|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Občutljiva dušica
15.5.2007 23:32:32   
muki1
Moja triletna hčerka je tako občutljiva da je joj. Kar ne vem, kako naj jo naredim bolj čvrsto, saj takšna bo težko preživela v tem krutem svetu.

Prvič sem opazila to njeno rahločutnost, ali kako bi rekla, ko sem bila še noseča in sem si snemala neke komade od Raimonda Lapa. Take nežne uspavanke za dojenča, pa sem ji potem dala poslušat. Pa je ena posebej nežna pesmica, kjer vsake toliko tak mil glasek pove mama. To jo je tako ganilo, da je začela jokati. To sem pripisovala zmedenim čustvom, ker sem bila že visoko noseča.....
Naslednjič je to bilo ob Božiču. Smo si naštimali svečke in poslušali ta CD ( pol leta pozneje). Spet je planila v jok ob tem komadu. Ko sem jo vprašala zakaj joka, je rekla, da ji je ta pesem tako lepa.
Zadeva se ponavlja, zmeraj ko sliši to pesem se tak razjoka.
A je možno, da se troletnik tako močno vživi v glasbo?

Zadnjič je imela vstavljen CD, na katerem so ful vesele pesmice...Kukarače, Pika Nogavička...pleše, skače..kar naenkrat je bila na vrti ena **** uspavanka...spet jok...... na vprašanje zakaj joka, je prišel odgovor, da ji je tako lepa ta pesem.

Danes gleda TV. Je bila reklama z nekim psičkom, pa spet jok....zakaj? Ker ji je kuža tako lep user posted image  user posted image  user posted image

Kaj naj? Kako naj postopam z njo? A je to normalno? Naj ignoriram, ali naj jo skušam narediti bolj žilavo....res ne vem. Prosim za nasvete.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 15.5.2007 23:33:25 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Občutljiva dušica
16.5.2007 6:35:11   
Anonimen
Meni to ne da je normalno, ampak mi je blazno, blazno lepo. Tvoja punčka je taka lepa dušica. Evo, zdaj imam jaz cmok cmok v grlu, ker mi je to taklo zelo lepo.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.5.2007 6:45:51   
Anonimen
To je eno krasno bitje,ki bo v življenju imelo čut za sočloveka,zato naj te nič ne skrbi,ampak bodi ponosna,da si mamica takšnemu otročku.
Mene so v otroštvu klicali mila jerauser posted image ker sem se tudi razjokala za vsako žalostno stvar,ali če sem slišala nežno pesem.In že kot otrok sem želela pomagati ljudem,ki so bili bolni ali revni.Takšna sem še danes,čeprav malo manj jokamuser posted image in še danes mi nekateri pravijo,da sem predobra,da ljudje to prevečkrat izkoristijo,vendar sem na to svojo lastnost ponosna.Tudi ti bodi na svojo pupo.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.5.2007 7:25:39   
anabanana
user posted image Bodi ponosna na njo! To, da je že zdaj tako dojemljiva je zelo dober znak! Poskušaj jo usmerjati v dejavnosti, kjer bo lahko pomagala drugim ljudem, živalim ... mislim, da bo imela izreden čut za sočloveka, ker ima tako sposobnost vživljanja ...

Je pa po drugi strani tudi res, da so taki otroci (ljudje) zelo dojemljivi tudi za slabe stvari in posledično velikokrat prizadeti ... dosti večkrat kot tisti z debelejšo kožo.

En user posted image za tvojo dušico.

krepat ma ne molat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.5.2007 7:32:08   
Anonimen
Oooooooo user posted image user posted image user posted image  kako lepo!

Dej jo fejst stisni še zame user posted image !

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2007 7:36:25   
Anonimen
res je!!! ne sekiraj se, ampak bodi ponosna na tako hčerko!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.5.2007 7:44:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

user posted image Bodi ponosna na njo! To, da je že zdaj tako dojemljiva je zelo dober znak! Poskušaj jo usmerjati v dejavnosti, kjer bo lahko pomagala drugim ljudem, živalim ... mislim, da bo imela izreden čut za sočloveka, ker ima tako sposobnost vživljanja ...

Je pa po drugi strani tudi res, da so taki otroci (ljudje) zelo dojemljivi tudi za slabe stvari in posledično velikokrat prizadeti ... dosti večkrat kot tisti z debelejšo kožo.

En user posted image za tvojo dušico.

Se podpišem!

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.5.2007 8:05:16   
muki1
Drage moje, hvala za vaša mnenja, saj je res en tak mali angelček. Ampak temu malemu bitju se v tem krutem svetu slabo piše, to me skrbi. user posted image

Ena prijateljica mi je zadnjič rekla, da je že zdaj tak bohem user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.5.2007 12:31:17   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Muki, jaz sem bila tudi ena taka zelo občutljiva dušica, ko sem bila otrok, pa mi danes nič ne fali. Saj s časom, izkušnjami se človek utrdi, spoznaš, da niso vsi ljudje dobri, ampak še vedno se ne pustiš razočarat in rineš s svojim karakterjem naprej.

Važno, da ima doma občutek varnosti in ljubezni, pa bo.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2007 14:29:42   
david
Ha, ha. To me spominja na mojega sina, ki se je enkrat na mile solze razjokal (komaj sem ga potolažil), ko sem mu malo bolj doživeto povedal pesmico "žabica je žejna bila, kvak, kvak, kvak, sredi blatnih mlak, ....". Sem se moral prav resno ugrizniti v ustnico, da nisem počil od smeha, ko sem ga tolažil. Zdaj pa ni več tako občutljiv.

d.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.5.2007 8:50:26   
Maxica
O, to je pa res ful lepo (seveda sem morala brž iti prebratuser posted image user posted image ). user posted image
Ti, kako se pa v vrtcu znajde? Se zna postaviti zase? Po moje ji ne bo hudega, zdaj je itak še tako majhna, ko bo pa čas za to, bo pa tudi že znala pokazat, da z njo ni šale. Ima pa res lepo dušico, miška mala.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.5.2007 21:51:59   
1ksantipa
Zaenkrat je to kul, če bo pa kasneje preveč občutljiva, boš pa itak takrat reagirala.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.5.2007 23:42:58   
poška
pesem doživlja zelo čustveno. bolj kot občutljivost bi jaz rekla,da je takrat nekaj čustveno doživela in zdaj vsakič podoživlja. tako kot mi starejši ob glasbi, ko nas ponese nazaj.

a ste imeli v družini kakšen pretrese takrat, ali pa je mogoče tako močno doživljala tvojo nosečnost, da prihaja nov dojenček. ali je to glasbo tudi ona poslušala kot dojenček?

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2007 13:07:23   
Mala_princeska
Draga Muki,
če se ne motim je tudi tvoje dete mala bikica? user posted image user posted image
No moja triletnica je prav tako zelo zelo nežna in občutljiva, hitro plane v jok.
Včasih se mi zdi, da kar prehitro plane v jok, da ji še prsta ne smem pokazati. Zelo je čustvena, najraje me stisne k sebi in se tako potolaži.
Ko vidi na cesti ali na sprehodu kako mrtvo živalico, vedno pravi bogi, bogi ptiček, mami mrču je user posted image  in skoraj zajoka. Zadnjič sva v ribniku našli malo mrtvo živalico in je bila čisto ganjena.
Da je občutljiva, sem pa ugotovila tako, ker vedno ko jo pridem v vrtec - jo nekdo porine, udari,...(mi toži kaj ji je kdo naredil), boh ne daj da se ona kam udari ali opraska.

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2007 9:42:13   
Anonimen
No, jaz sem pa taka vbistvu že vse življenje.
Zmeraj ko vidim mrtvo žival mi gre na jok, zmeraj gledam, da so drugi srečni, da ne trpijo, šele potem sem jaz na vrsti in take... Nobenmu ne morem naredit nič slabega, pa čeprav on meni dela slabo.
Samo mene to že počasi moti, da sem taka, sem že velikokrat nasrkala v življenju zaradi tega, samo si na žalost ne morem pomagat...

(odgovor članu Mala_princeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.11.2007 21:00:07   
Mlada mamica
Cela mami!user posted image

Bodi to kar si in ne to kaj si želijo drugi!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.12.2007 23:38:25   
Raho
Muki, mi imamo tudi enega takega doma. Pač so to otroci, ki so sposobni velike empatije. Naš joka, ko gleda Nodija, ko zvezdica odide nazaj k mamici, joka, ko vidi reklamo za Merci (pravi, da je lepa glasba), da ne rečem, kakšne težave smo imeli, ker mu je tašča za 1. november razložila, da so v grobovih ljudje, ki so umrli (smo potebovali 2 tedna, da smo mu razložili, da so bili bolni in da jih ne zebe, da so njihove duše v nebesih..., da je vsaj malo pozabil). Ma za to sem ji bila zelo hvaležnauser posted image .

Pa zgodbo o rojstvu Jezusa smo tudi opustili, ker je začel jokati, ko sem mu povedala, da se je Jezus rodil v hlevu, kjer so ga s svojim dihanjem grele kravice (je mislil, da bom jaz tudi tako rodila).

(odgovor članu Mlada mamica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2007 10:33:20   
TIA22
Naši otroci so res majni angelčki in prav je da pokažejo čustva. ko je meni moj malček rekel vse najboljše za roj.dan mamica in me objel, sem tako jokala, kot dež. In kaj je bilo potem??? OBa sva tulila in komaj sem mu dopovedala, da mami joka, ker je srečna. Moj ko je gledal risanko divjina prvič, je tako jokal, da ga nisem spravila k sebi cel dan. Naj pokažejo čustva, z leti bodo dozoreli in si kontrolirali čustva. takrat pa nam bo čudno, da ne jokajo toliko in da se zapirajo v svoj svet.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.