|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Novoletno čestitka
29.12.2007 22:01:08   
srursa
Danes dobim novoletno čestitko od mojega prijetelja v kateri priše:
Smrt je oder, kjer igra vsak svojo vlogo.......
 Srečno.
Spodaj je podpisan on, žena in otroka.

Kaj bi si ve mislile o tem.
Da razmišlja o samomoru??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Novoletno čestitka
29.12.2007 22:04:30   
darja72
Pomoje se je zmotil, namesto življenje je napisal smrtuser posted image . No, vsaj upam...

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.12.2007 22:05:41   
Strawberrie Cherrie
user posted image user posted image user posted image user posted image

sori sam men je smešno

sploh tisto tazadnjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.12.2007 22:09:53   
srursa
IZVIRNO SPOROČILO: darja72

Pomoje se je zmotil, namesto življenje je napisal smrtuser posted image . No, vsaj upam...

Bojim se, da se ni zmotil. Zvedla sem, da je čisto v depresiji. Zato se res bojim, da je to to.  In ni mi smešno.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.12.2007 22:12:42   
Strawberrie Cherrie
ah dej no...
1. kdo bi pošiljal čestitke naokoli z oznanilom smrti? razen kakšnega popolnega psihopata
2. kako si zvedela da je čist v depresiji? a ti je on povedal? in če ti je on povedal, pomeni, da se zaveda svojega problema in zakaj ga enostavno nisi povprašala o voščilnici?
3. če nič od tega, zakaj ga ne pokličeš in povprašaš o tejle zadevi?

In ja, meni je prišlo na misel, da se je zmotil....

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.12.2007 22:22:52   
ona
75 odstotkov vseh, ki naredijo samomor, pred samomorom opozori o svoji nameri prijatelja ali družinskega člana.

Vse samomorilne grožnje in poskuse samomora je treba jemati resno. 

Sem tole prekopirala in je treba človeku prisluhnituser posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2007 22:29:25   
Gina
Pokliči ga! Samomorilci namignejo, potem so pa tiho kar nekaj časa. V trenutku slabosti se jim odpelje. Povej ženi. Lahko je dal vse čestitke podpisat, potem jih ej šele izpolnil, saj ne bi žena tole podpisala, če je čist zrava. Al imajo tako ciničen smisel za humor?user posted image

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2007 22:30:39   
Anonimen
Ja možno....ga lahko pokličeš?

(odgovor članu srursa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.12.2007 22:39:24   
eya
Uh, res čudna čestitka, se strinjam. Poskusi se pogovorit z njim ali vsaj z ženo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.12.2007 0:14:20   
m76
IZVIRNO SPOROČILO: ona

75 odstotkov vseh, ki naredijo samomor, pred samomorom opozori o svoji nameri prijatelja ali družinskega člana.

Prosim, povej kaj storiti v taki situaciji???? Ravno danes je najin prijatelj,ki je v ločitvenem postopku nama rekel da ga po novem letu ne bo več, da bo šel. Pa ga je moj vprašal , kam boš šel, in je odgovoril, ja ubil se bom.user posted image    Resnično je scagan in obupan, tako da se resno bojiva zanj, ne veva pa kako pomagat. Razen tega da ga večkrat pokličeva, obiščeva se pogovarjava z njim, že ne znava.   Če katera ve in zna svetovati kako postopati v takih zadevah LEPO PROSIM: Je resnično resna zadeva. PROSIM RES LEPO.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.12.2007 6:05:59   
jade1
http://www.artofeurope.com/shakespeare/sha9.htm

To je Shakespearov verz.

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.12.2007 9:57:03   
Anonimen
Meni ni jasno, zakaj je podpisal še ženo in otroke?

Daj, pogovori se ...vsaj z ženo...

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.12.2007 10:04:32   
daddy
Prevod bi bil "svet je oder". Če je napisano na roko, sta besedi "svet" in "smrt" zelo podobni za prebrat, sploh če je pisava malce bolj "eksotična" ..... sej seveda zgolj ugibam, ampak vseeno še enkrat zelo dobro poglej, kaj v resnici piše. Sporočilo je tudi bolj smiselno, če piše "svet".

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.12.2007 10:47:10   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: m76

Prosim, povej kaj storiti v taki situaciji???? Ravno danes je najin prijatelj,ki je v ločitvenem postopku nama rekel da ga po novem letu ne bo več, da bo šel. Pa ga je moj vprašal , kam boš šel, in je odgovoril, ja ubil se bom.user posted image    Resnično je scagan in obupan, tako da se resno bojiva zanj, ne veva pa kako pomagat. Razen tega da ga večkrat pokličeva, obiščeva se pogovarjava z njim, že ne znava.   Če katera ve in zna svetovati kako postopati v takih zadevah LEPO PROSIM: Je resnično resna zadeva. PROSIM RES LEPO.

Glej,jaz ti ne znam svetovati kako in kaj,tale stavek sem skopirala z ene strani.Kaj pa,če bi se pogovorili z njegovo bivšo in ji to povedali,da se ona pogovori z njim?Verjamem,da so take situacije zelo težke in tudi večina samomorov se zgodi v temu času.Pa,če se vi pogovorite z njim in ga skušate razumet in mu pomagat?Ne ve,ker nisem nikoli bila v taki situaciji,je bil pa moj mož,ker mu je brat v mladih letih naredil samomor in,ko sva se pogovarjala kako je bilo,je rekel,da ni bilo nič čudnega,obnašal se je normalno in tudi v družini je bilo idealno,le fant je imel probleme v šoli in ker ni zmogel se je pač ubil.Žalostnouser posted image
V takih situacijah je res težko svetovatuser posted image

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.12.2007 10:49:39   
Zamima
ojej! user posted image user posted image ,... res se pogovori z njim, pač na eleganten način, da ne boš izpadla paničarka user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.12.2007 10:50:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Prevod bi bil "svet je oder". Če je napisano na roko, sta besedi "svet" in "smrt" zelo podobni za prebrat, sploh če je pisava malce bolj "eksotična" ..... sej seveda zgolj ugibam, ampak vseeno še enkrat zelo dobro poglej, kaj v resnici piše. Sporočilo je tudi bolj smiselno, če piše "svet".

Tudi jaz bi si to tako interpretirala, ko sem sem prebrala link. In tam ni govora o smorti temveč svetu

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.12.2007 10:53:54   
Zamima

res upam, da je tako.

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.12.2007 17:00:01   
Nikita***
IZVIRNO SPOROČILO: m76

m76
Vse namige na samomor je potrebno jemati popolnoma resno. Z osebami, ki razmišljajo o samomoru, se je treba o teh stvareh pogovoriti. Če samomor resnično načrtujejo, imajo že do potankosti izdelan plan (kako, kdaj, kje,...). Svetujem ti, da se pogovoriš s prijateljem, ker njegova izjava res ni zanemarljiva. Če misliš, da sama ne boš zmogla, se poskusi obrniti na Onjo Grad Tekavčič, ki je strokovnjakinja pri nas na tem področju.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.12.2007 8:29:33   
dory
Stavek iz knjige usoda duš se glasi: življenje je oder,kjer vsak igra svojo vlogo...

Kaj pa vem,jst bi ga poklicala in samo mal povprašala,da je voščilnica sicer ful lepa, ampak da glih tista smrt ne veš kam jo vtaknit...mal na foro obrni...saj potem boš takoj vidla kolk je ura..so pa to delikatne stvari,sploh,če je res kaj v ozadju...

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.12.2007 8:58:04   
natasarobi
srursa - jaz bi vseeno za vsak slučaj poklicala vsaj ženo, če ne zaradi drugega, da bi bila bolj mirna

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.12.2007 9:43:25   
baguSka
Smrt je oder, kjer igra vsak svojo vlogo.......

tole sploh nima smisla... a si zihr da ne pise kej drucga!? mogoce svet?? ker smrt ne more bit oder... kvecjem je lahko svet oder, kjer igra vsak svojo vlogo... sploh pa, ce je mislu kej slabega, nebi kr zena pa otroci bli se napisani...

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.12.2007 12:54:15   
m76
Ženi ni mar za njega. Sva se pogovarjala z njim, mu dala vedet, da ni sam na svetu in da se lahko kadarkoli obrne na naju.  Samo, on se dobesedno utaplja v alkoholu, odkar se ločujeta in ga vidim, da tudi njegovi možgani ne dojemajo več, kar mu pripoveduješ.

Onja Grad Tekavčič- kako v kontakt z njo?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.1.2008 19:14:57   
Nikita***
Tole sem našla na internetu:
01/540-20-30 oziroma onja.grad@guest.arnes.si

Lahko pa se obrneš tudi na Klinični oddelek za mentalno zdravje na telefonsko številko 01/520-99-00, kjer dežurajo svetovalci klica v duševni stiski (samomorilnost).

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu m76)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.1.2008 20:32:47   
Anonimen

Točno tako.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
2.1.2008 9:57:43   
m76
IZVIRNO SPOROČILO: jery

Tole sem našla na internetu:
01/540-20-30 oziroma onja.grad@guest.arnes.si

Lahko pa se obrneš tudi na Klinični oddelek za mentalno zdravje na telefonsko številko 01/520-99-00, kjer dežurajo svetovalci klica v duševni stiski (samomorilnost).

Hvala.

Ma sem besna na tega človeka, kot ris. Po uri in pol pregovarjanja in pogovarjanja, še vedno vstraja pri svoji odločitvi. Sploh se ne zaveda kako se pri vsej stvari počuti človek ki ga pokliče in  se začne poslavljat. Želodec me boli!!!

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?