|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   O vrtcu po ameriško
30.9.2008 20:42:06   
frutka_
En zanimiv članek sem našla o ureditvi vrtcev v Ameriki. Beseda teče tudi o pomembnosti predšolske vzgoje za razvoj otroka. Besedilo je v angleščini.
http://www.edutopia.org/preschool-comes-of-age 

Vaši kometarji ali misli o vrtcu...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: O vrtcu po ameriško
30.9.2008 21:12:21   
kaya2007
jaz menim, da učenje (seveda na tej stopnji še skozi igro in ne na silo) nikoli ni prezgodaj. je pa res, da je preblem s kakšnim namenom to forsirajo-mislim da predvsem zato, da bi skozi institucionalizacijo ljudi še bolj krojili v okviru svojih interesov.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2008 21:38:08   
frutka_
Kar se meni zdi zanimivo je to, da imamo mrežo vrtcev po SLO krasno organizirano v primerjavi s tem kar piše v članku.  Seveda pa je sistem še marsikje tog.
Kaya institualizacija je kar težka beseda za vrtec, se mi zdi da bolj paše v šolo.user posted image  Sicer pa ja, če je forsiranja preveč to vsekakor ni dobro za otroka. Ampak imam nekako zaupanje, da v vrtcu še nekega forsiranje ravno ni. Otrok ima v bistvu čas, da osvaja v svojem tempu. Ne vem kako je s tem v šoli.
Kaj si ti videla cene????

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2008 22:07:42   
kaya2007
saj s forsiranjem nisem mislila na učenje, pač pa na politiko, ki se zavzema za tak način "izobraževanja" v vrtcih.  skrbijo me interesi države, ne pedagogov. pa institucionalizacija se začne že pred šolo...si videla tisti stavek o učenju rutine? že malega otroka naučijo kako naj bi potekalo življenje: služba, družina, potrošnja-vsakodnevna rutina in imajo človeka pod kontrolo user posted image
gre pa meni kar malo na živce, da pri nas težko (če sploh) najdeš vrtce ali pa kakšne krožke za otroke mlajše od 4 leta, tuje jezike pa ponavadi  ponujajo še kasneje. saj mi je jasno, da majhen otroček ne more sprejeti ne vem kakšnega znanja, ampak sigurno mu pa ostane vsaj nekaj podlage za kasneje in mu je lažje, ker ima že v ušesih.
cen pa nisem opazila, sem bolj preletela.

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 30.9.2008 22:10:11 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2008 22:18:24   
frutka_
Tole z učenjem TJ je kar malo izzvenelo zadnje čase. Težava je bila v nasprotju mnenj med starši. Predstavljaj si skupino otrok, v kateri poteka tečaj učenja TJ. Nekaj otrok je vključenih in nekaj ne. Starši otrok, ki so vključeni so plačevali tako vrtec+tečaj, ki se je izvajal znioraj časa vrtca. Se pravi, da so starši plačali nekaj pri čemer njihov otrok niti ni prisostvoval. Sistem so tako poenotili in učenje TJ zavrnili. rešitev so našli v pop času. Po 15.uri lahko potekajo dodatne dejavnosti za otroke. Ko je uradni program zaljučen, če se tako izrazim. Rešitev se mi zdi ustrezna.
Kar se mi zdi idealno pa je integrirano učenje TJ. Se pravi vrtec+TJ hkrati s prijateljčki, znotraj skupine, pri isti osebi. Takih pilotskih projektov pa občine najbolj ne odobravajo. Predvsem zaradi finančne injekcije.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

spol, nuhalna svetlina
Admin

Lep pozdrav! Zanima me, koliko tocna je napoved spola pri nuhalni oz. kaksne izkusnje ima katera pri tem? Se bolj me zanimajo izkusnje pri dr. Kudrovi.

. (84%)

. (16%)

Število vseh glasov: 50

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!