Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 6.2.2006 12:18:27
|
|
|
|
NRMM
|
Mislim, da ne gre to tako. Očetovski dopust je 15 dni štete tudi sobote in nedelje, tako, da mislim, da se tukaj prazniki ne štejejo, najbolje pa je, da se pozanimaš na CSD.
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 6.2.2006 12:22:59
|
|
|
|
pebi
|
Če misli očka vzeti očetovski dopust med prazniki, se definitivno bolj splača koristiti dopust po dnevih in ne strnjeno. Če ga koristiš strnjeno (15 dni), se notri štejejo tudi prazniki, če pa po dnevih (11 dni), pa so prazniki izvzeti in jih pomojem plača podjetje. V vsakem primeru pa lahko na vlogi obkroži, da bo koristil dopust po dnevih in ga potem lahko vseeno koristi tudi strnjeno (nasprotno ni mogoče).
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 6.2.2006 12:34:39
|
|
|
|
muki1
|
Šteje se 15 koledarskih dni. Č e so vmes prazniki, tolko slabše za očka.
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 6.2.2006 12:57:39
|
|
|
|
Anonimen
|
itak bo nesel une papirje na csd šele ko boš ti rodila. tko da boš točno vedla kere datume lahko pokoristi. seveda lahko koristi teh 11 dni po dnevih in je tako kot praviš vsega skupi doma skor 3 tedne!
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 6.2.2006 15:06:20
|
|
|
|
Erdbeere
|
Punce ne vem če se 15 dni sploh lahko koristi po dnevih, mislim, da jih lahko samo skupaj koristi, pozanimaj se na zavodu, kako je s tem, ker ostalih 75 dni pa lahko tudi samo po 1 dan koristi. Mi smo ravno imeli 2 delavca zdaj na očetovskem dopustu pa prazniki pašejo notri, pač je 15 koledarskih dni, lahko si jih pa malce prilagodi, tako da se v sluzbi zmeni kdaj bo šel na dopust in kdaj bo uradno koristil očetovskega.
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 6.2.2006 15:07:40
|
|
|
|
bskrle
|
Šteje 15 koledarskih dni, po moje se mu med prazniki bolj splača koristiti svoj dopust in po praznikih dopust, ki mu priprada ob rojstvu. SAj se ga da koristiti do 3 mesecev starosti otroka in ne nujno, ko pride mamica domov.
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 7.2.2006 8:27:05
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle Šteje 15 koledarskih dni, po moje se mu med prazniki bolj splača koristiti svoj dopust in po praznikih dopust, ki mu priprada ob rojstvu. SAj se ga da koristiti do 3 mesecev starosti otroka in ne nujno, ko pride mamica domov. točno tako sva tudi midva "zračunala".. Res se najbolj splača. Najprej bo porabil "svoj" lanski dopust ( ki ga ima itak za porabit do konca junija) , nato pa še 15 dni za . Po moje ga bom še sita, ker bo toliko časa doma .. p.s. Seveda mu potem ostane še ves letošnji ...ampak, ta pa za kasneje
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 7.2.2006 11:21:05
|
|
|
|
eya
|
Ampak saj lahko namesto 15 strnjenih dni koristi 11 v nestrnjeni obliki; tako tudi mene zanima, če lahko to pomeni, da je npr. 3 dni na dopustu, potem je itak vikend, pa npr. praznični ponedeljek, pa potem spet koristi 4 dni,... A se tako da? Verjetno pa bodo res najbolje vedeli na CSDju.
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 7.2.2006 12:01:04
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
Tudi jaz si razlagam tako, da se v času praznikov bolj splača koristiti dopust po dnevih. Na obrazcu pač napišeš, da ga boš po dnevih koristil, potem pa prilagajaš situaciji.
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 7.2.2006 13:17:44
|
|
|
|
asso
|
Eya, se da toka, malo dni sedaj, malo kasneje...
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 7.2.2006 14:10:12
|
|
|
|
Barbs
|
IZVIRNO SPOROČILO: eya Ampak saj lahko namesto 15 strnjenih dni koristi 11 v nestrnjeni obliki; tako tudi mene zanima, če lahko to pomeni, da je npr. 3 dni na dopustu, potem je itak vikend, pa npr. praznični ponedeljek, pa potem spet koristi 4 dni,... A se tako da? Verjetno pa bodo res najbolje vedeli na CSDju. Sem klicala na CSD ;vlogo za očetovski dopust oddaš že pred rojstvom , vendar pa takrat ne moreš vedeti, kdaj natančno se bo rodil - ponavadi zato očetje napovejo očetovski dopust " v kosu" , naknadno sporočijo datum pričetka v roku treh dni po rojstvu - osebno na CSD ali s priporočeno pošto. Če tam obkroži petnajst dni po dnevih, pa mora navesti točno dneve, mesec.... v tem je fora. In če je po dnevih je seveda 11 dni, ne 15. Pa še to so rekli - na vlogo je treba obvezno označiti tudi, da želi koristiti ostalih 75 dni (tudi če jih kasneje ne bo) ker se naknadno tega ne da sporočiti oz. urediti.
< Sporočilo je popravil Barbs -- 7.2.2006 14:11:36 >
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 7.2.2006 23:07:46
|
|
|
|
Anonimen
|
od kdaj pa je zdej to. leta 2004 je moj mož nesu papirje v porodnišnico za svoj očetovsk dopust takrat ko sem bla js v porodnišnici in lahko bi koristu teh 11 dni kukr bi mu pasal. a je pol kej novga? kako pa nej bi pred porodom vedu kdaj bo doma? halooo!!!
|
|
|
|
RE: Očetovski dopust v aprilu+prazniki 8.2.2006 13:05:07
|
|
|
|
Tasika
|
2005 marca je bil postopek tak: vlogo je moj oddal brez datumov pred rojstvom, po rojstvu pa je javil kako bo koristil dopust. Pri nas je v nestrnjeni obliki (11 delovnih dni), 2x smo kombinirali s prazniki in je prišlo skupaj skoraj 4 tedne. Praznike pa v tem primeru plača delodajalec. Pa ne pozabit označit dodatnih (neplačanih) 75 dni (tudi če jih trenutno ne misli koristiti), ker kasneje te možnosti nimaš več. Nikoli pa ne veš kaj te čaka.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?