Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 19.2.2006 23:04:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolikor jaz vem, je enako, kakor če bi bila oba zaposlena v Sloveniji. Treba je samo vpisati delodajalca in višino dohodka. Pa delodajalec mora potrditi obrazec, se mi zdi.Torej ga mora tvoj mož potrditi v Avstriji. Seznam celotne potrebne dokumentacije je na obrazcu samem. Če oddaš v roku treh mesecev po porodu, dobiš otroške dodatke od meseca poroda dalje, drugače pa od prvega naslednjega meseca po oddaji vloge naprej. Višina je seveda odvisna od višine vajinih dohodkov, razdeljenih po družinskih članih.
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 20.2.2006 10:53:04
|
|
|
|
Lorena
|
Ne razumem, kaj točno te zanima. To, da dela v Avstriji po moje ne menja situacije, ker dobiš otroške doklade iz države, kjer ima vsaj eden izmed staršev + otrok za katerega se to uveljavlja, prijavljeno stalno bivanje. Predvidevam, da je to SLO. (Tudi jaz imam takšen primer...samo tega še nisem urejala). Do kdaj je treba to uredit? Poglej si na spletno stran centra za socialno delo Šiška-kjer je veliko napisanega (VSE) kar se tiče različnih olajšav, tudi o otroških dokladih. Jaz ti predlagam, da pokličeš na center za socialno delo. To bo še najbolj zihr pa srečno
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 22.2.2006 19:54:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa zanima nekaj drugega. Zakaj sploh prijavljaš njegove dohodke pri nas?
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 9:33:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Ker je otrok državljan Slovenije, ker se v Sloveniji oddaja vlogo za otroški dodatek in ker je treba na vlogo vpisati dohodke obeh staršev (če ju otrok ima), ne glede na to, od kod so jih starši prejeli. Za višino otroškega dodatka je namreč pomembna višina dohodkov staršev, ne izplačevalec dohodkov.
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 9:39:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Ah, Kerensa, vem, da je "treba" ampak pri vsej svinjariji, ki jo počne naša država, se s tem res ne bi obremenjevala, če mi ne bi bilo treba. Bom spremenila vprašanje, da bo bolj jasno: Če Slovenija ne ve za dohodke tvojega partnerja, zakaj jih sploh vpisuješ?
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 9:45:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Če je oče otroka priznal, potem bodo vprašali, ali je zaposlen ali brezposeln. Če je zaposlen, ne more prinesti potrdila o brezposelnosti. In če je zaposlen, je treba povedati, kje. In če je zaposlen, potem tudi dobiva plačo. Plača oz. njena višina pa je tisto, kar ji zanima pri dodeljevanju višine otroškega dodatka. Pa če Slovenija ve ali ne... izve...
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 9:52:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Če je oče otroka zaposlen v tujini, potem je v Sloveniji lahko brezposelen. Saj se mu ni potrebno prijavljati na Zavod za zaposlovanje, enostavno ne dela. Zakaj bi potreboval potrdilo o brezposelnosti? V prošnji za otroške doklade navede, da nima dohodkov.
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 9:56:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Kje in kako pa ima potem urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje? Potem bi moral biti v Sloveniji zavarovan kot občan, v Avstriji pa preko delodajalca, al' kako? To pa ne gre. Smo v EU. Vse je isto.
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 10:03:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda v Avstriji preko delodajalca. Pri nas pa nikakor, ker bi se sicer moral zavarovati po ženi, ZZS pa res potrebuje potrdilo o brezposelnosti. No, glede na to, da je slovenski državljan, bi ga teoretično lahko celo dobil. Ja - pri nas se zavaruje po ženi, v Avstriji pa preko delodajalca. Naj koristi njihov zdravstveni sistem, zakaj pa ne? Čeprav smo v EU Francka ne ve kaj dela Hans. Še v isti stavbi si podatkov v različnih sobah ne izmenjujejo, kaj šele meddržavno.
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 19:26:24
|
|
|
|
Anonimen
|
To sem pa opazila, ja (namreč da še v isti stavbi nimajo vsi podatkov, ki bi jih potrebovali). Poznam primer ženske, ki je imela s.p., ki je dobro posloval, istočasno pa je prejemala zelo lepe vsote s CSD-ja kot brezposelna (pa tudi za moža in za otroka).
|
|
|
|
RE: OTROŠKI DOKLADI - zaposlitev v tujini? 23.2.2006 19:59:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz mislim, da se bi dalo izvesti. Partner je tako zavarovan kot sem zapisala, ona ne prijavi nobenih dohodkov z njegove strani, otroški dodatek je višji, hkrati ga pri dohodnini prijavi kot vzdrževanega člana pa vrtec posledično precej manj plača. J... tako državo!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?