|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nujna pomoč,ker ne vem kako naprej!
4.9.2006 21:33:24   
Anonimen

Lep pozdrav!

Mislim da se mi bo zmešalo, ampak res!!!Naj vam napišem zakaj. Sem iz bele krajine. Rodila sem lani 19.7. in sem bila do letos na porodniški. Pred porodom sem bila dijakinja. Stalni naslov imam v Črnomlju, otroka imam prijavljenega pa pri fantu v metliki ima njegov priimek, in nisva poročena. Lani, ko sem uveljavljala porodniško, bi lahko napisala in prosila pomoč kot mati samohranilka, pa nisem,zakar mi je žau!!!Dobila sem Otroški Dodatek okrog 21.000.Pa žau mi je tudi to,da sem otroka prijavila na fantovem naslovu v metliki. Vse to pa zato,ker sedaj,ko mi je potekla porodniška, sem se šla na zavod prijavit, kot brezposelna oseba,vmes sem končala šolo in maturirala, ter kot iskalka zaposlitve,katero zelo težko dobiš pri nas, ter na CSD po pomoč,kar mislim da mi tudi nekaj mora pripadati, glede na to, da sem nezaposlena in da mi je porodniška potekla, nakar mi je delavka na CSD v črnomlju, kar takoj rekla, da vrjetn ne bom dobila nobene pomoči od CSD,ker kao presega fantova plača, neto 115.000. Kaj ima on tukaj umes? Zakaj se njega gleda, če jst uveljavljam pomoč? Mislim, da mi nekaj mora pripadati!Dobim samo OD 21.000. En mesec sta se CSD v črnomlju in v metliki dogovarjala in pošiljala pošto da se ne moreta dogovorit,pri kateremu centru bi sploh dobivala pomoč, če bi že jo!!!Al pri tistemu, ki imam jst stalen naslov,črnomelj,al pri tistemu, pri katerem je prijavljen otrok, torej v metliki.Katastrofa!Tilele v beli krajini so čist neizobraženi in pojma nimajo. Zato mi prosim punce svetujte kaj naj naredim in na koga se naj obrnem, pa da jim pol to u faco povem. Sedaj sem brez kakršnih koli prihodkov,razen otr.dod.21.000 in boga fantova plača 115.000. Ne vem kako naprej!!! Prosim pomoč!!!Hvala!!!

Belokranjka

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nujna pomoč,ker ne vem kako naprej!
4.9.2006 21:48:19   
Anonimen
Ti sam vlogo za socialno pomoč izpolni. Nič njih poslušat, ker rade komplicirajo (CSD), čeprav vedo da ti pripada pomoč,kot bi denar šel iz njihovega žepa.
Pa dvakrat na mesec ima vsak pravico do enkratne socialne pomoči. Zdaj jo naprimer lahko zaprosiš za enkratno pomoč za kurjavo, ko se bliža kurilna sezona.
Sam ful moraš ene dokumentacije zbrat, ampak se splača.

VSO SREČO TI ŽELIM!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2006 21:49:49   
Anonimen
SE OPRAVIČUJEM ZA NAPAKO- Dvakrat v koledarskem letu imaš pravico do izredne socialne pomoči (napisala pa sem na mesec)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2006 21:51:27   
total
Če hočeš se mi javi na zs,ne bi tuki preveč pisala....

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2006 21:53:23   
dix
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa dvakrat na mesec ima vsak pravico do enkratne socialne pomoči. Zdaj jo naprimer lahko zaprosiš za enkratno pomoč za kurjavo, ko se bliža kurilna sezona.
Sam ful moraš ene dokumentacije zbrat, ampak se splača.

VSO SREČO TI ŽELIM!!!

2x na leto, ampak po novem moraš predložiti raču ali predračun, torej če nisi ali ne misliš naročit olja ne dobiš nič.

Je pa cenzus za družino res manj kot 115 000 (za 4 člansko je 110000) in ne bo dobila NIČ!!! vem ker jaz dobivam 17000, to je razlika do cenzusa. Ni mi pa jasno ztakaj dobiva tako majhen otroški dodatek, na tako fantovo plačo pa bi morala ja dobiti najvišji znesek.

Edina varianta da dobiš kaj več je, da si z fantom uredita kao preživnino, ona s eprijavi kot mati samohranilka in dobiva več,  to pa brez preživnine spet ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2006 22:44:01   
Anonimen
Anonimna,se mi lahko prosim javiš na ZS

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2006 11:06:19   
_andreja_
ona s fantovo plačo nima popolnoma nič, ke rni prijavlena na njegovem naslovu! ti lepo pojdi v svoj domači kraj in na njihu CSD in jim lepo oddaj vlogo za socijalno pomoč, ker ta ti pripada in ni važno kaj one trobentajo tam, če bi pa bila prijavlena pri fantu pa tistih 115.000 drži, ker pa nisi jih pa lahko nekam pošleš..
ne glede nato ali imaš otroka(ker potem, bi moralo biti še več) vsaj na našem csd-ju je tako, je znesek ki ti pripada če si prijavlen pri starših 38.000 sit (če imaš pa otroka in ni važno, kje je on prijavljen, pa mislim, da bi ti lahko dali polni znesek)

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2006 11:49:02   
Anonimen
Tudi če nista prijavljena na istem naslovu se obravnavata kot zunajzakonska zveza.Ni treba da sta oba na istem naslovu

(odgovor članu _andreja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2006 20:55:07   
dix
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tudi če nista prijavljena na istem naslovu se obravnavata kot zunajzakonska zveza.Ni treba da sta oba na istem naslovu

točno tako, čim on podpiše da je on oče otroka se ga avtomatski šteje k vsemu, če pa ga ni zraven pa je tu preživnina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2006 21:17:48   
digi
Preprosto, otroka odjavi s fantovega naslova in ga prijavi tam, kjer si prijavljena ti... S fantom pa sklenita preživnino, kar itak moreta, če kao ne živita skupaj, da se to šteje  kot samohranilstvo.... To je edina možnost.... Je pa res, da kolikor vem se otr. ne štejejo pri teh zadevah....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2006 21:30:29   
Anonimen
Zakaj kao morata ,če ne živita skupaj user posted image
Midva še vedno nisva prijavljena na istem naslovu,pa nas obravnavajo kot zunajzakonska skupnost.Seveda smo tudi v vlogi navedli ,da živimo skupaj

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2006 21:42:14   
digi
zato, da dobi kaj denarja.... sicer pa, če živijo skupaj pa mi ni jasno azkaj niso prijavljeni na istem naslovo ali?!

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2006 21:47:48   
Anonimen
To bi lahko tudi mene vprašala user posted image
Pa moram povedati,da ne vem zakaj nisva oba prijavljena na istem naslovu user posted image

(odgovor članu digi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.9.2006 13:23:31   
Mimika1
Ne razumem čisto najbolje: ali fant živi z vama ali ne? Kakorkoli že, prijavi otroka na svojem naslovu. Obstaja možnost, da v primeru njegove bolezni ne boš mogla dobit bolniške, če se boš zaposlila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.9.2006 3:00:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dix
čim on podpiše da je on oče otroka se ga avtomatski šteje k vsemu, če pa ga ni zraven pa je tu preživnina.

Preživnina pa je otrokov dohodek, ne njen, in se ne upošteva zraven pri določanju DSP in otroškega dodatka.

Drugače pa... če sem prav razumela... ti si prijavljena v Črnomlju, otrok in fant pa v Metliki... Kako pa sta uredila vajino zvezo (uradno)? Poročena očitno nista, torej... sta prijavila izvenzakonsko skupnost (ne glede na podpis očetovstva in stalna bivališča)? Če sta jo, potem se fantova plača upošteva tudi pri tebi in otroku. Če pa je nista, je pa zagotovo zanimiv primer, kajti potem ti izpadeš kot samohranilka, ampak otrok pa ni prijavljen pri tebi. Nič čudnega, da so se zafrkavali s prenosi pristojnosti med Črnomljem in Metliko. Ampak preveč ne bi smeli komplicirati - vse se ureja na tistem CSD, kjer ima stalno bivališče tisti, ki oddaja vlogo, torej ti. Prenos pristojnosti pa se naredi v primeru, če ima tisti, ki oddaja vlogo, v drugi občini prijavljene ostale družinske člane. Kakor imaš torej ti sina in partnerja (pa kakršnegakoli že). Ampak tukaj še vedno ni povezave med dohodki. To pomeni samo to, da ti vse urejaš na CSD v Metliki. Ker imaš tam pa prijavljenega sina in njegovega očeta. To še ne pomeni, da sta vidva par, če želiš igrati samohranilko.
Ampak mi hudiča ne gre v glavo, zakaj je potem dete prijavljeno pri fantu? Dajta no to poenostavit pa ga prijavi pri tebi, pa bo vse rešeno. user posted image

(odgovor članu dix)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
22.9.2006 21:50:57   
renata79
Pri meni je bila podobna fora:
rodila 1.7 2005, hči ima priimek po očetu,prijavljena na mojem naslovu,oče na svojem.Smo skupaj,ampak ne uradno.Eno leto sem dobivala tistih 40.000 in 18.000 OD,ker sem bila smatrana še kot študentka.Ko sem se na CSDju zanimala za pomoč,mi je svetovalka (ki povrhu živi nad nami v bloki in se moram rečt kar dobro razumemo) začela ful mutit;da si bosta mogla naš center in njegov izmenjat podatke,da to traja,blalblaaaa.In mi je rekla da je najbolje da se uredi preživnina če hočem dobit tiste fičnike...Ma jaz sem bila že čist preč,ker je svoji kolegici (katere partner živi v ČG) pa vse klinčeve pomoči uredila brez izmenjave med CSDji ali urejanja preživnine.
Na srečo sem sedaj dobila službo in mi ni treba več 3x obračat tistih 22.000.
Me pa nekej zanima:ali moram za OD javit da sem se zaposlila?Po moje da ne,ampak kaj pa veš?

vsi so rekli da sem drugačna.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
22.9.2006 21:53:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu renata79)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
22.9.2006 21:54:13   
renata79
Ni mi jasno zato,ker ko vlagaš OD itak predlagaš stvari za preteklo leto-torej?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
22.9.2006 21:55:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu renata79)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.9.2006 21:57:43   
renata79
user posted image
brez komentarjev.........

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
22.9.2006 22:02:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu renata79)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?