|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna svetlina
25.12.2007 18:00:35   
Anonimen
Pozdravljene nosečke.To je moja druga nosečnost.Noseča sem 20 tednov.
Ko sem bila prvič noseča sem imela nuhalno v 13.tednu nosečnosti.Bilo je vse uredu.Takrat sem imela tudi preiskavo THT in je bilo vse uredu.Po prvem porodu in SS ki sem ga imela letos maja sem menjala ginekologa.Sedaj hodim k Dr.Merlotu.Je vreden vseh pohval.Vendar ko sem ga vprašala,kdaj bi šla lahko na nuhalno svetlino je reku da ni še čas-takrat sem bila noseča 13 tednov.In da hrbtenička in nosna kost je pri pikici uredu.In glede na to da imam že zdravega sinčka se mu zdi ta preiskava popolnoma odveč.Da je to sam stran vržen denar.Mal mi je čudno da je tako reku ampak najbrž ve kaj dela.Drug pregled imam po novem letu in takrat imam glavni uz.,Zanima me ali lahko tudi na 3D ultrazvoku vidijo če je z pikico vse uredu in do kdaj je priporočljivo it.Ker bi zelo rada šla.
lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nuhalna svetlina
25.12.2007 18:05:00   
Anonimen
Kolikor jaz vem, si že mal prepozna za nuhalno svetlino. Mislim, da lahko greš sedaj še edino na THT, in na amniocintezo(pa tud za to dvoje ne vem, do kdaj se lahk naredita).

http://www.ringaraja.net/SeznamClankov.asp?p_id=10&kat=49

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.12.2007 18:15:11   
Anonimen
Žal si prepozna za NS. Na morfologiji (20 teden) pa se vidijo druge napake: srčka, ledvice....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.12.2007 18:16:57   
Anonimen
Anonimna, javi se mi na ZS, jaz sem tudi pri dr. Merlotu. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.12.2007 18:44:10   
J.L.
http://bsn-77-148-24.static.dsl.siol.net/docs/ns.pdf

Anonimna na tej strani imaš podrobno opisane presejalne teste, kako potekajo, kako zanesljivi so in pa kdaj se opravljajo. Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.12.2007 20:43:16   
lojzika
Če bi bilo karkoli narobe bi ti g. rekel da nekaj ne štima. Ne vem čisto ziher mislim pa da če se vidi ona nosna kost da je potem vse vredu.

Jaz sem šla sicer na NS veliko kolegic (iz zdravstvene stroke) pa sploh ne, sploh mlajše.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.12.2007 20:44:39   
butara
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

Ne vem čisto ziher mislim pa da če se vidi ona nosna kost da je potem vse vredu.

Ne bo držalo...

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.12.2007 21:01:07   
benika
Menii je NS opravil kar moj G na UZ pregledu. Izmeril je nosno kost in vse je bilo ok. Je pa tako, kot je napisala butara, ni nujno, da je vse OK, če je nosna kost vidna. Pomembna je razdalja med...pozabila sem, naj katera druga napiše med čim že.
Za NS si pa prepozna. Se opravlja okoli 12 tedna.

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.12.2007 22:35:45   
Sandrin
Za NS si prepozna. NS lahko odkrije dawnow sindrom (DS). Otroci z DS pa imajo pogosto še druge napake in te se lepo vidijo na morfologiji npr. napake na srčku,...
Meni osebno se morfologija zdi veliko boljša preiskava kakor NS.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2007 12:29:46   
Taula
Za NS si prepozna. Nosna kost ni zagotovilo da je otrok zdrav. To da imaš od prej zdravega sina...nič ne pomeni. Lahko imaš 10 zdravih otrok prej. Sploh ne vem zakaj je to rekel, kot da ne bi vedel kako nastane D. sindrom.
Na morfi se lahko vidi če je kaj narobe.npr. srček, ni pa nujno. 

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2007 20:36:10   
butara
V zvezi z debato okrog nosne kosti - tukaj je čisto sveža tema iz Pušenjakovega foruma:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4476312

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?