|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očka na porodniškem dopustu
28.8.2008 9:28:00   
Mesečnica
Da se malo pohvalim ... ne mi zameriti ... user posted image

Ko berem teme na tem forumu, vedno bolj ugotavljam, kako fajn moža imam, vsaj kar se skrbi za otroka tiče user posted image user posted image user posted image . Našega 15-mesečnika že od rojstva naprej brez problema previje, nahrani, kopa, pelje na sprehod, z njim divja po hiši, sam je šel z njim k pediatru (ko sem jaz zbolela)  ipd.

Evo, midva zdaj čakava drugega otroka, razlike med otrokoma bo samo dobrih 16 mesecev. Zdaj sva se odločila, da si bova porodniški dopust + dopust za nego in varstvo otroka razdelila. prvo polovico bom koristila jaz, drugo pa mož user posted image . Pa se mi zdi, da takrat, ko bo sam z otrokoma, kakšnih večjih problemov ne bo. Pravi, da se zaveda, da ne bo lahko, a se kljub temu že vnaprej veseli tistega pol leta, ko bo doma. Jaz pa tudi user posted image . Ne me narobe razumeti, rada sem mama, rada sem z našim malčkom, a bom šla zelo rada tudi nazaj v službo user posted image user posted image user posted image . Še sploh, ko bom vedela, da sta mala dva v dobrih rokah. Verjetno mi bo težje potem, ko bosta šla po poteku porodniške v vrtec.

Ima še katera tako izkušnjo, da je bil očka z otrokom/otroci nekaj mesecev na porodniški? Od moje kolegice mož je bil doma večji del porodniške pri 2. in 3. otroku, pa mu je bilo obakrat zelo žal, ko je moral spet v službo, tako fajn so se imeli user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Očka na porodniškem dopustu
28.8.2008 9:29:46   
lemavrica
Moj bi jo vzel, če bi jaz predčasno dobila službo, vendar se je potem tako izteklo da je ni rabil jemat. mu pa nebi bilo problema.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.8.2008 10:02:39   
Raho
Ja, moj mož je bil doma tko pri prvem kot sedaj. Delava pa vsak 4 ure.
In meni se to ne zdi nič takega, saj sta otroka enako njegova kot moja.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.8.2008 10:15:38   
FLASK_A
Najbrž imajo vaši partnerji take službe, da si to lahko privoščijo?

Moj niti slučajno ne more delat samo po 4 ure, tako da se o tem niti ne pogovarjava... Bi pa tudi meni pasalo, ja.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.8.2008 10:35:44   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Oh, tega pa ne bi rekla...

Po zakonu pripada dopust za nego in varstvo otroka ali materi ali očetu. Lahko pa si ta dopust delita, tako kot si ga midva.

In kolikor vem, se je priporočljivo, da se zakonodaje držijo vsi delodajalci, ne? Če se je ne, vemo, kaj se da narediti.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.8.2008 11:18:12   
Mesečnica
Moj mož že ve, da bodo v službi vse prej kot veseli, ko jim bo povedal, da ga pol leta ne bo, zato sva zaenkrat še tiho. Pri meni vedo, da pridem nazaj že čez pol leta in je to zanje super, ker imajo itak probleme z nadomeščanjem (imam pač tako službo, da se nadomeščanja ne da enostavno urediti).

Delodajalec ti izrabe dopusta za nego in varstvo otroka ne more preprečiti. Zakon obema staršema daje enako pravico do izrabe teh 260 dni. Midva se odločila za možnost, ko je na dopustu za nego in varstvo otroka naenkrat le eden od staršev (najprej nekaj časa jaz, zadnjih 6 mesecev pa mož), seveda s polno odsotnostjo z dela, ker se nama osebno varianta, da delava vsak za 4 ure, ne bi tako dobro obnesla.

Seveda ti pa delodajalec, v kolikor mu tvoja odločitev ni všeč, lahko nagaja; ta možnost vedno obstaja, recimo tudi, če imaš službo za NDČ, te lahko skuša izsiljevati s kakšnimi slabimi osebnimi ocenami ipd. Pri mojemu možu ta možnost nagajanja s strani delodajalca obstaja, zato bo v službi verjetno povedal šele tik pred zdajci - po zakonu se moraš o izrabi dopusta za nego in varstvo otroka odločiti najkasneje 30 dni pred potekom porodniškega dopusta, torej 30 dni pred potekom 105 dni, kolikor traja porodniški dopust.

V najinem primeru bi bil torej možev delodajalec obveščen dobre 3 mesece prej kot bi mož dejansko šel na dopust. Sva se pa zavestno odločila, da tvegava, da možu v teh 3 mesecih nagajajo na vse možne načine in ga v skrajnem primeru iz maščevanja skušajo tudi odpustiti (pa čeprav ima službo za NDČ - saj veste, načini, kako nekoga odpustiti, se najdejo). Žal ima pač takega delodajalca, da samo navzven govori, kako ima čut za socialo in družino ipd. Če res ne bo šlo zlepa, bo pa pač novo službo poiskal - na srečo ima deficitaren poklic, tako da to ne bi smel biti tak problem.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.8.2008 11:19:04   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Oh, tega pa ne bi rekla...

Po zakonu pripada dopust za nego in varstvo otroka ali materi ali očetu. Lahko pa si ta dopust delita, tako kot si ga midva.

In kolikor vem, se je priporočljivo, da se zakonodaje držijo vsi delodajalci, ne? Če se je ne, vemo, kaj se da narediti.

Vem, kako gre to. Sam v njegovem primeru je res nemogoče, ker je na takem položaju v službi in mu ta ne dopušča take odsotnosti. Sej se ne pritožujem, sam včasih bi pa pasalo malo razdeliti obveznosti...

Na kakšnih položajih so pa vaši partnerji? Če ni skrivnost...

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.8.2008 11:30:54   
Raho
Tudi jaz sem v službi na takem položaju, da je nisem mogla zapustiti za celo leto. zato pa ej padel tak kompromis. jaz 4 ure, on 4 ure.

Je pa javna uprava.

< Sporočilo je popravil Raho -- 28.8.2008 11:31:07 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.8.2008 11:32:03   
Mesečnica

Vem, kako gre to. Sam v njegovem primeru je res nemogoče, ker je na takem položaju v službi in mu ta ne dopušča take odsotnosti. Sej se ne pritožujem, sam včasih bi pa pasalo malo razdeliti obveznosti...

Na kakšnih položajih so pa vaši partnerji? Če ni skrivnost...

Moj mož dela v proizvodnji, ima pa deficitaren poklic, tako bodo za teh 6 mesecev, ko ga ne bo, težko dobili nekoga, ki bi nadomeščal, še zlasti zato, ker z delavci ravnajo kot svinja z mehom in zato ljudje na veliko odhajajo drugam. Ampak to je problem nadrejenih, ne mojega moža ...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.8.2008 11:45:04   
ronja
Sama nimam te izkušnje, ker se nama bolj splača, da sem jaz na porodniški, ker bom tako lahko dalj časa zaposlena, imam namreč pogodbo za določen čas (med porodniško pa mi status miruje). On ima sicer pogodbo za nedoločen čas in če bi si želela, bi šel gotovo na porodniško - samo nama je obema pasalo, da sem jaz doma, sploh pa tamali... Pa tudi mala se je hotela še kar precej dojit pri 11 mesecih, on pa nima zizeuser posted image ...

Je pa moj bivši bil doma pri hčerkici, sicer ne pol leta, ampak ne vem točno koliko, mogoče 3 mesece. Pa so bili vsi zelo zadovoljni. mi je še ful priporočal, da naj probava.

Na splošno če se moški postavi za te pravice, mislim, da mu jih rata uveljavit. Je pa vprašanje tudi, koliko si on to želi... Saj veste: "nihče ni nepogrešljivuser posted image "

Neposredna povezava do sporočila: 10
28.8.2008 12:03:18   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sama nimam te izkušnje, ker se nama bolj splača, da sem jaz na porodniški, ker bom tako lahko dalj časa zaposlena, imam namreč pogodbo za določen čas (med porodniško pa mi status miruje).

Tega pa ne razumem dobro. A hočeš malo razložiti?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.8.2008 12:11:00   
Mesečnica
Meni se zdi, da je kar nekaj takih očkov, ki bi si želeli biti vsaj kakšen mesec doma z otrokom, pa so mamice tiste, ki se težko odločijo za predčasno vrnitev nazaj v službo user posted image

Mene večina žensk, ki so že mamice, kar malo začudeno pogleda, ko rečem, da bom šla zdaj, pri drugem otroku, že po pol leta nazaj v službo. Tipičen komentar je: "Kaj res moraš prej nazaj v službo?!" ali pa: "A to je tvoja odločitev???" user posted image user posted image user posted image

Ja, seveda je moja odločitev, moja in moževa skupna odločitev, tega si oba želiva. Jaz mu z veseljem prepustim del dopusta za nego in varstvo otroka, in sicer iz dveh razlogov: a) ker v življenju nisem le mama in bom naslednje leto spomladi že prekleto pogrešala del sebe, ki je zdaj postavljen na stranski tir, ter b) ker možu privoščim, da ima malo več časa, ki ga lahko preživi z otroki, da bo z njimi lažje vzpostavil tako vez, kot si jo želi user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.8.2008 13:48:26   
ronja
Volga, čas je določen s tem, da nekaj naredim (med drugim doktorat), ne pa samo z leti. je določeno, v kolikem času moraš to naredi, vendar se med daljšo odsotnostjo zaradi bolezni ali med porodniško status zamrzne in projekt takrat čaka, ker ga itak nihče drug ne dela kot jaz in mentor, ki me vodi. Tak da se mi splača met zdaj otročke, heheuser posted image . Ker potem je vprašanje, če bom dobila službo, ki bi mi to tako lahko omogočala...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.8.2008 14:31:58   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Volga, čas je določen s tem, da nekaj naredim (med drugim doktorat), ne pa samo z leti. je določeno, v kolikem času moraš to naredi, vendar se med daljšo odsotnostjo zaradi bolezni ali med porodniško status zamrzne in projekt takrat čaka, ker ga itak nihče drug ne dela kot jaz in mentor, ki me vodi. Tak da se mi splača met zdaj otročke, heheuser posted image . Ker potem je vprašanje, če bom dobila službo, ki bi mi to tako lahko omogočala...

Aha, ja, zdaj pa razumem. Hvala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.8.2008 14:37:44   
srki
Ne, midva tega nisva prakticirala.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.8.2008 15:32:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mesečnica
Ima še katera tako izkušnjo, da je bil očka z otrokom/otroci nekaj mesecev na porodniški?

Ja, jaz... na porodniški sem bila en mesec, delat sem šla tri tedne po porodu... takrat je moj mož še hodil na izobraževanje poleg službe, jaz pa sem delala nočno izmeno... zaradi urnikov obveznosti (imava pa še enega osnovnošolca) sva se tako veliko lažje uskladila... za vikende pa sem bila doma in moj mož je takrat delal... problemov ni bilo glede tega nobenih - edino to, da me je moj sin do enega leta klical "ata". user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
28.8.2008 16:54:03   
Freycha
mojemu sicer ni bilo potrebno ostati doma celo porodniško, je pa zaradi njegove službe ogromno doma in takrat mi je vzel ogromno breme iz pleč. Tudi sedaj, ko sem šla nazaj v službo, pa mala še ni šla v vrtec, je on v bistvu edini, ki malo čuva. Celo tako, da si je nekaj dnevnih izmen menjal na nočne, pa potem imel čez dan malo, zvečer šel v službo, zjutraj je spet malo prevzel in šel zvečer spet v službo, pa naslednji dan spet malo itd.....

res, takih možekov ali pa v.d. možekov ne najdeš vsak dan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.8.2008 17:01:16   
Anonimen
Ja, jaz... na porodniški sem bila en mesec, delat sem šla tri tedne po porodu...

No ampak tole verjetno ni bila uradna prekinitev porodniškega dopusta, ali pač?

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.8.2008 17:54:29   
Naja31
Našega 15-mesečnika že od rojstva naprej brez problema previje, nahrani, kopa, pelje na sprehod, z njim divja po hiši, sam je šel z njim k pediatru (ko sem jaz zbolela) ipd.

Oprosti, ampak meni se to zdi vse normalno da moški dela. Moj mož dela vse to z obema otrokoma in še več.  In se mi ne zdi da bi ga zdaj morala zaradi tega posebej hvaliti. Kdo pa mene hvali? Pa saj nista samo moja otroka.

Na proodniško pa ni šel, ker ni v rednem delovnem razmerju. Če dela je denar, če ne dela ga ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.8.2008 17:57:04   
Naja31
Volga, čas je določen s tem, da nekaj naredim (med drugim doktorat), ne pa samo z leti. je določeno, v kolikem času moraš to naredi, vendar se med daljšo odsotnostjo zaradi bolezni ali med porodniško status zamrzne in projekt takrat čaka, ker ga itak nihče drug ne dela kot jaz in mentor, ki me vodi. Tak da se mi splača met zdaj otročke, hehe . Ker potem je vprašanje, če bom dobila službo, ki bi mi to tako lahko omogočala...

A si MR?
Jaz sem bila, med prvo porodniško se mi je status zamrznil. Doktorirala sem 2 meseca pred drugim porodom. konec leta mi pogodba poteče, ampak mi zagotavljajo, da dobim novo. Upam, da res.

Če si MR, je definitvino najbolje, da imaš takrat otroka, ker se ti nikjer drugje  pogodba za določen čas ne zamrzne.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.8.2008 18:05:05   
Anonimen
Ima še katera tako izkušnjo, da je bil očka z otrokom/otroci nekaj mesecev na porodniški?

Ne, je pa vse nadoknadil po njej user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 21
28.8.2008 19:15:14   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Našega 15-mesečnika že od rojstva naprej brez problema previje, nahrani, kopa, pelje na sprehod, z njim divja po hiši, sam je šel z njim k pediatru (ko sem jaz zbolela) ipd.

Oprosti, ampak meni se to zdi vse normalno da moški dela. Moj mož dela vse to z obema otrokoma in še več.  In se mi ne zdi da bi ga zdaj morala zaradi tega posebej hvaliti. Kdo pa mene hvali? Pa saj nista samo moja otroka.

Ja, se strinjam, da je to vse normalno, da moški dela. Meni se je tudi vedno tako zdelo. Ampak, ko berem tale forum in malo poslušam, kako je pri kolegicah, pa ugotavljam, da to žal le ni tako normalno in običajno, kot bi si človek mislil. Pa si vedno znova rečem, da imam očitno srečo, da je moj mož tak, kot je (ali pa sem imela dovolj pameti, da sem takega izbrala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ).

No, mu pa tudi povem, da cenim to, da je tak, ne da bi ga morala jaz priganjati. Samo pazim, da pohvala ni preveč pogosta, da se ne bo še prevzel user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 28.8.2008 19:18:52 >

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.8.2008 23:27:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99
Ja, jaz... na porodniški sem bila en mesec, delat sem šla tri tedne po porodu...

Ne, ni bila. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.8.2008 12:32:24   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Ne, ni bila. user posted image

Dobra si, da si zmogla - mislim telesno. Jaz sem bila tri tedne po porodu še tako na "low energy", da res ne bi mogla dobro delati.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.8.2008 23:18:31   
Kerensa*
Imela sem srečo, da sem imela lahek porod... in moža, ki se je v otroka zaljubil user posted image ... četudi bi bila doma, bi se vseeno on zagrebel, da bi bil več z njim... pa tašča in tast, katerima je to prvi vnuk... huh, komaj sem ju uspela sproti metati ven iz stanovanja user posted image ... no, ker pa nisem imela mleka, otroka nisem dojila in tako je bil odhod v službo enostavnejši... vse, razen dojenja, namreč lahko naredi tudi oče... poleg tega pa z eno plačo ni šlo... samo finančno je bilo takrat boljše, da sem šla delat jaz, ne mož.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?