|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna
15.2.2010 11:41:27   
Anonimen
Zdravo,

Imela sem prvič pregled na nuhalno. Starost 29, nosna kost vidna, NS =2,1, riziko 718, jaz imela 1:1484.

Je imela kakšna podoben razultat in se je vse ok izšlo?? Mi bo prec malo lažje, saj je ginekologinja rekla, da kar je nad 2 ji ni ušeč.

hvala vsaki, ki mi bo odpisala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nuhalna
15.2.2010 12:03:54   
Anonimen
Všeč jim ni, ampak to še vedno pomeni, da je samo 1 izmed 1484 rojenih otrok bolan. Moja kolegica je imela verjetnost 1:6 pa je rodila zdravega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.2.2010 21:36:47   
aprilčica07
Sem imela 2,9 NS, pa tveganje 1:36, pa imamo doma zdravo pupikouser posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2010 17:18:12   
Anonimen
Jaz sem imela 4,3, pa verjetnost 1:8 ... rodil se nama je krasen deček user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2010 17:42:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem imela 4,3, pa verjetnost 1:8 ... rodil se nama je krasen deček user posted image

Tukaj bijaz pa že podvomila v pravilnost meritve. In ste šla potem kaj na AC?
LP, Tinka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.2.2010 19:38:22   
JVJ
V čem je sploh finta nuhalne? Da izveš, da je tvoj otrok morda prizadet in se ga pač znebiš, če je "preveč" prizadet? Milijonkrat več možnosti je, da gre pri porodu kaj narobe ... Kaj ga potem pustiš tam, če ti ni všeč? Sama sem noseča četrtič in nikoli  nisem šla na nuhalno. Sploh si ne predstavljam, kako je potem s temi odločitvami ...

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.2.2010 21:55:46   
Anonimen

Tukaj bijaz pa že podvomila v pravilnost meritve. In ste šla potem kaj na AC?
LP, Tinka

Merila je 3x, to je bila najvišja vrednost, ki jo je potem upoštevala, najmanjša mislim da je bila za 0,4 manjša. Šla sem na horionsko, pa še nekaj dodatnih preiskav.... živcev je šlo na kile... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2010 7:30:00   
aprilčica07
JVJ: pač vsaka naredi po svoje.. smo različni, kajne?  zase vem, da če bi/bom še enkrat noseča na NS ne grem več, ampak grem direktno na amniocentezo ali pa horionsko biopsijo. 

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2010 9:48:39   
PapuaNG
Jaz sem imela tudi precej podoben rezultat, pa imamo zdravega sinčka zdaj doma. Me je zdravnik tako prestrašil, da sem šla še na dvojni hormonski test, ki pa je hvalabogu pokazal precej boljši rezultat. Nič se sekirat, je brezveze...itak imaš lahko tudi res dober rezultat, pa se vseeno zgodi, tako da...

JVJ-če si brala kaj teme o spontanem splavu bi videla, da ti testi lahko pokažejo tudi na genetske napake, ki v tolikšni meri ogrožajo otroka, da v vsakem primeru umre-v takem primeru menim,da je bolje, da se nosečnost prekine in se ne matra več niti nosečnica niti otrok. Downov sindrom je tukaj še najmanj 'škodljiv'. Glede na to, da se nuhalna dela že precej zgodaj v nosečnosti, se tako celotna zadeva ne vleče tako dolgo, kot bi se sicer...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2010 19:29:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: JVJ

V čem je sploh finta nuhalne? Da izveš, da je tvoj otrok morda prizadet in se ga pač znebiš, če je "preveč" prizadet? Milijonkrat več možnosti je, da gre pri porodu kaj narobe ... Kaj ga potem pustiš tam, če ti ni všeč? Sama sem noseča četrtič in nikoli  nisem šla na nuhalno. Sploh si ne predstavljam, kako je potem s temi odločitvami ...

Srečno!

Ne morem se povsem strinjati s tabo, da je miljon več možnosti da gre kaj narobe pri porodu. Res je, ne moreš si predstavljati kakšne težke odločitve so to, če z otrokom ni vse vredu. Ti pa lahko povem kako je, ko prideš do PDPja in otrok umre prej, preden uspeš roditi, ko imaš vse pripravljeno, da ga prineseš domov.  In če se s preiskavami ugotovi hude napake, je bolje nosečnost prekinit prej, kot pa da na konec čakaš celih 9 mesecev....
Zato se meni te preiskave ne zdijo ravno tako nesmiselne.

(odgovor članu JVJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.2.2010 20:17:17   
JVJ
Dopuščam možnost, da se mnoge težko odločate, ali boste sprejele ali zavrgle težko prizadetega otroka. Vendar so tudi mnoge matere in očetje, ki sprejmejo vse. Seveda verjamem, da je zelo težko preboleti izgubo otroka v katerikoli starosti; kot pa vemo, se pogosto zgodi, da zaradi strahu in želje biti 100 % matere npr. na amniocentezi otroke tudi izgubljajo in kot je bilo že napisano: na katere preiskave pa greš, da izveš, ali bo tvoj otrok shizofrenik, manični depresivec, hiperaktivec in ne vem kaj še vse ... Saj so vendar vsi naši otroci!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2010 11:49:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: JVJ

Dopuščam možnost, da se mnoge težko odločate, ali boste sprejele ali zavrgle težko prizadetega otroka. Vendar so tudi mnoge matere in očetje, ki sprejmejo vse. Seveda verjamem, da je zelo težko preboleti izgubo otroka v katerikoli starosti; kot pa vemo, se pogosto zgodi, da zaradi strahu in želje biti 100 % matere npr. na amniocentezi otroke tudi izgubljajo in kot je bilo že napisano: na katere preiskave pa greš, da izveš, ali bo tvoj otrok shizofrenik, manični depresivec, hiperaktivec in ne vem kaj še vse ... Saj so vendar vsi naši otroci!

Sprejeti ali zavrečt ? Zavreči ni ravno najbolj primerna beseda. Zavrženi so lahko tudi povsem zdravi otroci, ki jih starši zanemarjajo...
In nič ni 100%, tudi te preiskave ne. Gre samo za možnost, da se na podlagi tega potem lahko odločiš, kaj je bolje. Tisti starši, ki so pripravljeni in zmorejo sprejet otroka ne glede na vse, se pač ne bodo odločili za preiskave. Tudi to je odločitev, da tvegajo. In tu zraven ne moreš mešat osebnostnih lastnosti otrok.

(odgovor članu JVJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2010 7:08:41   
romy

Sprejeti ali zavrečt ? Zavreči ni ravno najbolj primerna beseda. Zavrženi so lahko tudi povsem zdravi otroci, ki jih starši zanemarjajo...
In nič ni 100%, tudi te preiskave ne. Gre samo za možnost, da se na podlagi tega potem lahko odločiš, kaj je bolje. Tisti starši, ki so pripravljeni in zmorejo sprejet otroka ne glede na vse, se pač ne bodo odločili za preiskave. Tudi to je odločitev, da tvegajo. In tu zraven ne moreš mešat osebnostnih lastnosti otrok.

Se popolnoma strinjam in samo občudujem starše, ki so tako močni in zmorejo sprejeti vse, ne glede na vse,  jaz osebno nisem tega zmožna in bi se takoj zlomila.
In JA, ob slabem rezultatu bi delala splav, ker bi se ustrašila prihodnosti, ker sem na tem področju totalno nemočna!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?