ronja
|
mojcažan, če ti je nevzdržno, potem je boljše, da greš stran, če ne zaradi drugega, zato, da si dobiš samozavest, ker ti jo v tej situaciji dečko samo zbija. Pa tudi on te bo bolj spoštoval in bolj resno jemal, če bo vedel, da si tega sposobna. Kam lahko greš s tem denarjem? Če ne moreš k staršem ali bratom/sestram, če jih imaš ali h kakšn dobri prijateljci, potem si najemi eno sobico v stanovanju skupaj s kakimi mirnimi študentkami. To potem ni tako drago. Ali pa materinski dom. Če se odseliš, ti je dragi dolžan plačevati preživnino za otročička, pa tudi otroški dodatki za samohranilke so večji, tako da ne boš imela 270 E, ampak z vsem skupaj verjetno 2x toliko. S tem se pa že da preživet - sploh če si najdeš še kako delo, lahko na domu, lahko recimo kaj na računalniku, lahko se zmeniš s kako mamico, da ji varuješ še njenega otroka zraven in ti plača varstvo, s tem se da kar nekaj zaslužit, pa še s svojim malim si... Če recimo svojega malega navajaš na kahlico in ga daješ v pralne pleničke, je to tudi prhranek in če ga dojiš, ne boš porabila veliko samo zanj. Ker je mali star 7m, bo kmalu dovolj velik, da ga boš lahko vozla na stolčku v kolesu, stolček ni tako zelo drag, mogoče ti ga pa celo kakšna prijazna mamica da, ker ga ne rabi več. In si dokaj samostojna - če je kaj nujnega, da moraš hitro peljat malega v bolnico, pa pokličeš taksi al pa rešilca. Tak da naj te ne skrbi zaradi avta - naše babice so mele po 4 otroke brez avta in z možmi na fronti ali v taboriščih, pa jim je nekak ratalo, torej se da. Jaz sem malo skoz vozila na kolesu, sva čisto samostojni, tudi kadar sta lubi in avto na terenu za par dni, recimo. In januarja bomo 4 in bomo imel ravno toliko denarja na osebo kot ti, tak da se ne sekiraj preveč zaradi denarja, boš videla, da bo šlo! Res nisem v taki situaciji kot ti, vendar se mi zdi, da lahko tudi iz kake podobne kaj pametnega potegneš. Zdaj bo kdo seveda jezen, ker pač nsem v tej situaciji in se oglašam, ampak vem, da se lahko kaj podobnega tudi meni zgodi in imam rada vedno plan B - prevečkrat namreč pridejo prav . Zato ti pač napišem, kaj bi naredila jaz.
|