|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini?
19.2.2006 21:50:04   
Anonimen
Tiste, ki imate več izkušenj natem pravnem področju bi prosila za pomoč - situacija pa je sledeča.

Pred kratkim se nama je pridružil najin korenjaček, sedaj pa me zanima kako je ta zadeva z otroškimi dokladi, mož je namreč zaposlen v Avstriji, jaz pa pri nas.
user posted image Kako vse to poteka ? 
user posted image Kakšne papirje rabimo  ( jaz in on )?
user posted image Do kdaj je treba to urediti ?
user posted image Karkoli v zvezi s tem?

PROSIM ZA POMOČ
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini?
19.2.2006 23:04:57   
Anonimen
Kolikor jaz vem, je enako, kakor če bi bila oba zaposlena v Sloveniji. Treba je samo vpisati delodajalca in višino dohodka. Pa delodajalec mora potrditi obrazec, se mi zdi.Torej ga mora tvoj mož potrditi v Avstriji. Seznam celotne potrebne dokumentacije je na obrazcu samem. Če oddaš v roku treh mesecev po porodu, dobiš otroške dodatke od meseca poroda dalje, drugače pa od prvega naslednjega meseca po oddaji vloge naprej. Višina je seveda odvisna od višine vajinih dohodkov, razdeljenih po družinskih članih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2006 10:53:04   
Lorena
Ne razumem, kaj točno te zanima. To, da dela v Avstriji po moje ne menja situacije, ker dobiš otroške doklade iz države, kjer ima vsaj eden izmed staršev + otrok za katerega se to uveljavlja, prijavljeno stalno bivanje. Predvidevam, da je to SLO.
(Tudi jaz imam takšen primer...samo tega še nisem urejala).

Do kdaj je treba to uredit? Poglej si na spletno stran centra za socialno delo Šiška-kjer je veliko napisanega (VSE) kar se tiče različnih olajšav, tudi o otroških dokladih.

Jaz ti predlagam, da pokličeš na center za socialno delo. To bo še najbolj zihruser posted image

pa srečno 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2006 8:34:30   
lumpy
Hvala za pomoč punce.
Saj sem že spraševala na centru za socialno delo, ko sem oddajala papirje za porodniško, pa so mi rekli da jaz dam pri nas normalno vlogo za otroške dodatke, potem pa ko je tu rešeno , gre mož z tisto pogodbo v Avstrijo in naj bi mu tam plačali razliko - mož pa se je o tem pozanimal v Avstriji in so rekli da pri njih sploh ne obstajajo več dokladi, kot je bilo včasih.
Se pravi da pri nas sploh nevedo kako in kaj?

Lorena , če boš urejala te zadeve prej kot jaz, prosim javi mi - lahko tudi na privat

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2006 19:54:43   
Anonimen
Mene pa zanima nekaj drugega.
Zakaj sploh prijavljaš njegove dohodke pri nas?

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2006 9:33:19   
Anonimen
Ker je otrok državljan Slovenije, ker se v Sloveniji oddaja vlogo za otroški dodatek in ker je treba na vlogo vpisati dohodke obeh staršev (če ju otrok ima), ne glede na to, od kod so jih starši prejeli. Za višino otroškega dodatka je namreč pomembna višina dohodkov staršev, ne izplačevalec dohodkov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2006 9:39:17   
Anonimen
Ah, Kerensa, vem, da je "treba" ampak pri vsej svinjariji, ki jo počne naša država, se s tem res ne bi obremenjevala, če mi ne bi bilo treba.

Bom spremenila vprašanje, da bo bolj jasno:
Če Slovenija ne ve za dohodke tvojega partnerja, zakaj jih sploh vpisuješ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2006 9:45:56   
Anonimen
Če je oče otroka priznal, potem bodo vprašali, ali je zaposlen ali brezposeln. Če je zaposlen, ne more prinesti potrdila o brezposelnosti. In če je zaposlen, je treba povedati, kje. In če je zaposlen, potem tudi dobiva plačo. Plača oz. njena višina pa je tisto, kar ji zanima pri dodeljevanju višine otroškega dodatka.
Pa če Slovenija ve ali ne... izve... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.2.2006 9:52:36   
Anonimen
Če je oče otroka zaposlen v tujini, potem je v Sloveniji lahko brezposelen. Saj se mu ni potrebno prijavljati na Zavod za zaposlovanje, enostavno ne dela. Zakaj bi potreboval potrdilo o brezposelnosti?
V prošnji za otroške doklade navede, da nima dohodkov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2006 9:56:42   
Anonimen
Kje in kako pa ima potem urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje?
Potem bi moral biti v Sloveniji zavarovan kot občan, v Avstriji pa preko delodajalca, al' kako?
To pa ne gre. Smo v EU. Vse je isto.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2006 10:03:20   
Anonimen
Seveda v Avstriji preko delodajalca.
Pri nas pa nikakor, ker bi se sicer moral zavarovati po ženi, ZZS pa res potrebuje potrdilo o brezposelnosti. No, glede na to, da je slovenski državljan, bi ga teoretično lahko celo dobil.
Ja - pri nas se zavaruje po ženi, v Avstriji pa preko delodajalca. Naj koristi njihov zdravstveni sistem, zakaj pa ne?

Čeprav smo v EU Francka ne ve kaj dela Hans. Še v isti stavbi si podatkov v različnih sobah ne izmenjujejo, kaj šele meddržavno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
23.2.2006 19:26:24   
Anonimen
To sem pa opazila, ja (namreč da še v isti stavbi nimajo vsi podatkov, ki bi jih potrebovali).

Poznam primer ženske, ki je imela s.p., ki je dobro posloval, istočasno pa je prejemala zelo lepe vsote s CSD-ja kot brezposelna (pa tudi za moža in za otroka).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.2.2006 19:59:28   
Anonimen
Jaz mislim, da se bi dalo izvesti.
Partner je tako zavarovan kot sem zapisala, ona ne prijavi nobenih dohodkov z njegove strani, otroški dodatek je višji, hkrati ga pri dohodnini prijavi kot vzdrževanega člana pa vrtec posledično precej manj plača.

J... user posted image   tako državo!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?