|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nujno - kdaj so začeli čebljati
21.12.2006 16:38:54   
allj
Stara je eno leto in še nič ne čeblja. Vsake toliko izdahne ata ali mama - še to zelo malokrat. Imamo pa kar nekaj vpitja: eeeeeeeeeee, aaaaaaaaaaaaaaa,  šaaaaaaaaaa,...
Pediatrinja je rekla da bi morala že čebljati. Seveda mi ni vseeno. Pa me zanima kdaj so vaši začeli čebljati, ter kateri zlogi - besede so se pojavljali takrat?
Ker nimam izkušenj me v bistvu zanima kaj se lahko šteje v čebljanje....?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nujno - kdaj so začeli čebljati
21.12.2006 16:48:10   
Miss Piggy
Cebljanje je zelo podobno kitajsciniuser posted image .
Sicer pa po moje se ni razloga za skrb... Moj sicer 9 mesecnik govori ba ba, pa pa , toje pa tud vse ce izkljucim razno brencanje...
Moj starejsi sinko je zacel zelo pozno govorit, pri letu in pol je zacel s prvimi smselnimi besedami, zdaj ga pa nikakor ne morem ustavit.
Tko da brez skrbi, vsak otrok je drugacen, nekateri so v enih stvareh bolj napredni, drugi v drugih...

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2006 16:54:49   
kofetek2010
besedni zaklad naše enoletnice:
- dudo (ponavadi jo kliče kot, da se ji bo oglasila) user posted image
- dej (ko res res res kaj hoče imet in ne dobi takoj) user posted image
- ne (in zraven na veliko odkimava) user posted image
- mamam (nikoli sama, ampak le, ko jo zagnjavim, da reče) user posted image
- am (ko jo vprašam, če bo jedla, če greva am-am) user posted image
- emmm (ko jo vprašaš, če je dobro) user posted image

drugače pa obvlada čisto svojo Elščino, ki je žal ne razumem user posted image

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2006 18:41:50   
Marelica
Allj, joj, si me ustrašila s tistim nujno...user posted image  Eh, saj ni tako nujno, še marsikatera ti bo znala povedat, da so nekateri pač bolj počasni v govoru. Če pa že govori ata in mama, pa nema sigurno ne bo.

Ja, naša je s čebljanjem zelo hitra, ji jezik teče kot namazan že dober mesec. Besede pa daj, ti, dedi, teta, tete, baba, ati, ata, mama pa že tudi kdaj, ko ji je hudo za razjokat (ampak res samo v siliuser posted image ), no pa še kaka čisto njena se najde, ki pa sigurno ni slovenska. Njeno čebljanje v 7 mesecu je zgledalo nekako tako: daj, daj, daj, daj, ati,....  te te te teta,  tatata... enkrat sem bila celo priča ti ti ti ti tele, pa upam, da ni mene mislilauser posted image . No, ravno ko je praznovala svojih 8 mesecev, me je razveselila z zelo razločnim mama in takrat sem se topila od ponosa.

Ampak motorično pa je kar precej zadaj. In baje se to dvoje nikoli ne razvije enako hitro.  Vaša je verjetno bolj spretna telovadka, pa pač jeziček manj telovadiuser posted image . Pediatri pa tako vsak po svoje povedo. Vprašanje, kaj bi ti rekel kak drug...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2006 19:20:11   
Anonimen
ma kaj strašijo teli pediatri. eno pač prej eni pa kasneje. eni do 2 leta ne rečejo skor nič pol pa začnejo v pravilni slovenščini govor. nikar se ne sekirej!

(odgovor članu Marelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2006 20:24:13   
Mateja82
Zdaj stara 9 pa pol mesecev in pove tri besede, pa včasih se  pogovarja v nekem čudnem jeziku mešanica kitajščine in angleščine.user posted image  to je začela kar naenkrat pred kakšnim mesecem.
Bo že še začela čebljat, kar naenkrat se ji bo razvezal jeziček in bo skoz neki čebljala.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2006 20:28:21   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: LARA
eni do 2 leta ne rečejo skor nič pol pa začnejo v pravilni slovenščini govor. nikar se ne sekirej!

Ja, tako je bilo pri nas! Moja babi je že molila, da bo otrok sploh spregovoril. Potem pa naenkrat "razsvetljenje" in je začela govorit povsem pravilno, v dolgih stavkih, z "r", uporablja dvojino ...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2006 21:08:48   
soncek&luna
oj bo ocitno med tistimi otrocki, ki kasnej "spregovorijo".... ravno danes 14 mesecnik rece:
dej dej dej.....
pa velik tata da da de de in ostale zbljanscine....
mama rece, ce mu ravno rata... ce ga vprašam, ce bo jedel, zacne cmokati user posted image ... za spanje, ga vprasam, ce gre ajat, pa samo vstane in gre k posteljici user posted image
tudi, ce je zejen, gre sam po flasko, je zmeraj mu na dosegu rok user posted image

no je pa pri enih 7 mesecih, ko je zacel puzat, spregovoril po anglesko user posted image .... se je enkrat odločil odpuzati v sosednjo sobo pa sem ga vprasala: kam pa gres? in mi mali odgovori: away user posted image user posted image user posted image user posted image

moj skratek je bolj fantek dejanj in ne besed user posted image , cisto nasprotje njegovega atija user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2006 21:17:32   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: viv

IZVIRNO SPOROČILO: LARA
eni do 2 leta ne rečejo skor nič pol pa začnejo v pravilni slovenščini govor. nikar se ne sekirej!

Ja, tako je bilo pri nas! Moja babi je že molila, da bo otrok sploh spregovoril. Potem pa naenkrat "razsvetljenje" in je začela govorit povsem pravilno, v dolgih stavkih, z "r", uporablja dvojino ...

Čisto enako je bilo pri nas pri ta malem. Nič ni bilo od njega do drugega leta, niti mama in ata ne. Še bolj me je skrbelo zato, ker prva dva sta začela res zelo zgodaj govorit. Potem pa je začel nakladat kot strgan dohtar in zdaj ga ne ustaviš in ne ustaviš.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2006 19:40:28   
allj
Hvala vsem za mnenja. Če pa še katera, pa lepo prosim. Ker me je res kar prestrašila, izgledalo je kot da zaostaja v razvoju. Me je spraševala kaj reče, katere črke, pa zloge (je spraševala za: baba, mama, ata, tete, ama ama, aja, ta ta, kej, kaj,...), če me posluša (posluša me sicer),...
Kriza. Razen včasih ata in mama ni v bistu nič od tega, žal. Je zgledala zaskrbljeno, rekla da se čimveč pogovarjati (to se itak), da bi morala že čebljati. Me je kar strah, res, saj naju je prav zaradi tega čez en mesec spet naročila na pregled, ker sicer težav zaradi katerih sva hodile v RA nimava več. Pa tudi sicer so bili ti obiski na 3-4 mesece, ne pa na en mesec. Je pa prva tko da izkušenj nimam.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2006 20:04:00   
soncek&luna
ah dej... pretirava tale tvoja pediatrinja.... cez eno leto ti bo govorila, da bi moral znat ze pisat? user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu allj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?