tinaaja
|
Mala pikica, Kmalu bo leto dni, od kar sva zvedela, da bo treba prekiniti nosecnost, ampak kmalu bo tudi cas,da se nama pridruzi najina pikica. Tako da ti pisem kot nekdo, ki je dal skozi prekinitev v 14 tednu in kot nosecka. Obcutki jeze so popolnoma normalni, jaz sem bila jezna na cel svet, tudi na mojega, da se je to moralo zgoditi, da sem morala jaz cez to, da je ostala praznina, sploh ko sem dojela, da je vsega konec. Prvi teden sem zjutraj samo odprla oci in so mi solze lile v potokih. Drugi teden se sestavljas in pocasi se poberes, ker drugega ti ne preostane. Moras naprej. In scasoma ostane le se slab spomin, ki pa ne bo nikoli izginil. Se vedno ostanejo v glavi datumi, misli, da bi moral imeti ... Ampak s casom ne boli in ne reze tako globoko v srce. S casom sprejmes bolecino in gres naprej. Edino tako lahko prides do tiste tako zelene pikice. Nosecnost po ss je prepletena s strahom, da se ponovi, upanjem, da rata in zmeraj vecjim trebuhom, ki te opominja, da pikica prihaja Glede ostalih pa je tako ... saj ne vedo, kaj bi rekli, kako reagirali.. Razumejo in vedo reagirati vec ali manj le tisti, ki so to dali skoz. kaksne sem poslusala - "najboljsa" reakcija je bila ta, da pa morda je prislo do ss, ker se nisem pripravljena bit mama Sem v mislih zenski odbila glavo, ampak zdaj se mi le smili, da je sploh izjavila kaj tazga. Sej bo, saj sta se mlada,..bla bla bla.. naj ti gre v en uses not, druzga ven. Ali pa povej direkt - jaz sem svojim prijatljicam, da tega ne zelim slisat in naj mi za bga ne govorijo takih neumnosti. Reakcije ziher niso take, ker bi nam zeleli skoditi, nas prizdeti, ampak so pokazatelj nihove nemoci in nevedenja, kako cjo reagirat. Sama pa si tista, ki bos morala prebroditi skozi vse obcutke, zalost in praznino, ki pridejo po ss. Verjamem, da si tok mocna in upam, da imas partnerja, ki ti bo stal ob strani. Meni je zelo pomagal on in moja mami. Definitivno pa smo tukaj tudi me zate, ko ti bo tezko, da se lahko izpoves, vprasas. Ko bo preteklo dovolj solzic, vedi, da te tam zunaj caka nasmeh, da se vrne na tvoj obraz - ko bos pripravljena. Ne pozabi tega in zelim ti, da se cim prej najdeta
|