|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OGGT test
10.5.2007 15:21:05   
annie
Danes sem v Mb na Sodni ulici imela OGGT test (50 g) in so mi tam rekli, da izvid dobi moja G. Sedaj pa me zanima, da v primeru, če je bil test pozitiven, ali to prej sporočijo, ali to šele zvem pri naslednjem obisku pri G? Ker se mi zdi, da če je test pozitiven, te še isti dan pokličejo, tako, da potem greš delat še tisti 100 g test...a se motim? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OGGT test
10.5.2007 15:31:39   
Anonimen
Jaz sem 4x delala test na Sodni ulici. Vsakokrat sem naslednji dan poklicala h svojemu G, kjer so mi povedali rezultat izvidov in če moram priti kaj prej.

Torej jutri pokliči G in vprašaj za izvide.

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2007 15:39:02   
annie
A so ti tam na Sodni rekli, da pokliči svojega G, ali ti je G sam rekel? Ker meni ni noben nič rekel, da naj pokličem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2007 15:57:33   
ursyka21
Pozdravljena!
Mene so oni sami klicali ko so dobili izvide in niso bli vredu! Če pa so ok te pa itak ne kličejo. Odvisno katerega ginekologa imaš?
Lep pozdrav

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2007 16:18:31   
annie
Moja G je Mojca Kopše Berčič...

(odgovor članu ursyka21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2007 16:32:22   
annie
Ursyka21, kdaj pa so te klicali, a še isti dan, ali pozneje?

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2007 17:14:45   
Anonimen
Jaz sem sama rada klicala. Izvidi so pri zdarvnikih okrog 11h, potem sem pa jaz že klicala. Če je vse v redu, ti tako že sestra pove, če pa ni, pa te ponavadi k zdravniku veže ali pa ti pove, kdaj naj prideš na posvet, kjer dobiš pol napotnico za 100g test.

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2007 12:55:50   
Tinča1
Pozdravljene!

Se opravičujem če zvenim glupo, samo zanima me, kaj je to OGG test in 100g test. In kaj s tem ugotavljajo user posted image  

Se zahvaljujem za odgovore.

Lp

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2007 14:24:39   
Anonimen
To je glukozni test, pri katerem se meri višina sladkorja v krvi. Torej, če je prisoten nosečniški (gestacijski) diabetes.

Se pa nejprej dela 50 g test, pri tem spiješ 50 g čiste glukoze, nato ti pa po 1 uri vzamejo kri in merijo raven sladkorja v krvi. Če se ta, presejalni, test izkaže za pozitivnega, torej visok sladkor, te pošljejo še na 100 g test, kjer ti najprej vzamejo kri, nato piješ 100 g čiste glukoze, nato ti še 3x v presledku 1 ure vzamejo kri in opazujejo, če se sladkor bistveno dvigne in kako se potem spušča nazaj. Če je ta drugi, potrditveni test, pozitiven, te pa pošljejo v diabetološko ambulanto, kjer dobiš nadaljna navodila glede diete in to.

Ponavadi se testi OGGT delajo okrog 28 tedna nosečnosti, razen, če ima G vzrok, da te pošlje že prej (debelost, diabetes v prejšnjih nosečnostih...)

Jaz sem 1. test delala v 16t, 50g je bil visok sladkor, 100g pokazal nič.
2. test sem delala spet v 28t. enaka zgodba. 50 g visok sladkor, 100g pa nič.

(odgovor članu Tinča1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2007 20:15:26   
Tinča1
Zvesta hvala ti za odgovor. mi je že bolj jasno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.5.2007 20:37:46   
Anonimen
Ni za kaj! Zato smo tukaj.

(odgovor članu Tinča1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?