|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obešanje perila in beljenje?"!
11.7.2008 17:14:18   
anita goitan
Hojla, samo vprašam čeprav že sedaj čutim da so to ljudske vraže, me je kolegica napadla češ kako lahko zadnji mesec belim stene, če sem čist nora ker lahko se otročku popkovina okrog vratu ovijeuser posted image , enaka fora je baje z obešanjem perila visoko, da imaš stegnjen roke, no povejte mamice in bodoče mamice koliko je kaj nad tem??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obešanje perila in beljenje?"!
11.7.2008 17:22:46   
gajka
Jaz barvam (sicer omare in ne stene), cote pa obešam na stojalo... user posted image

A potemtakem se v pokončnem položaju še pretegnit ne smeš? user posted image

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2008 17:25:31   
anita goitan
pozdravljena avgustovka, kolegica me je pač opozorila naj ne dvigujem rok, mislm men je to tako smešno, vem da če grem čitat Pušenjaka bo samo na hitro reku: halo ženkse, kako smo pa sploh preživeli vsa ta leta, ko so se ženske borile za preživetje in plezale po drevesihuser posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2008 17:29:15   
Jelcy
Larifari....delaj kar ti zdrava pamet narekuje! Torej obesaj perilo, beli ce ti pase, samo pazi da ne padesuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2008 20:00:40   
Naja30
Uh... te vraže! user posted image  
Popkovina se otroku ovije okoli vratu, ko se sam vrti, ne pa zato ker bi nosečnica obešala perilo ali belila.

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2008 20:01:30   
kenya
Normalno lahko počneš vse, če je nosečnost o.k. Jaz sem barvala, pa obešala perilo, pa zavese itd....to glede popkovine so samo ene vraže. Seveda konstantno pretirano iztegovanje res ni priporočljivo. Če se prav spomnim sem nekje prebrala, da lahko pride do razpoka in odteče voda al neki tazga, sam nisem ravno sigurna.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2008 20:57:20   
Anonimen
Jaz sem belila stene 14 dni pred porodom. Ne vem če zaradi tega, ampak user posted image je imel popkovno zavito okoli vratu, zaradi tega sem imela urgentni CR.

(odgovor članu kenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2008 21:15:23   
tanci29
pri nas smo delali oboje...no seten nisem glih jest belila so jih drugi perilo pa moraš obesit...kaj en mesec ne smes nič prat če nimaš sušilcauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.7.2008 11:01:54   
Jeny77
Glede beljenja se strinjam. Le vdihavaš barvo, ampak mislim, da je to mišljeno prve tri mesece, ko se plod razija. Meni je G še barvanje las odsvetovala, ampak boš pa slišala mnenja drugih punc, ki so se celo nosečnost barvale in so bili otročki zdravi.
Glede obešanja cunj - to je pa čista vraža. Jaz sem celo nosečnost obešala cunje, pa sem se mogla ful stegovat, ker sem bolj majhna. Če se počutiš ok, zakaj pa ne??'

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.7.2008 12:00:09   
Marogica
Ne verjamem v takšne stvari. PRi ta prvem sem vesila perilo, pa je bilo vse OK, pri ta drugem ga nisem, ker sem imela strogo mirovanje, pa je imel popkovino 3x ovito okoli vratu.

Barvala nisem, bi pa, če bi bilo treba, saj se dandanes barve redčijo z vodo...vsaj večina.

Lase sem si tudi barvala celo nosečnost.

Ko se spomnim na to, kaj vse vdihavamo v ozračju okoli sebe...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Jeny77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.7.2008 12:13:13   
mateyka
Če se počutiš ok, zakaj pa ne??

to naj ti bo vodilo, pa bo vse ok user posted image

aja, samo to moraš pa res pazit - ko vidiš dimnikarja (če si noseča), se ne smeš za gumb prijet, ker lahko dojneček dobi materino znamenje user posted image
(no, tega sem si pa zmislila, da še jaz dodam v malho vraž user posted image )

(odgovor članu Jeny77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.7.2008 23:29:31   
Anonimen
Moja druga hči je imela ovito popkovnico okoli vratu. Se res nisem nič pazila, ker so nam tako rekli tudi v materinski šoli, da se lahko steguješ, obešaš perilo, skratka vse. Sem zadnji mesec čistila okna bo beljenju, pa je bilo res veliko stegovanja. Kaj pa vem, če je to bilo zaradi tega? Sem tudi druge slišala, da so vse delale, pa ni bilo nič narobe. Pritrdila bi pa, da se otrok zasuka in posledično ovije okoli popkovnice pri plesu ali pri podobnih gibih (hitrih zasukih). LP

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.7.2008 23:38:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 13
13.7.2008 23:39:37   
Anonimen
Jaz sem barvala kot pri norcih, hormoni pa to user posted image .

Otrok se je rodil zdrav in tudi normalne barve :).

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.7.2008 11:29:34   
*kinnie*
Jaz na te vraže ne dam kaj dosti.....
Sama sem v tistem času pomivala okna....pospravljala na veliko, ker smo ravno takrat menjavali okna in belili, pa ni bilo nič narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.7.2008 12:00:12   
5ra_28
Pleskanje sten bi naj škodilo v prvih mesecih, saj vonj barvil in hlapi, ki jih vdihujemo med pleskanjem pospešijo spontane splave in je celo znanstvaeno dokazano. VIR: revija mama.
Dvigovanje rok, kot med obešanjem perila, na koncu nosečnosti bi naj povzročalo, da ti lahko voda odteče prej, kot bi ti sicer.
Barvanje las pa odsvetujejo zato, ker barva pronica skozi lasišče in prihaja v tvoje telo in tako do otroka. Ampak to so zelo majhne količine. Zato je treba tudi opustit kreme proti mozoljem, ker vsebujeno eno močno sestavino, ki pronica skozi kožo in škodi otroku.

Končno smo trije:)

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.7.2008 12:05:24   
Majuska
Ja ja, stare vraže ... take meni tašča vsake toliko spusti, pa tisto če se ti kake hrane zalušta, se ne smeš prijet na nekem delu telesa, ker bo imel otrok tam znamenje. Kr neki! Jaz na tele stare vraže raje preslišim user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.8.2008 13:16:34   
jovanotta
user posted image   Haha to s tem, da če ti katera hrana zadiši in se potem nekje primeš in bo imel tam otrok ravno tako znamenje, mi je tudi meni tašča povedala. In ravno zato naj bi moja svakinja imela nekje na obrazu obliko oreha, ma jaz tega znamenja nisem še vidla ... user posted image

Sicer pa mi je meni tudi mama odsvetovala preveč raztegovanja pri obešanju perila, ma ne zaradi popkovine, ma tako da baje ni dobro. Sicer pa vsako pretiravanje ni dobro, tako da ... Na nuhalni so nam rekli, da ima otročiček ovito popkovnico okoli vratu, pa sem prejšnji teden na ultrazvoku vprašala, če jo ima še, pa so mi rekli, da ne. Po mojem je res odvisno od otročička, koliko se on vrti v trebuhu. Ne vem, po mojem, če ti eno stvar nategneš, je manj možnosti da se ovije, kot če prosto plava v tekočini ... ne vem no, ma se mi zdi malo za lase privlečeno. user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?