Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:15:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Za na sončno stran kaktuse :) Jaz imam dva božična kaktusa..pa dva navadna..pa še neko rožo..pojma nimam kakšno..pa mi full sonce žge..:) Pa vse dela...zalijem, ko se spomnim. lp,:fis:
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:24:12
|
|
|
|
frutka_
|
Ja, na kaktuse se sploh nisem spomnila. Morda bi bila to rešitev... Hvala ribica...blup blup blup...
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:26:35
|
|
|
|
india
|
Frutka, rumeni fleki so od sonca ja....mislim, da bi moralo it pri pranju nazaj, razan,kadar zbledijo oblačila od sonca,pa taka ostanejo:((:((:(( Rožice, odvisno ali hočeš bolj ali manj zahtevne...sonček imajo zelo rade pelargonije in surfinije, slednje pa so zelo zahtevne.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:34:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali pa tisti portulak, ki ima take majčkene mesnate listke, cvetove pa v več različnih barvah: bele, rumene, ciklamne, rdeče, oranžne. Jaz sem ga imela v koritu na balkonu na jugovzhodni strani in je bil lep. Pa sam se razmnožuje. Jaz sem kar seme posejala, pozneje ga moraš sicer "poflancati", pa sem ga samo razredčila in je bil lep. To so take nizke drobne rožice.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:36:43
|
|
|
|
india
|
Ja, portulak je neka podvrsta surfinij! Je pa zelo lep in manj občutljiv. Splišni, a ti ga je ratalo poflancat?? meni ni lani čisto nič ven prišlo, ko sem ga sama "prezimila". Ja, Frutka, za senčno stran pa lahko vzameš ****sije,če ti ugajajo. A so tudi bolj občutljive, vendar jih lahko prezimiš. Kaj pa nageljni??? Na soncu!
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:41:31
|
|
|
|
Jančika_
|
Frutka, jaz bi se srčno rada znebila moje zbirke kaktusov. Včasih sem bila čisto nora na rože, zdaj mi grejo pa hudo na jetra. Listnatih sem se znebila že davno (vsak od prijateljev ima zdaj doma kak ogromen fikus družine Zajc), kaktuse pa še imam. Tako da če hočeš, ti jih nekaj prinesem:rozica::rozica::rozica:.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:46:02
|
|
|
|
frutka_
|
Torej perilu lahko pomagam le s senco? Rožice pelargonije kakšne so. Mi jih lahko malo opišeš Miška prosim? Jaz bi imela nekaj za noter, na police in nezahtevno, ker včasih pozabim...in potem so rožice žalostne. ..:rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:47:04
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja kaj je zdej, boš mela kaktuse al ne:zmeden2:?
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:47:54
|
|
|
|
frutka_
|
Jančika! Če ne bom obdržala kaktusov jaz pa jih bo ziher Izi imel, ker so mu full všeč! Hvala! Torej jaz bim imela nekaj nezahtevnega, ne bi podtikala...ne znam...pa niti prezimit nimam kam dati rožic potem.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:49:25
|
|
|
|
frutka_
|
Jančika, če ne jaz pa Izi...pravkar se je spomnil, da službenih kaktusov že dolgo ni zalil. Enega (kaktus);) pa ima v službi full velikega dvometrskega!
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:49:53
|
|
|
|
india
|
Frutka, pelargonije so tiste viseče, z takimi zanimivimi listi...cvetovi so lila, roza, rdeči...meni smrdijo, so pa zelo nezahtevne, čez zimo jih daš enostavno na notranjo stran okna in ti tudi lahko cvetijo, rade imajo toploto. Poglej si na stran www.semenarna.si, tam boš našla marsikaj o sobnih rastlinah.... pa še nekaj grem pokukat in ti sporočim.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:53:43
|
|
|
|
Jančika_
|
Frutka, moji kaktusi so vajeni vsega hudega. Enkrat sem komplet pozabila na njih in jih 4 mesece nisem zalila (včasih se čudim, da je moj otrok še živ). Ko sem jih končno zalila, so od samega veselja vsi zrastli v enem tednu za par cm:ups:. Ampak so bolj mejhni, a bo vredu?
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:55:49
|
|
|
|
Jančika_
|
Sem jih slikala, dobiš po mejlu. Danes sem tehnično razpoložena.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 19:56:37
|
|
|
|
india
|
Frutka, Semenarna je zgleda ukinila temo o sobnih rastlinah. Obstaja pa ena ful dobra stran,jaz jo večkrat prečekiram, je tam tudi forum, pa lahko vse vprašaš,še stručkoti odgovorijo: www.rastline.com
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:03:18
|
|
|
|
frutka_
|
Ej, Miška hvala! Bom pokukala...torej pelargonije...grem jutri na tržnico malo pogledat. Ha, ****sije pa vem katere so, tiste viseče, ki imajo zvončke!
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:05:52
|
|
|
|
india
|
To so ****sije, ja, Frutka! A greš na malo tržnico?? Tam je ponavadi ena gospa ( na isti strani kot je bila ribarnica, od ribarnice ena ali dve mize), malo starejša in siva, ta ima vedno zelo lepe in zdrave rože!
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:06:44
|
|
|
|
india
|
Drugače pa jaz cvetje kupujem vedno v vrtnariji Kante v Kamnici.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:09:58
|
|
|
|
frutka_
|
Ja, na malo tržnico hodim. Kupujem pri tisti gospe, ki ima brke in sedi vedno na desni strani, če prideš zadaj noter. Sicer pa sem mislila k tisti gospe ja, ki jo ti omenjš iti pogledat rožice. Na kaj pa moram paziti?!
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:16:19
|
|
|
|
india
|
Če bo gospa,ki pordaja jajca tam /gospa Marija/ ji omeni, da me poznaš ( omeni 6 otork../, pa jo prosi za pomoč, ti bo povedala ,ali so rožice v redu ali ne...meni vedno svetuje. Pazi pa, da bodo mlade sadike, barva stebel mora zgledati sveže, lepo zeleno, nič rjavo, cvetovi so lahko odprti, fajn je, da imajo več poganjkov, da nimajo suhih listov, da nimajo rjavih koncev na listih, da imajo več popkov. Če ima slučajno dvojne pelargonije, te so sicer dražje, so pa zelo lepe, naj ti pokaže tudi tiste.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:20:37
|
|
|
|
Pia73
|
Pelargonije niso glih za notranjo stran oken, vsaj jaz še nisem videla, da bi kdo to prakticiral,... :zmeden: frutka pelargonije so najbolj pogoste balkonske rože v SLO. Sicer pa imam jaz na sončni strani vijolice, difenbahije in družinsako srečo. Samo difenbahije so neobčutljive, pa meni tudi ne preveč lepe, saj jaz obužujem cvetoče rože, pa sama jih vzgajam, presajam in delim,,... Sploh družinsko srečo.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:20:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Še enkrat: portulaka jaz nisem flancala, samo posejala sem seme in potem razredčila. Pozimi sem korito pustila tam, kjer je (je betonsko in se ga itak ne da prestavit...), pa je bilo drugo pomlad še več portulaka, ker je seme, ki je padlo iz cvetov, očitno vzklilo. Prodajajo pa tudi že flance v vrtnarijah. Iz njih zrastejo večje rastline. Je pa to ful neobčutljiva in lepa rožica. Bom pogledala, če bom kje na netu našla kakšno soikico. Zelo priporčam za začetnike ali aberveznike, kot sem jaz.
|
|
|
|
Obešanje perila na soncu ter rože za na okno 29.4.2005 20:30:22
|
|
|
|
frutka_
|
Miška bom šla pogledat! Hvala!:rozica: Morda pa se srečava...hodiš kaj na trg? Splišni torej to samo vsipaš in raste.Ja, nekaj takega bi imela... Najbolje da si flance kupim pa da gre to dalje v rast Pia difenbahij ne upem imeti, ker so strupene. Ali niso?! Sicer pa so vijolice tudi dobra rešitev. Pa lepe so. Kako pa jih vzdržuješ? Družinska sreča pa se mi je že dvakrat posušila. Nekaj delam narobe. Pia še kakšen nasvet?
|
|
|
Se vas otrok dovolj giblje?maca83 RRMislite, da se vas otrok dovolj giblje? Bi se moral vec?Se prevec (
37%)
Ravno prav (
41%)
Lahko bi bil malo bolj aktiven (
17%)
Sport ga sploh ne zanima (
2%)
Ne vem (
2%)
Število vseh glasov: 41Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!