Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 17:22:46
|
|
|
|
gajka
|
Jaz barvam (sicer omare in ne stene), cote pa obešam na stojalo... A potemtakem se v pokončnem položaju še pretegnit ne smeš?
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 17:25:31
|
|
|
|
anita goitan
|
pozdravljena avgustovka, kolegica me je pač opozorila naj ne dvigujem rok, mislm men je to tako smešno, vem da če grem čitat Pušenjaka bo samo na hitro reku: halo ženkse, kako smo pa sploh preživeli vsa ta leta, ko so se ženske borile za preživetje in plezale po drevesih
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 17:29:15
|
|
|
|
Jelcy
|
Larifari....delaj kar ti zdrava pamet narekuje! Torej obesaj perilo, beli ce ti pase, samo pazi da ne pades
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 20:00:40
|
|
|
|
Naja30
|
Uh... te vraže! Popkovina se otroku ovije okoli vratu, ko se sam vrti, ne pa zato ker bi nosečnica obešala perilo ali belila.
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 20:01:30
|
|
|
|
kenya
|
Normalno lahko počneš vse, če je nosečnost o.k. Jaz sem barvala, pa obešala perilo, pa zavese itd....to glede popkovine so samo ene vraže. Seveda konstantno pretirano iztegovanje res ni priporočljivo. Če se prav spomnim sem nekje prebrala, da lahko pride do razpoka in odteče voda al neki tazga, sam nisem ravno sigurna.
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 20:57:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem belila stene 14 dni pred porodom. Ne vem če zaradi tega, ampak je imel popkovno zavito okoli vratu, zaradi tega sem imela urgentni CR.
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 11.7.2008 21:15:23
|
|
|
|
tanci29
|
pri nas smo delali oboje...no seten nisem glih jest belila so jih drugi perilo pa moraš obesit...kaj en mesec ne smes nič prat če nimaš sušilca
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 13.7.2008 11:01:54
|
|
|
|
Jeny77
|
Glede beljenja se strinjam. Le vdihavaš barvo, ampak mislim, da je to mišljeno prve tri mesece, ko se plod razija. Meni je G še barvanje las odsvetovala, ampak boš pa slišala mnenja drugih punc, ki so se celo nosečnost barvale in so bili otročki zdravi. Glede obešanja cunj - to je pa čista vraža. Jaz sem celo nosečnost obešala cunje, pa sem se mogla ful stegovat, ker sem bolj majhna. Če se počutiš ok, zakaj pa ne??'
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 13.7.2008 12:00:09
|
|
|
|
Marogica
|
Ne verjamem v takšne stvari. PRi ta prvem sem vesila perilo, pa je bilo vse OK, pri ta drugem ga nisem, ker sem imela strogo mirovanje, pa je imel popkovino 3x ovito okoli vratu. Barvala nisem, bi pa, če bi bilo treba, saj se dandanes barve redčijo z vodo...vsaj večina. Lase sem si tudi barvala celo nosečnost. Ko se spomnim na to, kaj vse vdihavamo v ozračju okoli sebe...
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 13.7.2008 12:13:13
|
|
|
|
mateyka
|
Če se počutiš ok, zakaj pa ne?? to naj ti bo vodilo, pa bo vse ok aja, samo to moraš pa res pazit - ko vidiš dimnikarja (če si noseča), se ne smeš za gumb prijet, ker lahko dojneček dobi materino znamenje (no, tega sem si pa zmislila, da še jaz dodam v malho vraž )
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 13.7.2008 23:29:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja druga hči je imela ovito popkovnico okoli vratu. Se res nisem nič pazila, ker so nam tako rekli tudi v materinski šoli, da se lahko steguješ, obešaš perilo, skratka vse. Sem zadnji mesec čistila okna bo beljenju, pa je bilo res veliko stegovanja. Kaj pa vem, če je to bilo zaradi tega? Sem tudi druge slišala, da so vse delale, pa ni bilo nič narobe. Pritrdila bi pa, da se otrok zasuka in posledično ovije okoli popkovnice pri plesu ali pri podobnih gibih (hitrih zasukih). LP
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.7.2008 23:38:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 13.7.2008 23:39:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem barvala kot pri norcih, hormoni pa to . Otrok se je rodil zdrav in tudi normalne barve :).
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 14.7.2008 11:29:34
|
|
|
|
*kinnie*
|
Jaz na te vraže ne dam kaj dosti..... Sama sem v tistem času pomivala okna....pospravljala na veliko, ker smo ravno takrat menjavali okna in belili, pa ni bilo nič narobe.
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 14.7.2008 12:00:12
|
|
|
|
5ra_28
|
Pleskanje sten bi naj škodilo v prvih mesecih, saj vonj barvil in hlapi, ki jih vdihujemo med pleskanjem pospešijo spontane splave in je celo znanstvaeno dokazano. VIR: revija mama. Dvigovanje rok, kot med obešanjem perila, na koncu nosečnosti bi naj povzročalo, da ti lahko voda odteče prej, kot bi ti sicer. Barvanje las pa odsvetujejo zato, ker barva pronica skozi lasišče in prihaja v tvoje telo in tako do otroka. Ampak to so zelo majhne količine. Zato je treba tudi opustit kreme proti mozoljem, ker vsebujeno eno močno sestavino, ki pronica skozi kožo in škodi otroku.
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 14.7.2008 12:05:24
|
|
|
|
Majuska
|
Ja ja, stare vraže ... take meni tašča vsake toliko spusti, pa tisto če se ti kake hrane zalušta, se ne smeš prijet na nekem delu telesa, ker bo imel otrok tam znamenje. Kr neki! Jaz na tele stare vraže raje preslišim
|
|
|
|
RE: Obešanje perila in beljenje?"! 2.8.2008 13:16:34
|
|
|
|
jovanotta
|
Haha to s tem, da če ti katera hrana zadiši in se potem nekje primeš in bo imel tam otrok ravno tako znamenje, mi je tudi meni tašča povedala. In ravno zato naj bi moja svakinja imela nekje na obrazu obliko oreha, ma jaz tega znamenja nisem še vidla ... Sicer pa mi je meni tudi mama odsvetovala preveč raztegovanja pri obešanju perila, ma ne zaradi popkovine, ma tako da baje ni dobro. Sicer pa vsako pretiravanje ni dobro, tako da ... Na nuhalni so nam rekli, da ima otročiček ovito popkovnico okoli vratu, pa sem prejšnji teden na ultrazvoku vprašala, če jo ima še, pa so mi rekli, da ne. Po mojem je res odvisno od otročička, koliko se on vrti v trebuhu. Ne vem, po mojem, če ti eno stvar nategneš, je manj možnosti da se ovije, kot če prosto plava v tekočini ... ne vem no, ma se mi zdi malo za lase privlečeno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?