zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Mislim, včasih mi je kar slabo, kakšno aroganco in lenobo si privošči osebje državnih institucij...... Meni tudi - da ne govorimo. Sicer malo izven konteksta, pa dobro - mi imamo na naši izpostavi ZZZS take arogantne ženske, da te kar mine, če morš it tja kaj urejat. In smo imeli situacijo, da je umrl tast, firmo bo oz. zdaj že je dedoval moj mož, vmes do zapuščinske se pa pač ne da naredit prenosa firme in smo pač v skladu z zakonom delali še vse na tastovo ime in tastovo davčno št. Pridem pa potem, ko je bil prenos že narejen, na ZZZS naredit spremembo (odjavo delavcev in ponovno prijavo na novo ime firme), pa mi ženska začne nakladat, da bi bilo treba z dnem smrti delavce odjavit, jih dat vmes na borzo in ne vem kaj še vse ... V sekundi mi je dvignilo pritisk, sem ji scitirala zakone, slučajno sem neke printe imela celo s sabo, ker sem pred tem še nekaj drugega urejala in sem ji še tisto pod nos pomolila, naj si prebere, zapovrh sem ji pa še z odvetnikom zagrozila, če ne bodo naredili tako kot je treba (ker vem, da ZZZS ma sploh včasih neke svoje čudne ideje), pol je pa v sekundi obrnila ploščo in začela jamrat, da oni pa to ni nič vedela, da je tako, da saj jih nihče nič ne obvesti, kako in kaj, da saj oni tam bi morali biti že skoraj pravniki ... češ da saj zdaj se bodo pa na našem primeru naučili, pa bodo drugič vedeli, kaj in kako. Mater jim vidim - ne morem lepše rečt - če si sam ne poiščeš informacij, bi te v taki situaciji, ko si že itak na tleh, še povsod zafrknili, ker so preleni, da bi spremljali vsaj tiste zakone, ki se tičejo konkretno njihovega dela in moraš ti biti tisti, ki jim poveš, kaj in kako, če ne ti vse zafrknejo. Saj sem rekla ženski - da mi smo tudi morali zraven te situacije postati že kos pravnika, ker kamor koli pridem urejat zadeve, ne samo da mi ne znajo svetovati, še vse bi mi narobe naredili, če si ne bi jaz prej prebrala zakonov in točno vedela, kaj in kako. Taka je ta naša javna uprava. In če sem se kaj naučila v tej situaciji, sem se to, da se ne moreš nič zanesti na nikogar razen nase. Tako - pa sem se malo skašljala.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 25.3.2011 17:06:48 >