|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oči, ti si moj chef
11.12.2012 9:33:07   
kalbo
Kakorkoli ne maram preveč resničnostnih šovov, mi je bil tale zadnji kar pozitiven. Če ne drugega so se otroc začel zelo zanimat za kuhinjo. No in zadnjič dam na mizo kosilo in moja hči na koncu izjavi: "Oči, ti si moj Chef". Pol se pa spomne, pa se k ženi obrne: "Mami, sej ti si pa pomočnica". user posted image Sm bil kar mal ponosen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 9:40:16   
Tippi
Moji pubertetnici in tudi meni, je najbolj všeč to, da je končno zmagala poštenost, pravičnost in delovnost!

ps. pri meni moj lubi vsakič ko skuham začne: Tekstura ok, okusi se prepletajo, prezentacija ok, mal bo treba delat še na kreacijah, ampak je TOP user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 9:56:46   
Paštetka
Verjetno se ne spomniš, ampak eni 5 let nazaj sem te fehtala recept za golaž, ki si ga tako hvalil, pa ga še do danes nisem dobila.
to ti pa zamerimuser posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 10:06:52   
kalbo
7 kil govedine (pleče, stegno)
6-7 kil čebule
pest sesekljanega česna
eni veliki pelati
buteljka kabarne suvinjona
sol
poper
lovorov list
majaron
kumina
sladka paprika
ostra paprika

V 14 litrski kotel daš malo olja in na mrzel kotel čebulo, začneš segrevat in soliš, in potem približno eno uro tenstaš čebulo, dodaš ji kumino, papriko in lovorove liste. Po približno eni do dveh urah dodaš meso, poper in česen in potem to kuhaš in kuhaš in kuhaš nadaljni dve uri, potem približno uro do uro in pol pred koncem dodaš zmiksane pelate, vino in ostale začimbe. Pol pa lepo počasi dodajaš sol in začimbe do željenega okusa. po pelatih in vinu se mora kuhat vsaj še eno uro.

To je to.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.12.2012 10:07:14 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 10:09:44   
ronja
Moji pubertetnici in tudi meni, je najbolj všeč to, da je končno zmagala poštenost, pravičnost in delovnost!

O čem vi to?

Ja, pri nama sta malidve že od malega na kuharijo mahnjeni. Tamala še ni dobro govorit znala, ko je že vedela, od kod je kak recept: "Po Zemzliju" (prevod: po Ramsayuuser posted image )

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 10:24:09   
tečla
ronja po moje je mišljeno da je včeraj Andrej v šovu Gostilna išče šefa zmagal.

kalbo recept zveni dobro, samo količine pa so za vojsko nahranit.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 10:24:11   
kalbo
Mi o Gostilna išče šefa.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 10:40:29   
ronja
Hvala. Sem za lunouser posted image . No, ampak saj sem zadnjič celo gledala 10 minut, ker smo bili pri dedijuuser posted image (a to šteje?user posted image ). Nimam pa pojma, katerega sem gledala.

kalbo, da tale golaž fotru skuham, ga bo mel za celo leto (ideja za rd) - bi mu ga, če bi mel večji zmrzovalnik, samo potem pa ne bi mel placa za sladoled, ko bomo pri njem (sebi v skledo pa ne bom pljuvalauser posted image ).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 11:11:05   
saska27
Še jaz dodam svoj piskrček k prvemu postu:

kalbo, pred leti si na RR objavil recept za domači kruh. Izdelek je tako dober, da še zdaj pečem kruh samo po tem receptu in mnogim sem ga že razdelila.
In kot zanimivost: ta kruh ima popolnoma enak okus, teksturo in končni izgled kot kruh moje ome (itak najboljši na svetu), samo receptura, "mizenplas", čas in temperatura peke so čisto drugačni user posted image . Torej: hvala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 12:07:22   
tečla
saska27 al pa kalbo a je kateri od vaju toliko prijazen in napiše ta recept?
Za kruh mislim.
Hvala

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 12:07:44   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

7 kil govedine (pleče, stegno)
6-7 kil čebule
pest sesekljanega česna
eni veliki pelati
buteljka kabarne suvinjona
sol
poper
lovorov list
majaron
kumina
sladka paprika
ostra paprika

V 14 litrski kotel daš malo olja in na mrzel kotel čebulo, začneš segrevat in soliš, in potem približno eno uro tenstaš čebulo, dodaš ji kumino, papriko in lovorove liste. Po približno eni do dveh urah dodaš meso, poper in česen in potem to kuhaš in kuhaš in kuhaš nadaljni dve uri, potem približno uro do uro in pol pred koncem dodaš zmiksane pelate, vino in ostale začimbe. Pol pa lepo počasi dodajaš sol in začimbe do željenega okusa. po pelatih in vinu se mora kuhat vsaj še eno uro.

To je to.



HVALA.
Bom ta recept uporabila spomladi, ko bomo imeli v bloku spet skupinski piknik user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.12.2012 12:10:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu saska27)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 12:12:18   
kalbo
Mam doma napisanega. Če se spomnem napišem popoldne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 17:31:03   
saska27

kalbov kruh

Šilce mleka + šilce vode + žličko sladkorja v lončku malo segreješ, da je mlačno (ne prevroče ali premrzlo).

V tem raztopiš kocko kvasa in čez potreseš ščepec moke. Pustiš vzhajati do vrha lončka.

Kilogram moke preseješ v veliko posodo, v sredini narediš jamico in dodaš žlico soli (raje več kot malo). Ko je kvas vzhajan, ga vliješ noter in dodaš še 750 mililitrov vode. Premesiš, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati - kako uro oz. do roba posode.

Pripraviš si pekač - na peki papir posipaš koruzni zdrob. Testo še enkrat premesiš in ga takoj presipaš na pekač. Potreseš z malo moke, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati kake pol ure. Vmes vklopiš pečico na 240 stopinj. Preden daš kruh v pečico, narediš na vrhu z nožem nekaj zarez. Pečeš 35 minut, vzameš ven in za kratek čas pokriješ z vlažno krpo, da ne bo skorja trda.

P. S: Meni je najboljše moka tip 850, kvas pa Fala.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 19:19:55   
PeggyBundy

IZVIRNO SPOROČILO: saska27


kalbov kruh

Šilce mleka + šilce vode + žličko sladkorja v lončku malo segreješ, da je mlačno (ne prevroče ali premrzlo).

V tem raztopiš kocko kvasa in čez potreseš ščepec moke. Pustiš vzhajati do vrha lončka.

Kilogram moke preseješ v veliko posodo, v sredini narediš jamico in dodaš žlico soli (raje več kot malo). Ko je kvas vzhajan, ga vliješ noter in dodaš še 750 mililitrov vode. Premesiš, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati - kako uro oz. do roba posode.

Pripraviš si pekač - na peki papir posipaš koruzni zdrob. Testo še enkrat premesiš in ga takoj presipaš na pekač. Potreseš z malo moke, pokriješ s krpo in pustiš vzhajati kake pol ure. Vmes vklopiš pečico na 240 stopinj. Preden daš kruh v pečico, narediš na vrhu z nožem nekaj zarez. Pečeš 35 minut, vzameš ven in za kratek čas pokriješ z vlažno krpo, da ne bo skorja trda.

P. S: Meni je najboljše moka tip 850, kvas pa Fala.


Saska, ti si tukaj malce pobrkala mere? 750 ml vode? Taka masa je kot pašteta.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 19:45:39   
saska27

IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Saska, ti si tukaj malce pobrkala mere? 750 ml vode? Taka masa je kot pašteta.



Ne, ne, je kar prava količina. Nič paštete, dober kruh user posted image

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 20:53:10   
PeggyBundy
Saska, sem poskuzila zdaje in sem morala dati zraven še ca 300 g moke...ker je bila dobesedno kaša user posted image zdaj pa je ok.
Si prepričana, tričetrt litra vode?

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 21:03:39   
mateyka
moj recept ma 3 deci tekočine na 700g moke..

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 21:12:01   
saska27
Joj, vidim, da je moj prejšnji post bil zavajajoč - v začetku je masa res bolj kot ne pocasta, a čisto razleze se tudi ne.
Sicer pa jaz vedno delam iz takih količin, torej kilogram moke in 7,5 dcl vode.

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Oči, ti si moj chef
11.12.2012 22:38:26   
PeggyBundy

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

moj recept ma 3 deci tekočine na 700g moke..


Ja, tako bo dobro. Če preračunam dodano moko na prejšnji recept, pride realno ravno 1,5 dl na 350 g.

Res ne vem, kaj bi počela s tistim tekočim testom? Bilo je skoraj tekoče, nemogoče zamesiti.

Priznam pa, da je kruh danes uspel, kot že dolgo ne.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 8:21:25   
kalbo
Če me spomin ne vara gre v ta recept okol pol litra tekočine, odvisno od moke.

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 8:46:46   
alda
vidim da obvladate sceno!
user posted image user posted image user posted image

a lahk še kak dober recept za orehovo potico, ker meni testo vedno pride nekam zbito, pa mi skorjica,kljub temu da jo "preluknjam" vedno odstopi od testa user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
12.12.2012 9:02:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu alda)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 9:29:00   
alda
ja Ankica, nadev je ok, ampak testo mi ni lih fajn "mehurčkasto",nekam zbito se mi zdi!
a napišeš recept user posted image

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Oči, ti si moj chef
12.12.2012 9:38:23   
pomlad08
Kruh iz pocastega testa (recimo 7-8 dcl vode na 1 kg moke) je v resnici slasten - ampak samo prvi dan. Potem postane pa nekako "čigumast". Res, probite, nam je ful dober, ga vedno spečem na ta način npr. za obiske (ker vsega isti večer pojemo). Seveda pa se tistega "poca" ne da oblikovati kot običajno testo - jaz ga kar z žlico nadevam na peki papir, da nastanejo take male žemljce. Če jih potreseš še s kakšnimi semeni, al pa slanino, sirčkom, je čista zmaga. Priporočam!

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?