|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očetovstvo in priimek
5.8.2005 18:50:48   
Anonimen
Kakor je nekaterim že znano, sem v "čudoviti" situaciji - uradno se sicer še vedno ločujem od bivšega moža (s tožbo), vendar imam že leto in pol "novega" izvenzakonskega partnerja, s katerim živim in s katerim pričakujeva za Božič najinega prvega skupnega otroka (jaz imam Jana že od prej). Ne glede na to, ali bo razveza končana do otrokovega rojstva ali ne, velja zakon (napisan na podlagi predvidevanja in za zaščito otroka), da se za očeta otroka, ki je rojen v razveznem postopku ali pa 300 dni po razvezi, v rojstni list vpiše materinega zakonskega moža. V mojem primeru torej bivšega moža. Povzeto - kot oče otroka, ki ga bom rodila za Božič, bo v njegovem rojstnem listu vpisan moj bivši mož, ne moj zdajšnji partner, ki je dejanski biološki oče. Trenutno sicer tečejo vsi možni postopki na MDDSZ proti temu, saj pri nas ni spora - bivši mož bo podpisal, da ni oče, zdajšnji partner, da je oče, jaz pa, da se strinjam z obema. Edino, do česar smo trenutno prišli, je to, da če bo moja razveza končana pred otrokovim rojstvom, se lahko s svojim partnerjem takoj poročim in bo potem vpisan on kot oče, v nasprotnem primeru pa ne. Sklicujemo se na nezakonitost, da se nikomur ne sme odvzeti starševske pravice brez sodne odločbe, ampak bomo videli, kaj bo.
Zanima me edino, če imate morda tudi ve kak predlog, kako luknjo v zakonu, morda celo kake zveze - karkoli... Saj potem nam seveda ostane tožba za izpodbijanje očetovstva, ki bi bila pri nas samo formalnost, pa vseeno... Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Očetovstvo in priimek
5.8.2005 22:08:02   
Gina
Ja, jaz sem v isti situaciji. Bivši se ni pustil ločiti, zato je bila uradna ločitev izvršena, ko sem bila 14 dni noseča.
Moj Dorian je rojen 15.5.04, pa do danes še ni nič urejeno. Kljub podpisu in priznanju obeh, bivšega in sedanjega, kdo je oče, ti uradno ne smejo vpuisati novega, pravega očeta, ker je zakon napisan tako kot je. Torej moraš tožiti, si prisiljen v to, dva od "osebkov" ali bivšega ali sedanjega ali otroka ali oni tebe. Sodna prraksa je, da tožiš otroka in bivšega, torej sem ju. Tožba je bila vložena začetek junija 2004 v Lj. s prošnjo za prioritetno obravnavo, ker se ti sicer utegne zgoditi, da ti CSD ne prizna realnega otroškega dodatka, ker štejejo dohodki bivšega moža potem in ostalo. Tvoj ne more dobiti očetovskega dopusta, niti bolniške za otroka. Skratka, svinjarija na kubik. Moj otrok se sicer piše po očetu, ker to nič ne komplicirajo, lahko daš tak priimek, kot ti paše, to so pa tudi vse tvoje pravice sploh.
Torej - čakam na sodbo leto in pol, pa so mi pred enim mesecem komaj določili skrbnika za otroka za poseben primer, vsaj to sem lahko sama izbirala, vendar smo se morali vsi strinjat s tem, da je ok, tudi bivši!!!!, ki nima nič s tem, razen da je kriv, ker se je to zgodilo. V glavnem - tudi jaz upam, da se ne bo več to ljudem dogajalo, ker je res krivično in nima veze z zaščito otrok, ampak samo z njihovim poniževanjem in s stroški za njihove matere.

Dobro zrihtaj. Najboljše, da se poročiš, to je edini izhod pred tem sranjem.LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Očetovstvo in priimek
5.8.2005 22:57:53   
Anonimen
Hvala za odgovor, Gina. Torej nisem sama. Ne vem, kako bomo uspeli s tem, ker bo urgiral tudi Varuh človekovih pravic, sklicevali se bomo tudi na nezakonit odvzem starša otroku in še na nekaj stvari, ampak vseeno. Hvala. Nisem pa vedela, da otrok lahko kljub temu dobi priimek takorekoč po izbiri. No, vsaj pisal se bo nekaj časa po pravem očetu, če se ne bo prej kaj uredilo. Ja, jaz naj pa novorojenčka tožim, al' kako? Presneta birokracija.Sicer m9 je pa še direktorica Matičnega urada rekla, da je zakon tako napisan zaradi pravne zaščite otroka. Pa razumi, kdor more. Bomo videli, kaj bo. Poročiti se pa ne mislim, tudi, če bo razveza prej pravnomočna. Bom raje počakala in tožila, če bom že morala, potem pa tožila še državo, ker je otroku nezakonito vzela starša. Milijončki ne bodo škodovali.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Očetovstvo in priimek
10.8.2005 10:31:26   
Mateja*
Gina, tvoja situacija je pa sploh čist mem. Jaz sem se od bivšega ločila 6.4.04, moj Jakob se je rodil 6.5.04. Čeprav sem naredila vse, tako kot Kerensa, so vpisali bivšega za očeta. Ampak moj sedajšni partner je dobil očetovski dopust in tud doklade sem prejemala. Na sodišču sem vložila tožbo prosi lastnemu sinu in bivšemu možu za spodbijanje očetovsta takoj po rojstvu otroka, rešeno pa smo imeli že septembra 2004. Trajalo je okoli 3 mesece.
Ne vem kaj pri vas na sodišču mečkajo, da tako dolgo traja. Edino če kdo kaj ne prizna, podpiše...
Mi smo bili vsi skupnega mnenja. Bivši je podpisal da ni oče, zdajšni (zdaj že moz) da je, in jaz da se z obem strinjam in smo bili fertik na sodiču in v parih dneh sem domov dobila odločbo, ker je takoj postala pravnomočna, ker smo se vsi strinjali.
Zato, halo, kaj pri vas počnejo na sodišču?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Očetovstvo in priimek
10.8.2005 10:34:11   
Mateja*
Ja Kerensa, nezakonito otroku vzamejo očeta. Pa še nekaj. Kaj bi bilo, da bi se tebi(bog ne daj) pri porodu kaj zgodilo in umreš. Kdo dobi otroka? Tvoj bivši, otrokov pravi oče bi moral spet skakati in tožiti, če bi hotel kaj doseči?? Zakon naj kar ščiti otroke, ampak tiste pri katerih je to potrebno. Če pa se vsi strinjamo in podpišemo, bi pa lhko malo drugače delali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Očetovstvo in priimek
10.8.2005 13:53:57   
Gina
Od kod pa si, Mateja? Jaz sem naredila vse točno tako kot ti, z vsemi podpisi, kdo je oče in ostalim kar je bilo treba, v istih rokih skoraj, istega leta.... vendar kot vidiš, je kot je. Še zdaj ni nič drugače. Mi je žal, ker nisem na kakšno drugo sodišče vložila, ker v bistvu sploh ne stanujem v Lj., samo mi je odvetnik tako svetoval. Otroške dodatke pa dobim, ker so na csd uvidevni, vendar jim ne bi bilo treba biti, če ne bi hoteli. Zakaj pa v Lj. na vse tako dolgo čakamo ljudje, pa ne vem, razen tega, da je to sodišče daleč najbolj obremenjeno, ali pa je moj primer prišel v roke kakšnemu slow motion sodniku, ki dela po polžje. Skratka, obup pa slovensko sodstvo. Imam slabe izkušnje.:((:((:((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Očetovstvo in priimek
10.8.2005 16:12:25   
Mateja*
Se mi kar smiliš Gina. Jaz sem iz Kranja in tudi rodila sem v Kranju. Problema za očetovski dopust in doklade nisva imela. Mogoče niso niti vedeli, da sem ravno ločena. K vlogi za očetovski dopust sva tudi priložila priznanje o očetovstvu, čeprav nama kasneje ni nič pomagal. Na sodišče sva lih tako mogla.
Upam, da se ti čimprej vse v redu zrihta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?