ninocka
|
Na zacetku smo tud mi sterilizirali steklenicke in cuclje, zdej to nardi pomivalni stroj, drugac pa operem z vroco vodo in detergentom. V stanovanju ni klinicno cisto, poleg tega se non stop po njem podita 2 macka, tamal se plazi po tleh, vlece stvari iz omar in jih daje v usta. Pa kaj naj? Stojim za njim kot policaj in mu vsako stvar potegnem iz rok, razkuzim in vrnem? Tud zuni se plazi, igra se v peskovniku, v usta si daje kamencke in lopatke. Sej mu preprecujem, pa ne gre vedno. Kopamo se vsak dan, preoblecemo se cca. 2x na dan (zrad igranja v peskovniku), umivamo si rokice in obrazek. Ce mu kaj pade na tla, mu poberem in mu dam nazaj, ce je mozno tud sperem pod vodo. Smo pa skoz bolani, ampak ne na racun tega. Tud v obdobju, ko je bil se cist mali (2-3mesece) in smo bli zarad bolezni skoz doma, pa se ni plazil, pa ni v usta nic dajal, ni blo nic boljs. Je pac manj odporen (dokazano) in tko je. Sem se ze sprijaznila, da bomo do 3 leta verjetno bolj ali manj kar skoz bolani. Mene pa neki druzga zanima, pa da ne odpiram posebne debate - kolk od vas si ne opere rok po previjanju? To je pa men cist mem, da otroka previjes, ko je pokakan, pol si pa ne umijes rok, cez sekundo mu das v usta pa dudico (al pa karkoli), ki si jo prej steriliziral iz higienskih razlogov...to pri higeni pa mene resnicno moti. Tud mi, ko gremo na WC, si po opravljeni potrebi operemo roke, pa ceprav smo si rit brisali s papirjem in ne z rokami...