|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen
10.11.2010 6:12:48   
andrejaja
Pozdrav.
[color=#000000 size=3] 
Prosim vse punce, ki vam je G predpisala tablete KLOMIFEN - kakšno diagnozo imate oz. zakaj vam jih je predpisala?
[color=#000000 size=3] 
Eto moj primer:
Zanosit se trudim že 3 leta in vse kar je možno od pregledov sem že opravila - vse brez posebnosti. Zdaj je G predlagala še tablete Klomifen, ki naj bi podaljšale oz. povečale ovulacijo in s tem tudi  naredile več te "sluzi", ki vodijo semenčica preko materničnega vrata v maternico. Rezultat po prvem jemanju tablet (2 tableti na dan) je, da je še tisto malo "sluzi" , ki sem jo prej opazila na splovilu, je čisto zmanjkalo in sem videla, kako je G v kartoteko napisala NI OVULACIJE....in naj pridem naslednji mesec zopet na ultrazvok (sedaj bom jemala 3 tablete dnevno).
[color=#000000 size=3] 
Pisala sem si tudi s priznamim ginekologom na forumu, ki mi je pa razložil, da Klomifen je antiestrogen in od njega ne moremo pričakovati, da bo poveča sluzenje, temveč ga praviloma zmanjša!!! in naj zmanjšam tablete na polovičko in pa na 3 tablete dnevno!!!!
[color=#000000 size=3] 
[color=#000000 size=3]Sploh ne vem več kaj je prav in kaj narobe....Kaj naj naredim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nujno prosim za pomoč - tablete Klomifen
10.11.2010 9:18:38   
Anonimen
Pri klomifenu je tako, da eni G pravijo, da je manj več in zato predpisujejo polovico tablete na dan, drugi pa dozo povečujejo. Jaz sem najprej jemala 2, potem pa 3 tablete na dan. Pri 3 sem reagirala, polovice nisem imela nikoli. Jaz ti predlagam, da poskusiš najprej mogoče s polovičko, da vidiš kako reagiraš - obvezno 12 dan na UZ!!!!, če ne reagiraš pa potem jej 3 tablete. Na sluz sploh ne glej, ker to so hormonske tablete in ti marsikaj porušijo.

(odgovor članu andrejaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.11.2010 10:37:56   
drejcisu
Jaz trentno že tri mesece jemljem 2x2 tbl na dan....redno vsak mesec hodim na uz in lahko samo rečem da je vsakič več foliklov tko da nekako že delujejo te tablete. Zdaj samo še čakam na user posted image ....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2010 12:30:20   
varja
Jaz sem jih pri dr.Rešu jemala polovičko na dan, ko so mi odstranili pregrado sem res zanosila, a sem tudi v 8 tednu splavila in mi je bilo rečeno, da je splav po klomifenu kar pogost, ne vem pa, če je to znanstveno dokazano. Moj nasvet tebi bi bil, da jih nekaj časa jej, pa čim manjšo dozo, pa ne jej jih v nedogled (več let) temveč se rajši po recimo pol leta jemanja klomifena odloči za kaj drugega. Če ne bo seveda prej uspelo in zagledaš user posted image aliuser posted image .

No, meni je potem uspelo v prvem IVF postopku in imam 1,5 letnega sinčka. Srečno!

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2010 12:57:20   
andrejaja
Hvala za vzpodbudne besede....

No po prvem mesecu na ultrazvoku ni bilo rezultatov, ta mesec začnem jemati po 3 tabletke na dan in bom videla, kaj bo na naslednjem pregledu. Upam, na najboljše in čimprejšnji user posted image  ali user posted image

LP

(odgovor članu varja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2010 11:06:16   
Nikc
Pozdravljena Andrejaja!

Tudi sama se ubadam s podobnimi težavami kot ti, s tem da imam od klomifena še nekaj več stranskih učinkov (glavoboli, bliskanje v očeh, vročinski valovi, napet in boleč trebuh,...).  Za sabo imam že tri cikluse (prvič ena tableta, drugič ena tableta in pol, tretjič dve tableti, naslednjič pa tri tablete). Tako kot ti, imam tudi sama težave s pomanjkanjem sluzi, zato sem malce pobrskala po internetu in ugotovila, da sicer klomifen pomaga pri ovulaciji, lahko pa tudi vpliva na drastično zmanjšanje količine sluzi, kar pa seveda ni dobro, če želiš zanositi. Še malce sem pobrskala in našla gel Pre-seed, ki naj bi bi nadomestil naravno sluz in povečal možnost oploditve jajčeca. Kupila pa sem ga preko spleta v tujini, ker je cenejši kot pri nas.
Kot rečeno, v prvih dveh ciklusih ni bilo user posted image , mogoče pa bo tokrat več sreče. Vsekakor velja poskusit, če nič drugega so spolni odnosi bolj prijetni.

(odgovor članu andrejaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2010 20:56:58   
anajan
Jaz sem jemala klomifen tri mesece po 2 tabletki na dan. Jemala sem jih zaradi policističnih jajčnikov. Jemanje je bilo uspešno. Sedaj imam ob sebi šestmesečnega fantka. user posted image Upam, da bo tudi vama uspelo.

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Nikc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2011 14:57:25   
Yogagirl
Živjo punce, tudi jaz jemljem Klomifen. Zdaj bo že 4 mesece pa sem šla samo enkrat vmes k dr.Rešu na pregled za število jajčec - očitno ga nisem dobro razumela, saj sedaj vidim, da vse punce hodijo redno mesečno na pregled user posted image

Nikjer nisem zasledila nobene raziskave o uspešnosti Klomifena - kaj sledi če s Klomifenom ne uspe? In zakaj ene punce jemljejo pol tablete, druge 2 tableti... A se doza povečuje odvisno od uspešnosti ter a to pomeni, da si lahko več let na poskušanju s Klomifenom??

Upam da nisem preveč zakomplicirala....

lepo nedeljo vsem...

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2011 18:24:07   
divans1
Jst sm jemala 1 na dan, pa sem drugi mesec jemanja zanosila, žal se je končalo s SS v 6. tednu. Potem sem pa nenačrtovano zanosila brez klomifena čez 4 mesece in sedaj imam ob sebi osemmesečnika. user posted image

(odgovor članu Yogagirl)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.1.2011 12:32:45   
huda83
Jaz sem najprej jemala 1.tableto, 5. do 9. dan in v 4.ciklusu zanosila ... žal se je končalo s SS v 12.tednu ...

Potem mi je dr.Reš predpisal pol tabletke, 3. do 7.dan, in sedaj sem v 12.tednu in zaenkrat vse ok, UZji so bili uspešni :) predvsem ti predlagam, da ti G spremlja stanje z UZjem, da ne pride do hiperstimulacije ...

user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?