Anonimen
|
Evo sem govorila s koordinatorko za pomoč v Železnikih. Dobrodošla je vsakršna pomoč. Predvsem in tudi materialna. Konkretnega popisa kaj kdo rabi še ni, ker so ekipe na terenu in delajo. Pravi, da se potrebuje praktično vse. Pohištvo, oblačila, posteljnina, otroška oprema, tudi igračke, kozice... Če je katera pripravljena prispevati v oblačilih, tako za odrasle kot za otroke in najmlajše, z otroško opremo, vozički in podobnim vred, pa je doma z Gorenjskega konca je zbirno mesto za ta material v OŠ Železniki (nasproti Domela). Za vse ostale, ki prihajate z drugih koncev SLO prosi, da se zorganizira prevoz (lahko to organiziramo me RRjevke same) in se tudi to pripelje na OŠ. Druga varianta pa je da stopite v kontakt z VAŠIMI lokalnimi izpostavami Karitasa ali RK (karitas in RK Škofja Loka in Železniki so itak tu mač preobremenjeni) in bodo pač oni nekako organizirali prevoz do Železnikov. Tiste, ki lahko pripeljete manjše količine oblek in podobnih 'potrebščin' oz. otroške opreme v Železnike lahko to storite nemudoma. Za večje količine pa bi bilo fajn počakat do naslednjega tedna, da se stvari kolikor toliko počistijo in uredijo. Vse tiste, ki ste pripravljene darovati tudi pohištvo in večje kose opreme, pa prosijo da se ti podatki posredujejo kar meni - Pikec0 RR. Torej vse tiste, ki bi želele prispevati kakršnokoli pohištvo in podobno naj se mi javijo na ZS. Občina bo te podatke zbrala in šla v akcijo, kako spravit to pohištvo do Železnikov, naslednji teden. Za večje kose opreme in vsega pa prosijo, da se jih ta trenutek ne vozi v Železnike, ker jih nimajo kam dat. Prav tako prosijo, da se ljedje ne samoorganizirajo ampak naj se priključijo organiziranim akcijam pomoči, ker bi v primeru, da se ljudje kar namalajo tam imeli več dela s tako skupino ljudi, kot s samim odpravljanjem posledic. HVALA ZA VSO NESEBIČNO POMOČ. Pikec0 RR Še tole od majček28: Tole je link internetne strani kjer lahko oddaš svoj 'oglas' kaj ponujaš, podarjaš. Sprejemajo pa vse, ker imajo (na veliko žalost ) v večini vse uničeno. je odprta možnost vnosa vašega oglasa, če imate doma morda odvečne, a še vedno uporabne stvari, ki bi prišle prav nesrečnim ljudem, ki jih je prizadela vodna ujma (oblačila, pohištvo, aparati, gospodinsjke potrebščine...).
|