|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OVITA POPKOVINA ?
29.11.2005 10:21:51   
lumpy
user posted image  Punce  user posted image ,

prejšnji teden sem bila na pregledu in uz ( 32. teden ), z mano in malčkom je baje vse ok - nama je pa povedal ginekolog da popkovina malo čudno leži in sicer mu gre po sprednji strani čez trebušček in mimo rame kar je nevarno,  da se mu ovije okoli vratu.

Ima katera kaj izkušenj s tem, lahko karkoli pripomorem da se to ne bi zgodilo, se je kateri pri otroku to naredilo, kako se je končalo, karkoli...?  user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OVITA POPKOVINA ?
29.11.2005 10:35:42   
Anonimen
Mislim, da ima zelo veliko otrok popkovino ovito okrog vratu (naša Ana jo je imela tudi, dvakrat) in se to v 99% izteče brez posledic.

Sicer se pa ve, kaj še bolj pospešuje ovijanje popkovine: razne fizične aktivnosti (brisanje oken, obešanje perila na visoke vrvi ipd), ampak tudi če se takoj uležeš in ležiš do konca nosečnosti, se mu lahko ovije. Po mojem. Jaz se ne bi preveč sekirala.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2005 10:41:48   
lumpy
Hvala Meta .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2005 12:42:25   
čebelica maja
Ko sem rodila je imel moj fantek ovito popkovino okoli vratu in ene noge, je bil čist plav v glavo. Ampak se je rodil normalno brez posebnosti in komplikacij. Zdej jo ima mogoče tvoj ovito, pa bo že jutri drugače? Ne se sekirat!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2005 12:52:19   
Seven*
ZELO ZELO veliko otrok ima ovito popkovino. Nic se bat. Vazno je, da je dovolj dolga. Moja Ema je bila 3x zavita okoli vratu, pa je bilo vse ok pri porodu. Dobila je oceno 9. Jakob je bil zavit, vendar je bil popkovina prekratka, pa so ga pac na hitro vem zvlekli. Tud ni blo nobenih posledic..

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2005 14:02:11   
Anonimen
moj user posted image  jo je imel 1x okrog vratu.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2005 14:32:42   
petraz
Po porodu mi je babica rekla, da je imel Anže 1xkrat ovito popkovino okoli vratu in da je vse o.k. Slabost pa je ta, da mi ga ob porodu niso dali na trebušček user posted image user posted image  Ne se sekirat, to ni nič takega...

< Sporočilo je popravil petraz -- 29.11.2005 14:34:09 >

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2005 14:43:19   
valči
Oba moja otroka sta se rodila ovita s popkovino.Sin jo je imel dvakrat okrog vratu,pa ni bilo nič narobe,razen,da je težko šel ven;ne vem če je kakšna povezava.
Hčera pa je bila ovita okrog nogic in rokice,pa je tudi šla težje ven,čeprav je bil porod hiter in brez komplikacijuser posted image .Je pa bila verjetno tako ovita,ker sem jo prisilila,da se je rodila,beri:
brisanje oken,plesanje,seks,sem si bolano želela,da jo rodim.In verjetno sem res malo pospešilauser posted image
Ne se sekirat,vse bo vreduuser posted image

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2005 15:06:26   
Marogica
Tudi moj ta mlajši se je rodil z ovito popkovino in to 3x okoli vratu. Kot so že ostale zapisale, se rodi mnogo otrok z ovito popkovino, pa je z otroci vse v redu. Vendar se je moj zaradi tega prej rodil(36 teden), vsaj tako so povedale babice. Naj bi ga to "motilo".Tudi moj je bil OK, sicer so ga dali takoj na intenzivno nego, ker je bil nedonošen, pa tudi pregledali so ga če je vse v redu, zaradi popkovnice.
Meni so rekli, da je to odvsino tudi od dolžine popkovnice in če je ta zelo dolga, je verjetnost pač večja, da se otrok ovije. Moja je bila dolga 85 cm.
Kolikor vem, ne moreš nič kaj dosti narediti, ker ni odvisno od tebe, temveč tudi od otroka (koliko je živahen), dolžine popkovine. Mogoče bi bilo bolje, če ti ne bi nič povedali, ker si delaš dodatne skrbi. Vsaj jaz bi si jih, če bi o tem prej vedela.
Želim ti še nadalje lepo nosečnost in kratek porod

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2005 16:26:52   
ribica.
Tudi naša je imela ovito popkovino, vendar še danes ne vem ali je to tisti vzrok, zaradi katerega je sam iztis otroka trajal kar 4 ure. Vglanvem, čisto se je zataknila. Drugače pa je bilo Z njo ok.

Zdaj, ko pričakujemo drugega otročička, pa sem na nuhalni vprašala G, kako je s tem, če se nej res ne bi stegoval visoko, da se ne bi popkovina ovila, pa mi je rekla, da nima veze, samo nenadnih gigov naj se izogibam.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2005 16:55:40   
lumpy
Hvala vsem, zlate ste. Sem kar bolj pomirjena, ko vidim da je veliko tega in da se v večini primerov  ne zgodi najhujše.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.11.2005 23:46:28   
KODA
Naš tastarejši je tudi imel popkovino 1x zavito okoli vratu.
Rodila pa sem z CR,zaradi drugih težav.

< Sporočilo je popravil KODA -- 29.11.2005 23:47:41 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?