj popoldan vidita - pri vas, pri njih...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.2.2012 16:40:34   
LuLu

(če se že z mano ne želi družit user posted image )

Sramota user posted image  Kakšen vzgled bi pa bila otroku, da se njegova mamica noče z mano družit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2012 17:09:26   
K_a_t_i
Pejte za začetek kdaj skupaj na igrišče.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2012 17:12:49   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Tudi prav... meni user posted image
Moj bi rad, da prijatelju pokaže sobo, pa vse tiste avte, pa ostale igrače...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2012 17:13:47   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Tudi prav... meni user posted image
Moj bi rad, da prijatelju pokaže sobo, pa vse tiste avte, pa ostale igrače...

Povej to njegovi mmi, da ima vaš fante željo pokazat sobo prijatelju, itd...Po moje bo razumela.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2012 17:24:36   
LuLu
Bom ji vse rekla, pa da vidimo. Pa to, ko boma na samem, če bo šlo, da ne slišita, če bo mogoče NE.
Problem je tudi ta, da nismo glih sosedi več. Prej smo bili, zdaj pa bi se morali k meni pripeljati z avtom ali pač jaz peljati.

Neposredna povezava do sporočila: 14
20.2.2012 16:57:18   
Perunika
Pri nas se je zgodilo pa nekaj vmes od tega, kar sprašuješ. Ni vedno črno-belo. Mož je poleti nesel k sovaščanu popravit motorno žago in vzel našega škrata s seboj, ker je mali nor na orodje, bagre... ta možakar ima vnuka, ki se je ravno takrat igral zunaj in takoj sta se z našim fantom ujela in začela igrat, mož je potem kar podaljšal ta "poslovni" obisk in mi potem navdušen opisoval, kako sta se fanta zaštekala.
Sama sem od cele družine poznala samo tega gospoda, njegove hčere, ki je fantkova mama pa ne. Ko pa je naneslo, da sva se nekoč srečali in so naju predstavili, sem ji omenila zadevo in jo povabila skupaj z njenim sinom, naj prideta k nam na popoldanski obisk, da se bosta tamaladva lahko igrala. V vasi ni ravno veliko otrok iste starosti (samo nekaj dni sta narazen) in povrh vsega sta se krasno ujela. Izgledala mi je navdušena in obljubila, da prideta kaj naokoli, vendar ju do danes ni bilo. Naš fant je novega prijatelja sicer še večkrat omenil in ne vem več točno, kaj sem mu takrat rekla. Bilo mi je sicer žal, da nista prišla, najbrž že imajo razlog,da ju ni bilo. No, če ne prej, se bosta fanta večkrat videla potem ko bosta hodila v našo podružnično šolo in bosta sošolca. Mož mi je večkrat rekel, naj grem sama s tamalim tja pogledat ampak (on namreč dobro pozna familijo, ker so njegovi doma iz te vasi, jaz sem se sem priselila) mi ni bilo, da bi kam hodila, če me nihče ni povabil. Grem do najbližjih sosedov, kjer pa so otroci že večji. Čeprav se sosedova punca zdaj že igra z našim, ko je malo večji. Prej ji ni bil zanimiv, kar je razumljivo, ker je med njima pet let razlike.
Res bi mi bilo v redu, da bi imel naš fant poleg kolegov iz vrtca še kakšnega prijatelja za družbo popoldne tuintam. Mogoče bo potem boljše, ko bo večji. Ali če bo dobil sestrico ali bratca.user posted image Čeprav urica že tiktaka...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.2.2012 18:30:32   
pelin
Osebno nisem za taka na silo stkana poznanstva preko otrok...ne vem...mogoče sem malo čudna , vendar...če se otroka vidita v vrtcu, potem res ni ne vem kako hude nuje, da prihaja še na dom, če se ne poznate s  starši tako dobro, da bi se obiskovali...Ni namreč izključeno, da kljub temu, da se otroka med seboj dobro razumeta, vi starši ne bi šli v štric...
To, da želijo svoje prijateljčke otroci povabiti domov je verjetno že vsakdo kdaj doživel...Tudi mi...Nekako sta si dala oba dopovedati, da jih bomo povabili k nam, ko bodo večji in bodo lahko bili pri nas sami...brez staršev...Tako smo pri obeh prvič povabili vrteške prijatelje ko sta praznovala 6 rojstni dan. Starši so otročke pripeljali do praga in jih pustili pri nas celo popoldne...Tako je bilo pri fantu 8 povabljenih, pri punci pa 11. Imeli smo polno hišo in nobenih problemov...zvečer so jih starši prišli iskat in to je to...Seveda imamo vmes čez leto  precej obiskov znancev in sorodnikov z otroki in morda zato nisem najbolj navdušena, da bi v moji kuhinji sedeli neki starši, s katerimi nimam nič skupnega, le to, da se malo bolj razumeta najina otroka...
Mogoče je moj pogled na to drugačen, ker se z vsemi vrstniki sina in hčere v bistvu bolje poznam in razumem kot s starši...skoraj vse sem imela možnost kar dobro spoznati in videti v vrtcu in prav tako tudi oni mene...Še vedno me skoraj vsi kličejo po imenu in me tikajo. Sedaj ko sta otroka že v šoli, je naša hiša velikokrat polna otrok..otrok, ki pridejo k nam na povabilo sami ali pa jih starši pripeljejo...Skoraj ne mine vikend, da ne bi kdo prespal pri nas...med počitnicami imamo nemalokrat na taborjenju pri nas  tudi po deset otrok...pa pižama parti za 14 odštekanih najstnic, pa čarovniški večer, pa še kaj...Že vrsto let povabljenci na rojstni dan katerega izmed otrok lahko prespijo pri nas...
Skratka...če zaključim nakladanje...osebno sem mnenja, da imajo pač otroci svoje prijatelje, odrasli svoje....ni nujno, da mi morajo biti starši prijatelja mojega otroka všeč....važno je da se razumeta otroka...Zato mislim, da je najbolje, da si otroci svoje prijatelje izbirajo sami in se pač družijo z njimi takrat in tako, ko imajo možnost...ko so še mali je po moje  to dosti v vrtcu, ko so večji, pa pač gredo lahko drug k drugemu brez posredovanja staršev...

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.2.2012 18:52:23   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Skratka...če zaključim nakladanje...osebno sem mnenja, da imajo pač otroci svoje prijatelje, odrasli svoje....ni nujno, da mi morajo biti starši prijatelja mojega otroka všeč....važno je da se razumeta otroka...Zato mislim, da je najbolje, da si otroci svoje prijatelje izbirajo sami in se pač družijo z njimi takrat in tako, ko imajo možnost...ko so še mali je po moje  to dosti v vrtcu, ko so večji, pa pač gredo lahko drug k drugemu brez posredovanja staršev...

Se ne bi mogla bolj strinjati......user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.2.2012 19:07:50   
ronja
Lahko bi sicer tudi njo povabla

To se mi zdi najbolj enostavno. Ko je imela Ronja rd, sem povabila tiste, ki jih je mala želela, napisala, da so vabljeni tudi morebitni bratci in sestrice, starši pa po želji - lahko so zraven, lahko pa ne, kakor jim paše. Če bojo tam, ne bojo lačni in žejni, če pa jim paše malo miru, pa tudi ni problema. No, vsi so pustili otroke - očitno ni nihče imel problemov z zaupanjemuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.2.2012 19:19:17   
LuLu
Pelin se strinjam. Meni tudi ni najbolj kar neke ljudi imeti v stanovanju zaradi otroka. Tudi obratno mi ne bi šlo. Saj, mogoče je ta mama oz. ata čisto super, Ampak sam otrok bi bil dobrodošel brez problema, ker pa so to tako mladi, brez staršev ne gre. Bi najraje še počakala kako leto ali, ko se šola začne... takrat bodo to tudi bližnji sosedi in starejši otroci.
Priznam nekaj user posted image  Glede na to, da smo novi v tem mestu, nimam toliko znancev z otroci, da bi si hodili na obiske, druženja pač. In tudi zato včasih pomislim, da je sin malo prikrajšan za to druženje popoldan ali čez vikend.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.2.2012 19:37:41   
Taddy78

(če se že z mano ne želi družit user posted image )

Sramota user posted image  Kakšen vzgled bi pa bila otroku, da se njegova mamica noče z mano družit user posted image

Kaj pa če sem jaz tista mamica? user posted image  user posted image

Hecam se...moj 6-letnik je pred kratkim prvič (nasploh prvič) prespal pri svojem najboljšem prijatelju. Z njegovimi starši se sicer ne družimo, se pa poznamo tak iz vrtca. Jaz sem bila kar mirna, je pa moj nonstop gnjavil naj jih pokličem, pa da greva po njega in sem potem naslednji dan res bila že čisto panična (če po pravici povem kaki scenariji so mi šli po glavi, bi se mi smejali) in kot zanalašč je vedno, ko sem klicala bil nekaj zaposlen. user posted image  
V glavnem mali je užival in sedaj čakam na pravi trenutek, da bo tudi on prišel prespati k nam.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.2.2012 19:49:54   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Kaj pa če sem jaz tista mamica? user posted image  user posted image

Saj... privlačnost forumov z vzdevki user posted image
Bi mi pa bilo lažje, če bi bila katera od vas na tej temi, ker bi najhuje bilo že za mano user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.2.2012 20:15:37   
Taddy78
No, sem sicer pričakovala drugačen odgovor user posted image  , je pa res, da bi vsaj vedele, katerih tem se NE lotevat user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.2.2012 20:17:41   
LuLu

No, sem sicer pričakovala drugačen odgovor user posted image  , je pa res, da bi vsaj vedele, katerih tem se NE lotevat user posted image

Kakšen odgovor si pa pričakovala? Firbec jaz...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.2.2012 21:02:48   
Taddy78
ala..." bog ne daj, bi takoj zamenjali vrtec"user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.2.2012 21:10:16   
LuLu

ala..." bog ne daj, bi takoj zamenjali vrtec"user posted image user posted image user posted image

Ti bi ga morala, ne jaz user posted image
Eh, ko so kakšni prepiri na RR mi je pravzaprav smešno na koncu in z zaključeno temo se meni tudi zaključi tema... gremo dalje...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.